Randoms

Punastus

Elämässäni ei tapahdu ihan kauheasti asioita näin talvisaikaan, vaan aika hiljaiselolla mennään. Siitä syystä tulee kiinnitettyä enemmän huomiota kaikenlaisiin pieniin (ja ehkä vähän isompiinkin) sattumuksiin, jotka huvittavat taikka muulla tavoin aiheuttavat tunnereaktion. Jaanpa siis kanssanne muutaman viime päivän randomin. Myös kuvat ovat silkkaa randomia, värimaailmansa takia yhteen liitettyjä. Tähän vuodenaikaan on etsittävä väriä elämäänsä vaikka sitten pinkeistä puistonpenkeistä, mintunvihreistä pöydistä ja vitamiinipillereistä.

Random 1. Olen viikonlopun Vallilassa kissavahtina ja illalla ovikello soi. En tiedä mikä mielenhäiriö iski, mutta menin avaamaan. Sinällään riskaabelia hommaa, koska ulko-ovi antaa suoraan pihalle, eli kuka tahansa voi soitella ovikelloa. Ei olisi kannattanut, ovella nimittäin oli mies sukkasillaan. Pyysi kenkiä lainaan, eikä tiennyt yhtään kuinka on joutunut kyseiseen tilanteeseen. Sanottakoon vielä, että mies ei ollut millään tapaa uhkaava tai edes sekava, vaan nyt taisi olla kyse mielen ongelmista. Kun tyyppi vaati päästä sisälle lämmittelemään ja horisi jotain outoksia, iski minulla vasta siinä vaiheessa hienoinen paniikki päälle, toivottelin tsemppiä, suljin oven ja soitin poliisille. Kävi ilmi, että hän oli käynyt muidenkin ovilla ja poliii oli jo lähetetty paikalle. 

Näin kirjoitetussa muodossa ja yön yli nukuttuani mietin, miksen voinut auttaa. Ensimmäinen reaktio itsellänikin olisi mennä soittamaan lähitalon ovikelloa, jos löytäisin itseni ilman kenkiä ulkona värjöttelemästä. Tottakai olettaisin saavani apua. Toisaalta taas on gut feeling ja se, että tyyppi pyrki kämppään sisälle. Ehkä poliisille soittaminen olikin tässä tilanteessa se ainut ja parhain teko, mitä pystyin tekemään. Poliisi toivottavasti noukki miehen kadulta ja vei sinne, mistä apua luultavimmin saa helpommin kuin random-ihmisten ovikelloja soittamalla. Ja toivottavasti apua saikin. 

Random 2. Eilen oltiin poikaystävän kanssa ottamassa muutama kuva Kulttuuritalon edustalla. Eipä siinä, ihan yleinen paikkahan se on, mutta hieman kummastutti, kun paikalle tuli yhtäkkiä joku ukkeli lähestulkoon kameran eteen. Kaivoi repustaan termarin ja jäi siihen särpimään kahviaan. Ehkä meidän olisi pitänyt tietää että kyseinen paikka oli hänen privaatti kahvittelumestansa ja oikeasti olimmekin häiritsemässä häntä. Hieman huvitti.

Random 3. Näkinpuistossa Hakaniemessä lähellä kotiani kylvää kauhua mummokaksikko corgeineen. Kyseessä siis puistokäytävä, jossa ei erikseen ole kielletty pyöräilyä, eli se on toisin sanoen sallittua. Hepä ovatkin päättäneet, että siitä ei saa pyöräillä. Toinen mummeli oli jo kertaalleen ärjynyt minulle ja nyt puistoa kohti pyöräillessä huomasin saman mummon sidekickinsä kanssa. Kerjäsin siis oikein verta nenästäni ja lähdin heitä ohittamaan, vaikka olisin voinut kyllä kiertääkin. Ihan karsee riehuminen alkoi, uhattiin mm. "vaikeuksiin saattamisella" ja vähäteltiin tiedonhakumenetelmiäni. Internetissä kun "kuka tahansa voi sanoa mitä tahansa". Pätee muuten näköjään myös ihan kasvotusten sanomisiin, ainakin jos näiden mummojen ulosantiin on luottaminen... 

En ymmärrä tapaa, jolla ihmiset puhuvat toisilleen liikenteessä. Autoilijoiden road rage jää kuulematta, mutta pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden viha läsähtää päin korvia. Välillä tuntuu, että olisi jollain tavalla henkilökohtaisesti loukannut toista osapuolta, kun saa osakseen kammottavan sanallisen viharyöpyn, jonka mittakaavat ovat ihan naurettavat. Jos on huomautettavaa, saa toki sanoa, mutta asiallisesti. Tuo mummojan ryöpytys ei ollut asiallista nähnytkään, varsinkin kun olivat kaikenlisäksi väärässä.

Random 4. Eilen joogatunnilla laitoin tapani mukaan puhelimen lentokonetilaan ja soittolistan soimaan. Enpä ajatellut, että jonoon laitetut biisit tunkisivat väliin. Niinpä vaan saimme nauttia Fucked Upin musasta kesken tunnin :D Vois lanseerata punk-joogan!

Random 5. Hyvän mielen juttu lopuksi. Kävin kirjoittamassa eilen vuokrasopimuksen uuteen kämppään ja bondasin työntekijän kanssa ihan täydellisesti ja juttu luisti. Puhuttiin joogasta, Asahista ja hän siteerasi minulle J Karjalaisen sanoituksia, jotka liittyivät Merihakaan. Tämänkaltaisia kohtaamisia enemmän ja vähemmän vihaisia mummoja!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.