Kolme keväistä Berliini-päivää

Punastus

Keväinen Berliini oli ihana. En pystynyt käsittämään sitä, että yhtäkkiä mittarilukemat näyttivät yli 20 astetta ja ulkona pystyi olemaan paitahihasillaan. Viime Berliinin reissusta oli ehtinyt kulua jo viisi vuotta aikaa ja luulin unohtaneeni kaiken, mutta Berliini on selkärangassa. Ystäväni Kevin asui edelleen samassa kodissa, joskin viiden vuoden aikana vierashuone oli muuttunut pyörävajaksi ja hänelle oli ilmaantunut kaksi lasta. Siellä me hengasimme sulassa sovussa pyörien ja lasten keskellä ja olen onnellinen, että tuo perhe on edelleen elämässäni, vaikka yhteydenpito ei kovinkaan säännöllistä ole. 

Berliinissä vietetyt kolme päivää olivat muutenkin hyvin sosiaaliseseen kanssakäymiseen painottuneita, sillä tapasimme myös Sallamarin ja Tomekin. Kevään ekat puistobisset Treptower Parkissa ja myöhemmin terassioluet X-bergissä. Olen ulkomailla sosiaalisesti ns. liekeissä, enkä uuvu niin helposti kuin Suomessa, mutta täytyy myöntää, että intensiivisten päivien jälkeen oli mukava ottaa bussi kohti Prahaa ja kahdenkeskistä aikaa. 

Berliini on tehty hengailuun, kahviloissa istumiseen, syömiseen ja Maten juomiseen. Kahvin juomista ei missään nimessä vähennetä vaikka Matea onkin edullisesti saatavilla, vaan sitä jopa lisätään. Antaa vaan erilaisten kofeiinien vaikutusten tuntua kehossa suloisesti, Mate hitaasti ja kahvi niin kuin kahvi vaikuttaa. Nopeasti piristäen, mutta yhtä nopeasti myös laskien. Jos kofeiinipölly käy liialliseksi, voi sitä tasoitella ottamalla kävelykaljat pehmittämään todellisuutta. Varsinaista sekakäyttöä.

Berliini oli kaupunki, johon harkitsin muuttamista 2010-luvun lopussa (kukapa ei) ja edelleen se haave nostaa päätään kun siellä olen. Jotkut kaupungit vain resonoivat täydellisesti sielusi kanssa ja nostavat esille parhaat puolesi. Berliini on minulle yksi sellaisista kaupungeista ja tulee varmasti aina olemaan. Voi olla, että sinne muuttaminen saattaisi rikkoa illuusion, joten toistaiseksi pidetään se paikkana, johon on ihana palata. Ja toivottavasti seuraavaan kertaan ei mene taas uutta viittä vuotta, vaan päästäisiin pyöräkorjaamomajoitukseen jo pikapuoliin.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.