Menestyminen : Mitä ajatuksia se minussa herättää ?

Olen tällä hetkellä elämässä sellaisessa parikymppisen taitekohdassa. Peruskoulu käyty ja ensimmäinen tutkinto plakkarissa. Euroja on tullut tienattua opintojen ohessa teinistä lähtien. Kysymys kuuluukin : Mitä seuraavaksi ?

Tällä hetkellä vietän välivuotta, teen töitä, haen kouluihin , etsin omaa paikkaa, haaveilen ja pohdin tulevaisuuttani.

Mediassa,lehdissä,somessa tms törmää usein menestys sanaan eri muodoissa.

Tämä menestys – aihe on pyörinyt yllättävän paljon mielessäni viimeisen vuoden aikana. Pohdin tällä hetkellä paljon tulevaisuutta, päämääriä, tavoitteita, intohimon kohteita ja niiden saavuttamista. Ja näiden kautta menestyminen vierailee mielessäni jonkun verran ja se mitä minä ajattelen siitä.

Itselleni ensimmäiseksi tuli mieleen seuraavat kolme asiaa : Työ, raha ja valta. Aloin miettimään tätä asiaa syvemmin. Sitä onko nuo kolme asiaa tullut mieleeni ulkoisista tekijöistä, eli olenko vaan kuullut näitä enimmäkseni ja siksi nämä tulivat mieleeni ensimmäisenä ?  Entä tarkoittaako menestyminen minusta oikeasti vain noita kolmea asiaa. EI. Ei todellakaan. Minulle se on paljon muuta, kuin valtaa ja euroja.

Olen pohtinut nyt tätä. Olen ymmärtänyt ja oivaltanut, että minusta ilman toimarin titteliäkin voi olla menestynyt. Missä tahansa työssä voi saavuttaa itselleen tärkeitä etappeja ja tuntea onnistumista työssään. Ei välttämättä tarvitse johtaa suurta yritystä ollakseen menestynyt. Ja nämä ovat minusta yhtä tärkeitä.

” Oho, onko sielä toimarina nainen? ” –  Tätä olen pohtinut, kuinka vieläkin äimistellään, kun johtajan paikalla on vaikuttamassa nainen, eikä mies. Nainen voi tehdä hyvää tulosta ammattitaidollaan siinä missä mieskin.

Olen lukenut jonkin verran artikkeleita tästä yllä mainitusta aiheesta : Nainen johtajan asemassa. Niissä on kirjoitettu siitä, kuinka naiset eivät uskalla samalla tavalla tuoda esille menestymistään . Siinä missä mies koetaan päteväksi ja asiantuntevaksi, niin naisten ammattitaitoa kyseenalaistetaan. Ei meidän kuuluisi joutua perustelemaan ja vakuuttamaan ammattitaitoaan enemmän. Näissä artikkeleissa on nostettu esille syitä miksi työelämässä pärjäämistä ei uskalleta tuoda esille. Syyksi tähän on kerrottu, että nainen saa helposti silloin ” ämmä ” leiman otsaansa.  Tämä tuntuu mielestäni järjettömän uskomattomalta. Puistattaa koko ajatus. Järjetöntä. Me kaikki voimme ansaita vaikuttajan paikan ja kyllä, puhtaalla ammattitaidolla ilman ylimääräisiä leimoja sukupuolesta riippumatta.  Tässä asiassa onneksi yhteiskunta menee kokoajan eteenpäin ja entistä enemmän naisia nähdään vaikuttamassa . 🙂 Wuupwuup !!

Menestyksessä mielestäni on kyse omien vahvuukisen käyttämisestä ja niiden avulla pärjäämisestä. Sitä ei mielestäni määrittele palkka, muiden odotukset, muiden arvostus, mitallit, fanien määrä, mittarit, pykälät tms…

Minusta menestys on tunne omasta osaamisestaan. Sitten kun on mahdollisuus ja saa toteuttaa omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan :  on menestynyt.

Menestys on mielestäni myös sitä, että asetetaan itselleen tavoitteita, päämääriä ja onnistutaan niissä. Jonka kautta saamme tuntea onnistumisen tunnetta. Toki myös koen, että tähän kuuluu myös takapakkeja,sivuraiteilla käymistä ja etsimistä,jonka kautta saamme entistä enemmän puhtia lopullisen päämäärän saavuttamiseen.

Minusta menestyksestä on pohjimmillaan kyse onnellisuudesta. Itselle se merkitsee yllä mainuttuja päämääriä, tavoitteita ja niiden saavuttamista, jotka ansaitaan kovalla työllä, kunnianhimolla ja aidolla halulla, joka lähtee minusta itsestäni. Se merkitsee minulle myös onnellista, rakkauden täyteistä yksityiselämää, onnellisia, hyviä  ja aitoja ihmissuhteita, sekä niitä harvoja ainutlaatuisia ihmissuhteita, josta saan jo nyt nauttia, perhe-elämää, rohkeutta unelmoida ja vielä vähän enemmän rohkeutta toteuttaa niitä. Sitä, että saisin tienata elantoni sellaisesta työstä, jonka tekeminen minulle on mielekästä  ja jossa saisin toteuttaa itseäni, käyttää vahvuuksiani ja osaamistani, haastaa itseäni, sekä jota kohtaa minulla on kovaa paloa ja intohimoa. Sekä, että uskallan olla niin heikkona, kuin vahvana oma itseni, rohkeasti. Se on myös minulle sitä, saan olla tälläkin hetkellä tilanteessa, jossa ympärilläni on ihmisiä, jotka arvostavat, rakastavat, välittävät ja samoin toisten päin. Minä arvostan, rakastan ja välitän heistä. Tuoreimpana oivalluksena myöskin se, että osaan antaa toiselle tilaa ja ottaa myöskin tilaa itselleni oikeassa tilanteessa. Kuunneellen ja kommunikoiden.  Tätä menestys on minulle. <3

Menestys merkitsee meille kaikille erilaisia asioita. Joillekkin menestyminen voi olla esimerkiksi suuren yhtiön toimarin paikka, joillekkin taas koti täynnä lapsia ja perhe-elämää isolla E:llä. Joillekkin molempia näitä yhdessä.  Sinä tiedät mitä se on sinulle. <3 

Jokainen määrittelee itse mitä menestys itselleen tarkoittaa ja pohtii omat arvot. Ei voi saavuttaa sellaista, jota ei ole määritellyt. Jos et itse tiedä mikä on sinulle tärkeää, niin annat muille helposti mahdollisuuden määrittää sen puolestasi. Sama juttu siinä, mikäli et itse tiedosta ja tiedä mitä menestys merkitsee sinulle, niin helposti media, läheiset ja yhteiskunta tekee sen puolestasi.

Tavoittelen itse ennen kaikkea sitä mikä lähtee minusta sisältä, eikä ulkoa eli muilta.

Mitä ajatuksia menestyminen sinussa herättää ?

Voimaannuttavaa ja rentouttavaa viikonloppua ! <3

<3lla : Roosa

tyo-ja-raha tasa-arvo raha tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa