Kuinka löytää oma tyyli ? & ajatuksia omasta pukeutumisesta

Puhutaanpas siitä kuinka voisi löytää oman tyylin ja kerron ajatuksiani pukeutumisesta.

Minulta on jokunen kerta kyselty,että kuinka olen löytänyt oman persoonallisen tyylini. Ja entä miten se on kehittynyt vuosien varrella. No, nyt kuulette.  Let´s go siis !

Oman tyylin löytäminen vie aikaa. Se ei missään nimessä tapahdu hetkessä. Oma tyyli muuttuu,etsii ja hakee pitkän aikaa ja jos uskallan väittää,että aina. Itsestä ainakin tuntuu,että tyylini on jatkuva prosessi ja se on aina keskeneräinen. Aina on joku suunta mihin sitä voisi viedä ja kehittää. Toki tällä hetkellä ja nykyään tiedän tasantarkkaan mistä pidän,mitkä ovat minua ja mitkä eivät ole. Ja se helpottaakin tekemään ratkaisuja. Näin ei tietenkään aina ole ollut, vaan tämä on vienyt muutaman vuoden aikaa,jotta tähän on päästy.

Miten sitten löytää se ” oma tyyli ” : Aluksi voisin sanoa, että en kannata sellaista totaalista vaatekaapin pyörremyrskyä,jossa pistetään kaikki pois ja ostetaan kaikki uudet tilalle. Ehdottamasti ei. Vaatekaappiin suosittelinkin jättämään perus hyvän vaatepohjan, jotka ovat neutraaleissa väreissä. Kannattaa kuitenkin vaatekaapista kierrättää eteenpäin sellaiset vaatteet, joita ei ole esimerkiksi viimeiseen vuoteen ollut päällä. Sekä sellaiset,joiden kohdalla ajattelet ” Ihan kiva, mutta en oikein osaa käyttää tätä. ”. Kannatan kierrätystä. Kirppikselle, nettikirppiksille, ystäville, tutuille tms. Turhaan vaatekaapissa lojuu sellaisia vaatteita, joille ei ole käyttöä. Jollakin toisella voisi olla. 🙂 Ala panostamaan sellaisiin vaatekappaleisiin ja materiaaleihin,joissa viihdyt ja tunnet olosi hyväksi.

Sitten se uusi mahdollinen suunta.. : Villitkortit. Yes, seuraava askel. Onko se suuri kukkaprintti, onko se klassisen kaunis trenssi, onko se räväkkä ruutukuvio.. Mikä, sinä päätät. 🙂 Suosittelen kiertelemään kirppiksillä,sekä kauppojen alennusmyynneissä,koska sillä tavalla säästät rahaa. Näin aluksi,kun vielä etsii omaa juttua,niin kannatan funtsaustaukoja. Näin säästyt ns. huti ostoksilta. Helposti aluksi saattaa tulla ostettua liian nopeasti ja liian suurella summalla jotakin sellaista uutta, jota ei sitten kumminkaan osaa pistää päälle. Silloin tulee katuma päälle. Tätä estääkseen suosittelen, että kiertele,selaile someja, ja aikakausilehtiä ja hae inspiraatiota. Anna muhia ajatuksia, sovittele rohkeasti ja funtsaile. Vaateliikkeissäkin henkilökunta varmasti opastaa ja rohkeasti ehdottaa uusia erilaisia vaihtoehtoja.

Oma tyylini on käynyt muutaman vuoden kestäneen prosessin siihen minkälainen se on nykyään. Aluksi,kun tyylini alkoi muokkautumaan omaksi, niin se oli hyvin boheemi. Kukkaprintti ja värikkyys olivat vahvasti esillä. Pidin vintagesta ja omistinkin yhden uniikin vintagemekon, jonka ostin n. 15-vuotiaana lahtelaisesta vintageliikkeestä.( Kreisiä ,15-vuotias mimmi omistanut vintagamekon 😀 ) Tästä boheemi/vintage kaudesta alkaa olemaan n. 5-vuotta aikaa.

Siitä alkoi vuosien varrella karsiutumaan vaatteita pois ja tyylini alkoi kehittymään. Tässä välissä olen kerennyt kokeilemaan lyhyen jakson saapikkaita,mokkaista beigeä trenssiä ja napakoita nahkahousuja. Onni, että ostin vain muutaman tälläisen vaatekappaleen ja kokeilin jonkun aikaa, koska loppujen lopuksi se ei tuntunut omalta ja kierrätin ne eteenpäin.

Eli aika ääripäitä olen kokeillut. Ja tullut aikamoisen matkan tähän missä olen nyt. Tämä on kannattanut, koska olen tyytyväinen siihen missä olen nyt,koska olen koonnut itseni näköisen tyylini ihan itse,kopioimatta keneltäkään.

Ja tästä päästäänkin pohdintaani. Olen paljon pohtinut tätä tyylien ”suorakopioimista ”. Se, että ottaa inspiraatiota ja se,kun kopioi päästä varpaisiin ovat kaksi täysin eri asiaa. On helppoa kopsata tyylejä muilta, mutta se ei kerro omasta tyylistä juurikaan mitään. Mielestäni olisi tärkeää muistaa, että voi ottaa inspiraatiota muilta henkilöiltä pinterestistä, instagramista tms, mutta kokoaisi niiden avulla sen oman tyylin ja jutun.

Minusta on älyttömän ihailtavaa, kun ihmisillä on henkeen ja vereen se oma juttu ja tyyli. Esimerkiksi skeittarimimmit ovat super cooleja tai osa taas huokuu ajatonta klassista tyyliä. Antakaa palaa ! <3

Omia ajatuksia omasta pukeutumisesta :  Pukeutuminen lähtee ennenkaikkea ihmisestä itsestään ja omasta persoonastaan. Vaatteet ja tyyli näyttävät entistä paremmalta, kun ne ovat kantajan näköisiä ja oloisia. Kopioitu tyyli ei näytä erityisen hyvältä kenenkään päällä, mutta jos aidosti oikeasti tyyli ja vaatteet ovat lähteneet itsestään, niin se kyllä huokuu ja näkyy päällepäin. Pukeutuminen on esimerkiksi minulle myös yksi tapa toteuttaa itseäni. Asut kertovat minusta ja se on minulle tärkeää. Vaatteet näyttävät heti paljon paremmalta, kun osaa kantaa itseään : Hyvä ja terve itsetunto huokuu ihmisestä ja se tarttuu muihin ympärillä oleviin ihmisiin. Ennenkaikkea : En pukeudu ketään, vaan itseäni varten.

Lopuksi vielä  : Yksi parhaimmista ystävistäni näytti instagarmista kuvaa, jostakin seuraamastaan ulkomaalaisesta bloggaajasta ja sanoi ” Kato tätäkin, niin ihana asu ja tyyli. ” Jota komppasin kympillä. Johon sain vastauksen ” Mutta en mä voi kopioida tota suoraan. Eihän se ole sitten yhtään minä, vaan joku muu. Laitan jotain omaa jonkun vaatteen tai korun sijaan. ” – Aivan, oma on aina oma. 😀 Ja muistakaa pienet omat jutut tekevät jo heti erilaisen. <3

Ihanaa kohta alkavaa viikonloppua ! <3

Suukkoja !

<3lla : Roosa

muoti paivan-tyyli trendit oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa