Minä shoppailijana

fullsizeoutput_285.jpeg

Heipparallaa kaikki ja ihanaa alkanutta helmikuuta ! <3 

 

Minkälainen shoppailija olet ollut,entä minkälainen olet nyt ? Onko kulutuksesi muuttunut,jos on : Miksi ? 

Vilénin neiti shoppailijana ennen : Hävettää myöntää,että muutamia vuosia taaksepäin, kun ikää oli mittarissa 15-16-vuotta,niin olin kova shoppailija. Olin saanut työn koulun rinnalle, joten tililläni oli pari satasta enemmän joka kuukausi. Rahaa kului ainoastaan omiin menoihin. Olin alkanut löytämään omaa tyyliä,joten oli kivaa ostaa vaatteita vaatekaappiin. Tein välillä heräteostoksia ja ostoksia joita en olisi välttämättä tarvinnut juuri silloin,mutta miellytti silmää. Ostin vaatekauppojen lisäksi myös vaatteita käytettyinä. Facebookkiin oli alkanut tulla nettikirppiksiä,joita oli kiva selailla ja ostaa ja myydä pikku rahalla omia pois. Ostin tarpeeni yli vaatteita ja tajusin sitten,että ei tässä ole mitään järkeä,koska enhän minä tällä menolla kerkeä kaikkea edes pitämään. Vanhemmat olivat sormi pystyssä vieressä säännöstelemässä,joka tuntui silloin pienestä teinistä ärsyttävältä,mutta nyt jälkikäteen ajateltuna onneksi olivat. Meillä on aina perheessä kierrätetty vaatteita,joten samalla mitalla,kun ostin uusia vaatteita,niin osasin onneksi myös kierrättää eteenpäin reippaalla kädellä jo vaatekaapissa olleita vaatteita,joita ei enään tullut käytettyä. Aika monta ikeakassia on tullut kiikutettua kavereille ja tuttava perheille. 

Vilénin neiti shoppailijana nyt :  Ostan nykyäänkin vielä vaatteita usein,mutta ylpeänä saan sanoa,että olen viisastunut siinä. Harkitsen. Mietin. Funtsin. Pidän funtsaamistaukoja. Ne olen kokenut hyväksi minulle. Silloin,kun löydän jonkun kivan vaatteen,niin saatan sovittaa sitä ja siinä kohtaa missä pikku teininä olisin saapastellut suoraan kassalle vinguttamaan korttia, niin vienkin vaatteen takaisin hyllyyn ja jään funtsimaan. Tarvitsenko sitä ? Löytyykö minulta jo entuudestaan saman kaltainen vaatekaapista ? Tuleeko sille käyttöä tai onko minulla vaatteita kaapissa joita voisin yhdistellä sen kanssa ? Ja tämä viimeinen kohta on nykyään minulle erityisen tärkeä. En haluaisi ostaa vaatteita kaappiin,jos minulta ei löydy kaapista sellaisia vaatteita,joita en pysty yhdistelemään jonkun uuden ostamani vaatteen kanssa. Jos ostan yhdet uudet housut. Se ei tarkota,että pitää samalla ostaa paita tai jopa kengät vielä lisäksi. Ennen varsinaista ostopäätöstä yritän miettiä tämän mahdollisen uuden vaatteen kanssa ainakin kaksi-kolme ( toki saa olla enemmänkin ) asua valmiiksi ja vaatteista joita jo entuudestaan löytyy kaapista. Huom. jo löytyy. Ei mitä pitää ostaa lisäksi,jotta voin pitää uutta vaatetta. 🙂 Mietin myös,että vaatteet ovat sellaisia,joille tulisi paljon käyttöä ja niitä on helppo yhdistellä. 

