Hollannin muuttolintu

Punastus

Just tän tyyppisiä postauksia on blogimaailma pullollaan. Selostusta siitä, kuinka ystävät on tärkeitä ja elämän suola ja sit välillä ollaan Holidayssa :) No isken minäkin lusikkani soppaan, koska miljoona kärpästä ei voi olla väärässä. 

Eilen saateltiin rakas ystävämme Katja Hollannin syksyyn. Sinne se nyt lähti koko loppuvuodeksi, vaihtoon. Minulla ei ole ihan hirmuisen paljon läheisiä ystäviä, mutta ne jotka elämässäni ovat, ovat sitäkin rakkaampia. Välillä koen olevani huono ystävä, kun en välttämättä pidä yhteyttä tarpeeksi usein ja näkemisen kanssa on vähän sama homma. Mutta aidon ystävyydenhän tunnistaa juuri siitä, että juttu jatkuu saman tien, vaikka näkemisten välissä olisi miljoona vuotta. 

En oikein tiedä, mitä ystävyydestä voisi kirjoittaa jotain sellaista, jota ei olisi jo sanottu. Ystävyys menee tietenkin rakkauden kategorian alle ja eihän rakkauttakaan pysty määrittämään ja lähes kaikki oivallukset on jo kertaalleen sanottu. Siksi tuntuu, että toistaa vain kliseistä mantraa. 

Olen myös menettänyt muutamia ystäviä aikuisiällä ja näistä välirikoista toipumiseen on mennyt vuosia. Loppuneen parisuhteen jälkeen voi sentään jäädä kavereiksi, mutta menetetylle ystävälle ei voi oikein sanoa et hei, oltasko vaan kavereita?? Siitä syystä ystävän menettäminen saattaa tuntua jopa vaikeammalta kuin rakkaussuhteen loppuminen, vaikka mitäpä näitä nyt vertaamaan. Molemmat ihan tarpeeksi ikäviä juttuja. Loppujen lopuksi ne erot läheisistä ystävistä on kuitenkin olleet kasvattavia kokemuksia. On ymmärtänyt mitä itse teki väärin, mitä toinen teki, miten dynamiikka on ollut lievästi sanottuna fucked up ja lopulta: näin sen kuuluikin mennä. Vaikka sattui, niin parempi näin. 

Se oli sellainen ilta se. Loppukesän valo ja aurinko, ystävät, lautasellinen veeffiä, yks Napue GT, ihana Holiday ja lopuksi pyöräily kotiin Pohjoisrantaa pitkin. Voisi ehkä ajatella, että ilta oli samalla koko kesän lopetus ja on aika siirtyä alkusyksyyn. Vaikka just nyt kun katsoo ulos, niin sää on mitä kesäisin. Miksi muuten tää vuodenajan määrittely tuntuu olevan ihmiselle niin tärkeää??

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.