Kotitekoinen sangria aidosti espanjalaisittain

Sangria on yksi ikilemppareistani kesät talvet, vaikka se mielletäänkin erityisesti lämpimien kuukausien juomaksi. Mikäli budjetti antaa periksi, tilaan lasillisen baarissa ruoan seurana tai silloin kun kaikki muut korkkaavat bissen, mutta monesti sangriaa on tullut ostettua kaupasta valmiina sekoituksena. Kun pääsin maistamaan kotisekoitteista versiota ensimmäisen kerran marraskuussa 2015, ei kaupan valmissangriaan ole enää ollut paluuta ilman pettymystä.

Periksiantamaton käännytys omatekoiseen sangriaan alkoi katalonialaisten kaveriemme toimesta, jotka tuomitsivat kaupan version sanoin it’s okay but it’s not sangria. Allekirjoittaneelle selvisi, että oikeaan juomaan tulee lisätä niin sokeria kuin tuoreiden hedelmienkin lohkoja, ja paras lopputulos saavutetaan antamalla seoksen tekeytyä jääkaapissa yön yli. Kesäkuun loppupuolella niin ikään espanjalainen ystäväni Lucía opetti tekemään teki pyynnöstäni sangriaa, joka oli niin hyvää että päätin laittaa hyvän kiertämään jakamalla hieman suurpiirteisen reseptimme, josta riittää helposti ainakin kolmen hengen tarpeisiin. 

Sangria

Suuri kulho tai boolimalja

Pullo punaviiniä

Tölkillinen 7Upia (tai vastaavaa hiilihapollista juomaa)

Hienoa sokeria

Omenia

Appelsiineja

Veriappelsiinia

Limettejä

Pese ja paloittele hedelmät kuorineen, ja laita ne kulhoon. Voit myös raastaa sekaan appelsiinin kuorta, mikäli haluat vapauttaa aromin nopeammin ja tehokkaammin. Lisää punkku ja limu, sekoita. Lisää sokeria oman maun mukaan ja sekoita lisää. Peitä kulho kannella tai muovikääreellä, laita jääkaapin alimmalle hyllylle ja anna maustua yön yli. Ennen tarjoilua, lisää joukkoon esimerkiksi appelsiinimehusta tehtyjä jääpaloja. Valmista!

sangria01.jpg

sangria.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *