Paljastus: Naisen mysteerin ratkaisu!

Punakynä

HS.fi:n luetuimpien uutisten kärjessä on koko viikon roikkunut tämä:

"Tutkimus: naiset voivat saada orgasmin liikunnan aikana"

Juttu on Hesarin arvostetun tiedetoimittajan Jani Kaaron laatima, joten sopii olettaa, että Indianan yliopistossa Yhdysvalloissa tehty tutkimus on ainakin tieteehköä. Eikä tehty menetelmällä, jossa on kysytty "saatko liikunnassa orgasmin?" ja kaikille köyhille "kyllä" -vastaajille on lahjoitetty ilmainen donitsi ja kanaämpäri.

Tällainen tutkimustulos saa tietysti järisyttävän paljon huomiota riippumatta siitä, miten pätevä tai yleistettävissä se on.

Orgasmin perässä säntäillään kuin öljyn jäljissä Jäämerellä: kaikki hinkuavat sitä, jossakin sitä kuulemma ihan suihkuaa, minä kanssa, minä kanssa, missä, missä, näyttäkää.

Lisäksi hämmentävät seksitutkimukset ja -uutiset pitävät yllä mielikuvaa naisesta salaperäisenä, mystisenä oliona, eräänlaisena ei-ihmisenä.

Kun ihminen eli mies saa orgasmin vain seksissä tai muussa seksiä muistuttavassa mekaanisessa toiminnassa, naispuoliset satuolennot laukkailevat hiukset hulmuten usvaisella niityllä ja laukeilevat.

Ooh! 

Ja vissiin.

Jopa hyvin älykkäinä pidetyt ihmiset (esimerkiksi nämä ukkelit täällä ja täällä) haluavat edelleen kääriä naiset johonkin yli-inhimillisyyden sellofaaniin ja selittää, että "nainen on ikuinen mysteeri" ja "naisia ei vain voi ymmärtää". 

Myös monet naiset kelluvat mielellään luulossa, että he pelkän sukupuolensa takia olisivat jotenkin erityisiä ja salaperäisiä. Kun sattuu siellä maksan, haiman ja ohutsuolen seassa olemaan se kohtu.

Naisten mystifiointi on kätevä tapa tehdä naisista vähän vähemmän vakavasti otettavia ihmisiä, siis kylläkin kädellisiä, mutta sellaisia, joiden ajattelu noudattaa jotakin selittämätöntä epälogiikkaa.

Miehet voivat rauhassa lopettaa ymmärtämisen yrittämisenkin,  jos edes Stephen Hawking ei ole siihen pystynyt.

Lisäksi se on näppärä käyttäytymismekanismi niille luikeroille, jotka ovat suututtaneet naisen ja teeskentelevät, ettei heillä ole hajuakaan, mitä tuo möksön näköinen kotimystikko tuossa nyt kelailee.

Mutta sori kaverit, ihan ihmisiä tässä ollaan.

Jos haluaa ratkaista naisen "mysteerin", kannattaa ensin suhtautua naisiin tasavertaisina ihmisinä. Naisia on kivoja ja urpoja, hiljaisia ja lörppöjä, hankalia ja helppoja, ihan kuin miehiäkin.

Sitten, jos todella, todella haluaa tietää, mitä nainen ajattelee, kannattaa kysyä. 

Tiedättekö, niin kuin puhumalla.

 

Tutkimus: Piirrosnainen voi saada tai olla saamatta orgasmin ratsastaessaan yksisarvisella.

Kommentit

(S)CRAPBOOK

Mainio kirjoitus! On muutenkin huvittavaa, kuinka paljon tuon Hesarin artikkelin tyyppistä sensaatiohakuista "journalismia" mätkitään verkkoon lukuisten klikkausten ja Facebook-suositusten toivossa. Tämän Naisen Ihmeellinen Orgasmi -asian lisäksi mysteeri  "onko koolla todella väliä?!" tuntuu ratkeavan joka viikko eri tutkimustuloksin.

Mahtava kirjoitus!

Varpunen (Ei varmistettu)

Mahtava kirjoitus! Linkitän täten blogiini ja laitan hyvän kiertämään. :)

Perhonen (Ei varmistettu)

Kirjoitus on mitä mainioin, kiitos siitä! Jakoon menee.

...tosin minä olin varsin hyvilläni tuosta tutkimuksesta tai ainakin asian julkaisusta. Luulin olevani todella, todella outo saadessani orgasmin lähes joka kerta punnertaessani, ilman minkäänlaisia seksuaalisia mietteitä.

pahatapa (Ei varmistettu)

Taas kerran mainiota, oivaltavaa, hauskaa ja terävää tekstiä! Lisää! Toivoo Virpi-fani

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselleni suoranainen mysteeri on se, kuinka Virpi Salmi jaksaa jatkuvalla syötöllä vetää herneitä nenään toinen toistaan turhanpäiväisempien aiheiden tiimoilta. Ehkä liikunta voisi tehdä sinullekin ihan hyvää. Oon kuullut, että se laukaisee stressiä tehokkaasti.

Tuulee tuulee

Ja mulle taas mysteeri on se, miten jengi jaksaa aina ihan periaatteesta vetää herneet nenään kun Virpi Salmi on kirjoittanut jotakin, ihan sama mitä. :D

Jep, hyvä teksti! (Vaikka tosiaan munkin mielestä toi orgasmitutkimus oli ihan tärkeää ja asiallista uutta tietoa. Sitä en kyllä oo seurannut, minkä sävyistä keskustelua se on herättänyt - ehkä sitten just tätä mystifiointia tukevaa? En ihmettelisi.)

opiskelija yhdeksäntoist wee (Ei varmistettu)

"Itselleni suoranainen mysteeri on se, kuinka Virpi Salmi jaksaa jatkuvalla syötöllä vetää herneitä nenään toinen toistaan turhanpäiväisempien aiheiden tiimoilta. Ehkä liikunta voisi tehdä sinullekin ihan hyvää. Oon kuullut, että se laukaisee stressiä tehokkaasti."

.. Tai ehkä Virpi Salmen tyyli kirjoittaa tälle palstalle on tarkoituksella kärjistävä ja pieniin asioihin tarttuva. Joka viikkoinen palstalle kirjoittaminen ei välttämättä ole se kaikista helpoin homma, johon aiheet odottavat rivissä peläten parasta ennen päiväystään. Ihmiset: rytiä noihin ajatuskulkuihin.

Itse olin joskus Salmen teksteistä innostunut, nyt nämä jutut alkavat kiertää samaa latua ja pian kuuluu ryske niiden törmätessä.

Tämä juttu tuntui olevan ennemminkin sellainen kommenttiraita piipaapaloautotulee informatiiviseen tutkimukseen eikä enää tunnu täyttävän mielipidekirjoituksen/pakinan/whatevö määritelmiä. Tai ehkä just sen.

Lisäksi palstan alkuaikoina kuvittelin että kirjoittajilla on jonkinlainen marssijärjestys, mutta sekin tuntuu talloutuneen jonnekin.

Mutta, sivusilmällä seuraillen.

Anitta (Ei varmistettu)

Itse en kyllä myönnä saaneeni liikuntaorgasmeja, mutta tutkija Debby Herbenickin väitteessä: "Tulokset viittaavat siihen, ettei orgasmi ole naisille välttämättä vain seksuaalisuuteen liittyvä asia", on minusta jotain tunnistettavaa. Itsekin olen joskus saanut orgasmeja ilman suoraa erogeenista stimulaatiota, mikä ilmeisesti on useimmille miehille melko vieras ajatus (perustuen suppeaan kyselytutkimusaineistooni). Jos siis todettaisiin tieteellisesti, että miesten ja naisten orgasmikokemukset tai niiden syntysyyt jotenkin eroaisivat toisistaan, en nyt suoralta kädeltä leimaisi tätä naiseuden mystifioinniksi.

Koska miesten orgasmiin useimmiten liittyy selkeä ulkoinen merkki, ejakulaatio, tulee monille miehillekin suurena yllätyksenä, että ejakulaatioon ei aina automaattisesti miehilläkään yhdisty orgasmia ja toisaalta, että myös niin sanotut "kuivat orgasmit" ovat miehillekin mahdollisia.

Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, miehet voivat saada myös sarjaorgasmeja. Miesten kuivilla ja sarjaorgasmeilla on tutkimuksissa esitetty olevan yhteys eturauhasstimulaation - samaan tapaan kuin naisten sarja- ja pitkäkestoisten orgasmien on esitetty olevan usein yhteydessä ns. g-piste tai -aluestimulaation. Monet (hetero)miehet jäänevät kuitenkin edelleen täysin paitsi eturauhastimulaatiosta, koska se edelleen yhdistyy monien mielikuvissa homosteluun.

Eräs liikuntaorgasmikokemuksistaan raportoinut mies on muuten itse Arnold Schwarzenegger. Tsekatkaapa tämä: http://www.youtube.com/watch?v=VZqfUzax3kE Naisen liikuntaorgasmien tutkimuksen kauhistelemisen sijaan sietäisikin vaatia lisätutkimusta miesten liikuntaorgasmeista.

Olen muutenkin sitä mieltä, että miehen orgasmi kaipaa lisätutkimusta ja ehkä lisämystifiointiakin miesten omaksi eduksi. Miehet emasipoitukaa! Vaatikaa parempia, pitempiä, sarjaisempia, liikunnallisempia ja mystisempiä orgasmeja. ;-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi sinua pikku hupakkoa. Tätä toisen sukupuolen mystifiointia harrastavat ihan molemmat sukupuolet - ja sitä tehdään ihan syystä. Syy on yksinkertainen - sillä halutaan peittää omaa epäloogisuuttaan perustelemalla jokin asia "...koska minä olen Nainen" ja sitten keikistellä päälle ilkikurisesti. Miesten tapauksessa perustelu saattaa olla edellisen komplementti "eivät naiset tätä ymmärrä", tai miksipä ei myös "koska olen mies, siten järkevä ja luomakunnan kruunu". Niin, ihmisiähän me olemme kaikki, mutta joskus on kiva tuntea itsensä erityiseksi. Olla Mies, olla Nainen, Tarzan tai Jane. Itse olen tosin suosinut suosiolla Simppa Simpanssin roolia -sellaista naista ei olekaan joka ei ratkea nauramaan kun simppa simpanssi yrittää suukottaa. Mutta nyt olen jo sivuraiteilla. Orgasmistahan tässä piti puhua. Niin. TE naiset ette ikinä, no okei useimmiten, ole kiinnostuneet miehen orgasmista. Varmasti poikkeuksia löytyy, mutta jotakuinkin parinkymmenen naisen kokemuksella voin sanoa, että useimmiten naisen kiinnostus seksiin on olla objekti, se jolle tehdään kaikenlaisia temppuja, mutta toisinpäin asia ei menekään vastavuoroisuuden periaatteella, ei totta vieköön. Niin, kyllähän se päällä/alla/sivulla hyörivä apina orgasminsa saa helpolla, right? Niin saa, mutta sen intensiteettiä on mahdollista nostaa ja paljon. Se on mahdollista viedä järjen tuolle puolen. Mutta ei, naisen kiinnostus on omassa nautinnossa. Ilmeisesti siksi, että hän on Nainen.

Vierailija mimmi (Ei varmistettu)

Tää Virpi vois ens kerralla näyttää, osaako se kirjottaa positiivisemmalla sävyllä. Kaikki sen tekstit on pelkkää paatosta ja vihaa. Ei taida Virpi saada orgasmeja. Ainakaan kukaan mies ei tollasen sufraketin kanssa saiskaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei kaikki ihmiset, niin naiset kuin miehet ja varsinkin minun vaimoni. Lukisittepa te tämän kirjan Chia, Mantak & Abrams, Douglas: Moniorgasminen mies. Kun jälkikasvuni on riittävän vanhaa, aion antaa tämän heille lahjaksi, jotta heillä ei menisi vuosia hukkaan pähkäillessä, miten mies voi naaaaaauuuuutttttiiiiiaaaaaaaa yhtä paljon niin kuin nainen.

http://www.basambooks.com/kirja.php?detail_id=258

Vieraileva mies. (Ei varmistettu)

Naisen epäloogisuuden tiedostamiseen ei tarvita mitään mystifiointia. Ei tarvitse, kuin keskustella jostakin vähänkään enemmän monimutkaisemmasta niin siinähän se jo tulee esille.

Kommentoi