Tämä hetki, intuitio ja aika : Näihin luotan

Viimeisen kahden vuoden ja erityisen viimeisen vuoden aikana olen oppinut enemmän tarttumaan hetkeen ja nauttimaan siitä heittäytymisen tunteesta. Olen oppinut myöskin, ettei päätöksen hetkellä tarvitse aina empiä. Vaan voikin rohkeasti heittäytyä ja tarttua juuri siihen hetkeen.

Pohtiminen ja suunnittelu ovat myöskin osa minua. Varsinkin ensimmäinen. Sekin on hyvä. Se sopii joihinkin tilanteisiin hyvin. Välillä kumminkin mietin, että mitä jos kerään rohkeuden nyt ja annan niinsanotun flow:n viedä ja katson mitä tapahtuu. Se on ollut iso oivallus ja vapauttava ja voimaannuttava sellainen.

Lähden helposti miettimään etukäteen sitä kuinka asiat voivat mennä tai mitä jos sitten kumminkin tapahtuu näin… Olen myös huomannut olevan tätä samaa ystävilläni. Ja tästä olemmekin ystävien kanssa keskustelleet. Ja muiden läheisten.

Pohditaan paljon mitä on tapahtunut ja miksi ja miten siihen päädyttiin. Seuraavaksi pohditaan sitä mitä voisi esimerkiksi seuraavaksi tapahtua. Mutta jotain tärkeää unohtuu : Tämä hetki. Tähän hetkeen ei muisteta tarpeeksi tarttua ja keskittyä. Eletään niinsanotusti ohi tämän hetken. Ja tämä saikin minussa aikaan pohdinnan tästä hetkeen tarttumisessa.

Olen pohtinut ja tullut siihen pisteeseen pohdinnoissani, että kyllä, siinä hetkessä osaa tehdä oikean ratkaisun ja toimia oikein juuri siinä hetkessä. Ei aina jokainen tilanne tarvitse niin paljon ajatustyötä. Pitää vaan uskaltaa luottaa siihen.

Ajan tärkeys on korostunut minulle siinä kohtaa, kun vastaan on tullut tilanteita, jotka ovat vaatineet minulta suuremman ajatustyön,pohdinnan, sulattelun ja rohkeuden keräämisen. Suuret ja uudet elämänsuunnat ja päämäärät ovat olleet viimeaikoina minulle sellaisia. Se on vaatinut minulta paljon aivokapasiteetin käyttöä. Ja onneksi on. On ollut vapauttavaa ja voimaannuttavaa kysyä itseltäni mitä haluan, milloin ja missä haluan, haluanko sitä mitä olen aina halunnut, vai haluanko jotain muuta tms. Se on myös vaatinut paljon rohkeutta. Se on ollut minulle silmiä avaavaa. Olen oppinut luottamaan intuitioon, aikaan ja sen ihmeeseen.

Roosa, go with the flow, tämä on mottoni. Sen olen oppinut viimeisen vuoden aikana. Olen oppinut heittäytymään flow:n vietäväksi, sekä olen alkanut luottamaan ajan ihmeeseen. Uskaltautuminen flow:n mukana kulkemiseen vaatii kyllä rohkeutta. Mutta se on myös vapauttavaa ja voimaannuttavaa uskaltaa. Se tarkoittaa minulle myöskin sitä, ettei minun tarvitse kokoajan tietää tasantarkkaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Siihen, että kyllä aika näyttää miten asioiden kuuluu loksahtaa paikoilleen. Epätietoisuuskin on ok.

Epätietoisuuden tunteessa eläminen on minulle uusi tunne. Se on pitänyt oppia sulattamaan, että ei kokoajan voi, eikä tarvitsekkaan tietää mihin on tähtäämässä seuraavaksi ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Olen oppinut luottamaan seuraavaan hetkeen. Jos tässä hetkessä en tiedä, niin tulen varmasti tietämään pian. Tulee hetki, kun tiedän tasan tarkkaan.

Aika. Siihen olen oppinut luottamaan. Ajan taikaan ja ihmeeseen. Sekä antamaan itselleni aikaa. Ajan kanssa asiat selkenevät ja loksahtavat paikalleen.

Kädenlämpöiset valinnat : Näillä tarkoitan sellaisia valintoja, jotka eivät juurikaan saa kehossani ja mielessäni minkäänlaisia värähdyksiä,tuntemuksia ja tunteita aikaan. Niinsanottuja varmanakki valintoja. Ei riskejä, vaan kerran pureskeltuja valintoja. – Näitä en itse harrasta. Olen jossakin määrin seikkailunhaluinen mimmi, jonka takia uskallan rohkeasti kokeilla. Ja tämä piirre on kytenyt minussa pikkutytöstä lähtien. – Teen itse päätökset, en seuraa kavereita, vaan seuraan omia mielenkiinnon kohteita. Jos jokin asia jännittää ja jopa pelottaa,  mutta silti uskaltaa sen tehdä, niin sehän kertoo vain siitä, että se asia merkitsee itselleen isoja asioita. Uskallan kokeilla ja tehdä, vaikka jännittääkin ja sisuskalut sisälläni muljahtelevat paikoiltaan. Tätä kutsutaan rohkeudeksi. : Suurimmissa ja pienimmissäkin valintatilanteissa olen oppinut luottamaan aikaan ja intuitioon.

Elämä on kuin palapeli. Suuri kokonaisuus, joka rakentuu pienimmistä paloista. Jokaisella palalla on oma oikea paikka. Jokainen pala löytää paikalleen ja loksahtaa paikoilleen,vaikka jonkun paikan löytäminen kestäisikin. Paikoilleen loksahtamisen hetkellä saamme tuntea onnistumisen tunnetta. Itselle kehittymisen, sekä motivaation kannalta tämä on tärkeä tunne. Kaikelle on tarkoitus. Mikään ei satu sattumalta. Tämähän päteekin moneen eri elämän osa-alueisiin : Koulu, työ & ihmissuhteet.

Tartu hetkeen, heittäydy flow:n vietäväksi rohkeasti empimättä, suurempien päätöksien äärellä luota intuitioon.<3 

<3lla: Roosa

puheenaiheet ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa