Huomioita osa 1

image.jpgRakastan listoja. Hahmotan asioita paremmin listojen avulla ja teen päivittäin päässäni listoja milloin mistäkin mielessäni pyörivistä asioista. Huonoina hetkinä pyrin tekemään listoja asioista, joista olen kiitollinen elämässäni ja mitkä elementit elämässäni ovat kohdallaan. Jotta ei menisi liian jeesusteluksi, päädyin toisinaan myös listaamaan asioita, joista en itsessäni pidä. Ja sellaisen listan pituushan vaihtelee hyvin paljon päivästä.

Nyt en kuitenkaan listaa epäkohtia itsestäni, vaan huomioitani Singaporesta. Mietiskelin yhtenä päivänä mitä uutta olen oppinut Singaporesta ja täällä asumisesta. Asioita, jotka ovat yllättäneet minut tavalla tai toisella.

image.jpg

– En vieläkään voi käsittää ettei ulkona tule koskaan kylmä! Suomessa minua toisinaan vilutti yli 20 asteen lämpötiloissakin, mutta täällä hiostavankosteassa ilmastossa en tarvitse pitkähihaista koskaan. Pikkuhiljaa osaan jo iltaisin ulos lähtiessä jättää ylimääräiset vaatekerrokset kotiin, mutta päädyin vieläkin usein ihastelemaan näitä lempeänlämpimiä tropiikin iltoja.

– Uskoin ja toivoin tottuvani tähän ilmastoon pikaisesti ja kulkevani pian paikallisten tavoin kylmän viileästi pitkissä housuissa. Mutta ei, hikoilen kuin pieni sika kotona ilman ilmastointia sekä usein ulkona ollessani. Eli ilmastoon en tule pikaisesti tottumaan. Ehkä sen sijaan totunkin jatkuvaan hikoilemiseen, sillä en nykyisin aina edes huomaa hikoilemistani. 

image.jpg

 – Ravintoloita on kaikkialla! Kaupungissa harhaillessani olen päätynyt useasti mukavannäköiselle ravintolakadulle. Yrittäessäni painaa mieleen sen sijaintia, huomaan muutaman korttelin päässä taas uuden mukavannäköisen ravintolakadun. Ja kohta näen lupaavalta vaikuttavan food courtin. Ja sitten taas kadun täynnä ravintoloita! Singaporelaiset rakastavat ruokaa ja se todella näkyy ravintolatarjonnassa. Kulinaristi-Maija on onnellinen, kun taas häädieetistä haaveileva Maija huokaa ja alkaa jo luopua toivosta. Mutta mitä useammin syö ulkona, sitä harvemmin täytyy tiskata.

Kommentit (2)
 1. Kiitos vinkeistä!

  East coast on testattu ja Ritz-Carltoniin pöytävaraus marraskuulle 🙂

  Muut täytyy myös kokeilla asap.

  Kivoja reissuja sinne!

 2. Ruokaintoilijalle Singapore todellakin on mahdollisuuksia täynnä, ravintoloita on kaikkialla! Muutamasta omasta reissuilla testaamastani suosikista olen raapusta sanan jos toisen blogiini. Tiedä vaikka pitäisit joistakin näistä:

   

  East Coast Food Lagoon, ulkoilma food court.

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/east-coast-lagoonin-food-village

   

  Din Tai Fung, todella hyviä dumplingseja vaikka ketjuravintola onkin kyseessä. Laatu pysyy tasaisena kaikissa myyntipaikoissa.

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/din-tai-fung-ja-ne-kuuluisat-dumplingsit

   

  Banana Leaf Apolo, Little Indian helmi, pitkät perinteet mutta ajantasalla oleva ravintola.

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/curryjen-aatelia-banana-leaf-apolo

   

  Mookata, grillaa itse ruokasi sisätiloissa!

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/mookata-ravintola-jossa-pitaa-vahan-itsekin-kokata

   

  Ja herkkutaivas, (vanhan blogini puolella) sunnuntaibrunssi Ritz-Carltonissa:

  http://cheaphonesty.blogspot.fi/2013/05/sunday-vintage-champagne-brunch-at-ritz.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *