Uuden vuoden lupaamattomuus, menneiden muistelemattomuus

Punastus

En ole koskaan osannut määritellä menneitä vuosia. En osaa sanoa, onko edellinen vuosi ollut hyvä vaiko huono. En edes halua määrittää vuosiani tuolla tavoin, sillä kaikista epämieluisistakin jutuista poikii jollain tavalla aina jotain hyvääkin. Jos ei muuten, niin ainakin henkisen kasvun puolella. Yritin katsastella vuoden 16 kuvia sillä silmällä, että olisin tehnyt erillisen postauksen, mutta en millään osannut päättää vuoteni kohokohtia. Niinhän se on, että elämää eletään eteenpäin ja ymmärretään taaksepäin. Kuvakatsastelua suorittaessani älysin, että kyllä tää oma elämä taitaa olla aika mukavaa, vaikka ei aina siltä tunnukaan. Maailman tilassa tosin ei ole hurraamista ja maailmantuskaa helposti potevana se on jo haaste sinällään. Haluaisin pitää sydämeni mahdollisimman avoimena, mutta valitettavasti se ei aina onnistu. Itseään suojellakseen on ollut viime vuosina pakko rakentaa suojamuureja. 

En myöskään tee uudenvuodenlupauksia. Kerran tein ja siitä surkeana muistutuksena nököttää ukulele nurkassa. Piti opetella soittamaan sitä siinä vuoden 2014 tiimoilla, ei lupaus ihan pitänyt. Uusi vuosi olisi varsin houkuttelevaa maaperää uuden aloittamiselle tai vanhan jatkamiselle, mutta itseni tuntien tiedän, ettei kannata lupailla yhtään mitään. Enemmänkin tällaisten kaltaisteni lupaustenpettäjien kannattaa keskittyä elämänsä suuntiin ja asioihin, joihin haluaa panostaa vielä enemmän. Ne taidot, joita haluaa opetella tai asiat, joita toivoo uudelle vuodelle tulevat kyllä sitten, kun aika on kypsä. Sillä päätöksiähän voi tehdä ihan minä päivänä vuodesta tahansa. Tärkeämpää kuin lupaukset, on säätää mielensä sellaiselle taajuudelle, että tuo houkutteleva maaperä pysyy ympäri vuoden. Olet avoinna kaikelle uudelle ja itsesi kehittämiselle koko ajan, etkä pelkästään vuoden alussa.

Jos en muistele mennyttä vuotta, enkä tee lupauksia, niin millainen vuosi 17 tulee sitten olemaan. Venäläisen sanonnan mukaan vuoden ensimmäinen päivä määrittää sen, millainen loppuvuosi tulee olemaan. Jos tähän on uskominen, tulee vuosi olemaan työntäyteinen, huonosti ja liian vähän nukuttu, oman jaksamisen rajoja koetteleva. Mutta se tulee pitämään sisällään myös skumppaa, tyytyväisyyttä, uuden oppimista ja aikaisin nukkumaan menemistä. Aikalailla ääripäiden vuosi siis, mutta katsellaan mitä tuleman pitää.

Kuva Instan Best Nine-kollaasi.

Kommentoi