Kissakuvia ja mitä vegaanit aamiaistaa!

IMG_2125.JPG

Facen vegaaniryhmiä paljon seuraavana oon huomannut, että aloittelevat vegaanit/kasvissyöjät tuntuu välillä olevan aivan pihalla siitä, mitä voisi syödä esimerkiksi vaikkapa aamiaiseksi. Toisella Annalla olikin leivänpäällispostaus aiheesta taannoin ja siellä on kommenttiboksi täynnä vinkkejä.

Juusto leivän päällä tuntuu olevan kovin vakiintunut käsite ja siitä voi olla hankala päästä pois. Vegaanina joutuu toki ajattelemaan vähän sen kuuluisan laatikon ulkopuolelle, mutta mistään ei kuitenkaan joudu luopumaan. Päinvastoin kannattaakin ajatella mitä saa tilalle. Se voi olla nimittäin aivan uusi ja yllätyäväkin makumaailma. 

IMG_2126.JPG

Minulle juuston poisjättäminen ruokavaliosta oli helppoa, koska en sitä ollut vuosikausiin kotiin ostanut. Samalla pikkukäntyn hinnalla kun saa vaikka mitä mielenkiintoisempia leivänpäällisiä. Vaikka tosiasiassa usein kyllä taidettiin mennä margariinilinjalla, heh. 

Nyt vegaanina ja kasvipohjaisten juustojen lisäännyttyä olenkin ostanut vuustoa varmaan enemmän kuin viimeiseen vuosikymmenen aikana yhteensä. Ei se edelleenkään ole mikään päivittäinen vieras ylähuulen alla, mutta välillä tulee hankittua. Ihan vaan siksi, että on mahdollisuus syödä riistosta vapaata juustoa. Silkasta ilosta.

IMG_2127.JPG

Tänäänkään ei tarvinnut syödä aamiaista yksin (he ovat koko ajan lähettyvillä, kuinka hellyyttävää). Eilistä foccacciaa, soijarahkaa, näkryä ja teetä. Niin ja mandariini vai olikohan klementiini, kuka noita tunnistaa..

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *