Armollisuudesta

IMG_2026.JPG

IMG_2030.JPG

Viime viikko sujahti ohitse niin nopeasi, että itse taida vielä mentaalisesti olla mukana tässä uudessa viikossa. Eilen mielessä tuntui ärtymystä, enkä tietenkään heti ymmärtänyt mistä johtui, kunnes älysin, että se on tapani käsitellä kiire ja stressi pois kehosta ja mielestä. Jenny kirjoittaakin aiheesta hyvin oman bloginsa puolella ja minä niin samaistun!

IMG_2029.JPG

Ärtymiseni ei ole ulkopuolisiin kohdistuvaa, vaan kuten tapani introverttina on, käännän sen(kin) sisäänpäin. Aika paha saada itsensä kiinni lyttäämästä omaa elämäänsä ja taitojaan, ihan silleen huomaamattaan vaan menee siihen moodiin. Onneksi nykyisin pystyn ymmärtämään tuon tunnetilan olevan tosiaan vaan liian kuormittuneen mielen ja kehon tepposia, eli ei mitään vakavaa. Ja se helpottaa usein samantien, kun pääsee tunteesta niskan päälle. Ei lopu, mutta sen kanssa pystyy elämään ja sitten se hiljalleen sulaa jonnekin taka-alalle. 

IMG_2032.JPG

IMG_2025.JPG

Meillä kaikilla on omat keinomme, joiden avulla keho ja mieli latautuvat takaisin normitilaan. Joku tulee lomalla aina kipeäksi, toinen voisi nukkua koko kesäloman ensimmäisen viikon. Jotkut eivät välttämättä tarvitse minkäänlaista latautumista, vaan porskuttavat lomansa samaan malliin oli sitä edeltänyt sitten minkälainen tahansa rupeama. Sain joskus ääretöntä syyllistämistä osakseni silloiselta ystävältäni, kun olin käymässä kesälomani alussa Suomessa ja väsytti niin pirusti. Tuolloin en ollut näistä asioista alkuunkaan perillä, vaan aloin itsekin kelaamaan, että taidan olla ehkä vakavasti sairas.. Olisipa joku silloin sanonut, että tilani oli täysin normaali ja kuuluu asiaan. Nykyisin osaa jo usein odottaa lievää ärtymystä ja/tai väsymystä lyhyenkin kiirejakson jälkeen. Sen on hyväksynyt osaksi itseä ja siihen osaa suhtautua lempeydellä. Vaikka ystäväni tuolloin syyllisti minua, en itse aio enää ikinä syyllistää itseäni mistään kehon normaalireaktioista. Sitä kutsutaan kai armollisuudeksi itseä kohtaan. 

Tänään on kuitenkin loppujen lopuksi ollut helppo olla stressitön ja hetken keskellä. Oli nimittäin kissajoogan aika ja se jos mikä poistaa hyvin kaikki negatiivisuuden rippeet. Sillä katsokaa nyt heitä❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *