Täällä Tuhkimo, kuuleeko universumi?

universumieikuule.jpg

Aikaisemmassa postauksessani mainitsin, että olen aikeissa osallistua aarrekarttakurssille. Osallistuin. Ja nyt sitten vain odotellaan, että universumi kuulee.

Jos oikein ymmärsin, niin illan idea pähkinänkuoressa oli se, että kun itse päättää ajatella positiivisesti ja asettaa näiden positiivisten ajatusten myötä itselleen positiivisia tavoitteita, toiveet ja tavoitteet toteutuvat ihan sillä aikataulla, jonka niille on asettanut. Tässä toiveiden toteuttamisprosessissa olennainen työväline on aarrekartta, jota ilman mistään ei tule mitään. Ja pieleen menee, jos kartan teossa mokaa, vaikkapa nyt sitten valitsemalla siihen vääränlaisia kuvia.

Aarrekartta askarrellaan leikkaamalla lehdistä tavoitteisiin sopivia kuvia ja lauseita. Minun A3-kokoisessa kartongissani on vasta kaksi kuvaa, mutta leikkelen ja liimailen sen toki valmiiksi ihan tässä lähipäivinä, ettei menisi 46 euron askartelukurssi aivan hukkaan. Ja tavoitteetkin ovat selvät: unelmaduuni, taloudellinen tasapaino ja terveys. Senkin voi kuulemma saada kohdilleen aarrekartan ja positiivisen ajattelun avulla.

Terveys onkin aiheuttanut viime aikoina ihan yhtä lailla päänvaivaa kuin työtilannekin. Sairastuin viime syksynä vaatimattoman kuuloiseen, mutta kohtalaisen v****maiseen autoimmuunisairauteen. Se vaikuttaa varsin suuressa määrin yleiseen vireystasoon, mielialaan ja kaikenlaiseen jaksamiseen, etenkin niinä aikoina kun kontrollien jälkeen lääkityksen annostusta rukataan. Kuten esimerkiksi juuri nyt ja juurikin sen vuoksi en nyt vaan ole yksinkertaisesti jaksanut tehdä sitä karttaakaan valmiiksi

Vaan sairastanko ehkä juuri siksi, että kartta on edelleen rullalla repussa lehtileikkeiden kanssa? Sain kuulla tilaisuudessa, että sairaudet ovat negatiivisten ajatusten ja negatiivisen energian kertymiä, joista voi halutessaan päästä eroon lähettämällä hyviä viboja kohti universumia, aarrekarttaa avuksi käyttäen.

Hmmm… Tiettyyn pisteeseen asti ilta oli todella antoisa. Allekirjoitan ihan kivutta ajatukset muun muassa siitä, että

  • negatiivisuus ja negatiiviset ajatukset ovat haukotuksen lailla tarttuvia
  • positiiviset ihmiset saavat helposti positiivista vastakaikua ympäriltään
  • kun keskittyy elämässään positiivisiin asioihin, negatiiviset jäävät vähemmälle huomiolle
  • ainoa ihminen, joka voi vaikuttaa minun ajatuksiini ja siihen, ovatko ne positiivisia vai negatiivisia, olen minä itse.

Mutta. Onko todellakin näin, että aiheutin itse itselleni fyysisen sairauden vain siksi, etten ole lähettänyt riittävästi (tai lainkaan) hyviä viboja kohti universumia? Ja että voin parantua siitä askartelemalla aarrekartan kartongista ja lehtileikkeistä – jos vain uskon siihen itse tarpeeksi? Ja että universumi kyllä kuulee ja järjestää elämäni toivomallani tavalla, aina terveydentilaa myöten..?

Ei auta kuin yrittää, mutta kieltämättä vähän jännittää, jos se ei sitten kuitenkaan kuule.

Suhteet Oma elämä Mieli Terveys

Oharit. Ja kuinka ne oikeaoppisesti tehdään.

oharit.jpg

Voi kuulostaa hiukan ristiriitaiselta, kun yhtä aikaa narisen ystävyyssuhteiden puuttumisesta, mutta kuitenkin kerron tapaavani tuttaviani, joista moni itseään myös ”ystävikseni” kutsuu. Jos en nyt usein, niin säännöllisen epäsäännöllisesti joka tapauksessa.

On tosiaan olemassa muutamia ihmisiä, joiden tiedän ihan vilpittömästi laskevan minut hyvien ja läheisten ystäviensä joukkoon, mutta sorry dudes, tunne ei ole molemminpuolinen. Oletteko koskaan itse panneet merkille, miksi näin voisi olla?

On ihan ok tehdä oharit toisinaan, mutta ne pitää tehdä tyylillä ja uskottavasti. Jos ei vaan huvita eikä jaksa, niin jää toki kotiin kaivamaan nenääsi, mutta ole kuitenkin johdonmukainen selityksissäsi.

Ei näin:

Puolisosi ilmoittaa, että olet ihan justiinsa äkillisesti sairastunut, ettekä näin ollen kumpikaan pääse sovittuun tapaamiseen, jonka järjestämiseen minä olen käyttänyt ajan lisäksi myös rahaa. Itse ilmoitat olleesi sairaana jo tovin, mutta nyt jo paranemaan päin, joskin olo on vielä sen verran huono, ettet ehkä uskalla lähteä…

Ilmoittelette asiasta vuorotellen, tarinaa jatkuvasti hiukan varioiden, kuitenkin vain 12 tuntia ennen itse tilaisuutta, jolloin sen peruminen on mahdotonta. Tai ei nyt tietenkään mahdotonta, mutta jos olisin halunnut saada rahani takaisin, tieto olisi pitänyt tulla vielä 12 tuntia aikaisemmin. Käytänössä aivan yhtä mahdotonta on myös löytää tässä ajassa toiset ihmiset tilallenne. Yhteisymmärryksessä olette kuitenkin siitä, että yritätte ehkä päästä paikalle ja ilmoitatte arvonnan lopullisen tuloksen ”sitten lähempänä”. (Siis vielä lähempänä.) Saattaahan toki olla niinkin, että olet ihan oikeasti sairas, mutta teoriaa ei toisaalta tue se, että olet juuri hetki sitten hehkuttanut Facebookissa, kuinka hauskaa päivää olet viettänyt ulkosalla retkeillen ja savusaunassa saunoen, ihan huippukivassa porukassa. (Nyt muuten tuli mieleen, että lasketaankohan krapula sairaudeksi?)

Eikä näinkään:

Sovimme, että lähdemme reissuun minun heti minun työpäiväni jälkeen kello 15, työpaikkani pihalta. Soitat, kun olet kulmilla. Odottelen siihen asti toimistolla. Et vastaa puhelimeen kolmelta, etkä puoli neljältä, etkä vielä neljältäkään. Ymmärrän yskän ja lähden reissuun yksin. Kun asiaa hienovaraisesti sivutaan muutamaa viikkoa myöhemmin, kolostasi ulos ryömittyäsi, toteat ikään kuin itsestään selvyytenä vain nukkuneesi pommiin ja tehneesi sen myötä oharit myös sille toiselle, jonka kanssa olit sopinut tapaamisen täsmälleen samaan aikaan. Tuplabookkaus ja tuplaoharit. No, sattuuhan näitä (ymmärtääkseni aika monet aikuiset, työssä käyvät ihmiset nukkuvat pommiin kolmelta iltapäivällä), mutta pidä kuitenkin noiden tuplien osalta asia omana tietonasi.

Kun seuraavan kerran kotisohva ja krapulainen nenänkaivuu vetävät pidemmän korren kuin sovittu tapaaminen, toimi näin:

  1. Keksi hyvä selitys.
  2. Pysy selityksessäsi ja sovi puolisosi (tai muiden ohareihin osallistuvien) kanssa yhdestä yhteisestä käsikirjoituksesta.
  3. Vertaa selitystä Facebook-päivityksiisi ja vedä sitten itse johtopäätöksesi siitä, onko selitys edelleen uskottava vai ei.
  4. Pyri ilmoittamaan ohareista ajoissa – etenkin tapauksissa, joissa aivan varmasti tiedät minun käyttäneen rahaa tapaamisen järjestämiseen.
  5. Punnitse tarjolla olevat vaihtoehdot jo etukäteen, niin minä säästyn vitutukselta ja sinä ohareiden tekemisen vaivalta.

On aivan sama, kuinka monesti näpyttelet hymynaamoja ja sydämen kuvia Facebook-päivitysteni alle tai nostat virtuaalipeukkusi valokuvilleni pystyyn, aidoksi ystävyydeksi suhteemme ei muutu. Ei sittenkään, vaikka väität minua ”parhaaksi ystäväksesi”. Vaan toisaalta – miten se paras määritellään? Ystävästä nyt puhumattakaan?

Suhteet Ystävät ja perhe Mieli Ajattelin tänään