Vegaaninen suklaamousse aquafabasta

Punastus

Taidetaan elää aikoja, kun vegaanisia vaihtoehtoja pompsahtelee tietoisuuteen ja markkinoille kuin sieniä sateella konsanaan. Jopa niin paljon, ettei edes ehdi testaamaan kaikkia. Hieno juttu, tofuporukka senkun kasvaa (kiitos T. Soini tämän sanan lanseeraamisesta).

Viime viikolla tein ekaa kertaa aquafabasta suklaamoussea. Vähän siinä sivussa vasurilla vatkasin kikhernelientä, sulattelin puolikkaan suklaalevyn ja yhdistin nämä vanilja/sokerilla höystettynä. Jääkaapissa annokset tekeytyivät vielä tunnin-parin verran ja päälle laitoin mansikkaa ja lakua ja raastoin suklaata. Lopputulos oli oikein hyvä! Ehdottomasti käyttöön tämä resepti ja muutenkin aquafaba, siitähän voi tehdä esimerkiksi majoneesia. Siitä marengista nyt puhumattakaan :)

Milloinkohan joku keksii alkaa purkittamaan aquafabaa? Tai no, purkissahan se jo tavallaan onkin, saa pavut vaan mukana. Uskomatonta, että jokin ylijäämä, pelkkänä suolavetenä tähän asti pitämäni neste taipuukin näin uskomattomiin suorituksiin. Voisin veikata, että papuliemi toimii joissain tilanteissa jopa paremmin kuin eläinperäinen kaverinsa. Muistelen olleeni aina sitä mieltä, että esimerkiksi marengissa kananmuna maistuu läpi ja siksi en ole juurikaan marengista pitänyt. Aquafaba itsessään on tietenkin papuisan makuinen (en itse maistanut, koska halusin säilyttää illuusion), mutta sokerin lisäämisen jälkeen maku oli erittäin neutraali. Sellainen makean vaahtoisa ja olisi hyvinkin voinut käyttää jo ihan sellaisenaan.

Maailma on taas pikkuisen enemmän valmis! Thank you, beans!

Kommentit

EevaRG (Ei varmistettu) http://rabbitglow.blogspot.fi/

Laitan reseptin korvan taakse! Olen tehnyt aquafabasta jäätelöä, ja tuli todella hyvää. Todellista ihmelientä tosiaan. :)

punastus
Punastus

Ymmärsin jostain ohjeesta, että tuon jääkaappihengailun voisi korvata suoraan pakastimella ja saisi jäätelöä aikaiseksi näin :) VOIKO OLLA NIIN SIMPPELIÄ :o

Kommentoi