Väillä saatan kuolata monta kuukautta jotain tiettyä vaattetta. Esimerkiksi jossain vaiheessa himoitsin leveälahkeisia samettihousuja. Ah ! Kolusin vaatekauppoja ja nettikauppoja,mutta vastaan tuli usein kapealla lahkeella ja slim mallissina. En tyytynyt mihinkään niihin joita vastaan oli tullut jo pidemmän aikaa,vaan halusin löytää juuri haluamani housut. Lähes vuosi sitten löysin tumman vihreät leveällä lahkeella ja paksulla vyöllä olevat samettihousut. Täydellisyyttä hipovat… <3 Hyvää kannatti odottaa.. ( Aika klassikko sanonta, mutta hei,toimiva 😀 hahha ) Joten kannatan ajankanssa haaveilua ja kiertelyä jos mielessä on joku tietty vaate,jota himoitset ! Eikä tyydy heti ensimmäisiin vastaan tuleviin ! 

Mistä hankin kledjuni ? : Olen hurahtanut nettishoppailuun. Kiertelen toki joskus vaatekauppoja, esimerkiksi jos ystävien kanssa lähdetään vartavasten shoppailemaan. Tai on luppoaikaa,kun esimerkiksi odottelen bussia.. Tai olen esim. alusvaateostoksilla ja samalla kierroksella kierrän liikkeen muutenkin läpi ja joskus käydään ystävien kanssa kiertelemässä vaatekaupoissa muuten vaan. Tykkään myöskin,kun saan omalla sohvalla istua pörrösukat jalassa ja aamutakki päällä ja selailla liikkeiden nettikauppoja. Niin iisiä ja voi ihana nykyaika 😀 Joskus kun pongaan jonkun kivan vaatteen,niin saatan käydä sovittamassa sitä kyseistä vaatetta liikkessä ja sitten tehdä vasta sen jälkeen ostopäätöksen. Välillä sitten,kun ostan brändeiltä,joita ei Suomessa myydä,niin ostoskorissa saattaa parikin viikkoa roikkua joku tuote,koska harkitsen ja käyn välillä toisella välilehdellä ihalemassa sitä,haha.. Myönnän,että joskus on myös käynyt,niin että oma koko on loppunut,kun olen liiankin pitkää miettinyt.. 😀 Toki sekin ehkä kertoo,ettei sille vaatteella ollutkaa isoa tarvetta..? 

Ostan myös joskus jos sattuu silmään,niin esim. facebook kirppisryhmästä jonkun vaatteen. Joskus ostin useammin käytettynä,kun nykyään. Haluiaisin enemmän ostaa käytettyinä,mutta silmään ei meinaa kovin usein osua mieleisiä. Veikkaisin,että jos asuisin pääkaupunkiseudulla saattaisin löytää useammin käytettyinä tyylisiäni vaatteita,kun Lahdesta. Tarjonta olisi laajempi ja mestoja joista olisi mahdollisuus löytää olisi hurjasti enemmän. Mutta alennusmyynnit. Tykkään !! 

Mites kierrätys ? : Olen aktiivinen kierrättäjä. Pistän nykyään vaatteita reippaalla kädellä eteenpäin,jos en ole nähnyt jotain tiettyä vaatetta päälläni viimeiseen esim. 6kk-pidempään. Isoäitini sanoi tässä hiljaittain,kun keskusteltiin jälleen kulutuksesta,että aina kun ostaa yhden uuden vaatteen,niin pitäisi pistää kaksi eteenpäin. Aikamoinen tavoite olisi :D. huhu.. Nykyään minua jopa inhottaa,jos vaatehuoneesssani näen vaatteita,jotka ei enään ole löytänyt päälleni pitkään aikaan. Silloin yleensä näen sielä muutaman muunkin sellaisia ja sitten päätän siivota vaatehuoneen ja pistää eteenpäin. Siivoan vaatehuoneen vuodessa 2-3 kertaa perusteellisesti ja välillä intouduin koluamaan muuten vaan vaatteitani läpi. Olen laiska varaamaan kirppispöytiä,joten olen kokenut helpommaksi tavaksi itselleni facebookissa olevat kirppisryhmät ja tuttava perheet ja ystävät. Viimeksi perusteellisen siivouksen jälkeen vein työpaikalleni, teatterille nyssäkät ja tyypit katsoi sielä nyssäkät läpi ja valitsi mieleiset. Helppo ratkaisu. Suosittelen ! 

Minkälainen shoppailija sinä olet ? <3 

 

<3lla: Roosa 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa