Mikä ihmeen puolisoviisumi?

Ensimmäinen blogipostaus, jännittävää! Lukeekohan tätä kukaan?

Mukavaa että olet täällä, tervetuloa! Ensin pieni esittely voisi olla paikallaan. Minun nimeni on Maija ja asun tällä hetkellä Singaporessa. Blogissani tulen käsittelemään elämääni expat-puolisona sekä ajatuksia ja havaintoja vieraassa maassa asumisesta. Lisäksi blogissa tullaan varmasti näkemään juttuja intohimoistani ruoasta ja matkustelusta. Joulukuussa järjestettävät häätkin saattavat näkyä jotenkin. 

singapore-flyer.jpg

Puolisoviisumi ei ole mikään oikea viisumi. Eikä minulla ole viisumia, vaan Long-Term Visit Pass. Long-Term Visit Pass tarkoittaa oleskelulupaa, jonka saa jos sinulla on ”sponsorina” Singaporen kansalainen tai muu Singaporelle tärkeä henkilö, kuten työskentelyluvan haltija. Minun Long-Term Visit Passini sponsoroi mieheni, joka työskentelyluvan saanena on maalle mieluisa uusi asukas. Minä tulen siinä siivellä, mutta ilman miestäni ei minulla ole täällä oikeutta oleskella.

singaporepic_1.jpg

Expat-elämä vaikuttaa alkuun helpolta. Asuntoesittelyt järjestettiin puolestamme. Sähkö, kaasu, vesi ja jopa internet-yhteys ja kaapeli-tv hoidettiin puolestamme. Uusi, eksoottinen kaupunki. Lämmin ilmasto, uudet tuoksut ja mielettömät ruoat ja ravintolat. Valtava uima-allas ja mukava kuntosali. Kiiltävä koti, parveke ja näkymä suurkaupungin valoihin. Lomatunnelma. Sitten mies meni töihin ja minunkin pitäisi tehdä jotain. Siitä syntyi tämä blogi, jota kirjoittamalla saan toivottavasti uusia ideoita ja jäsenneltyä tätä päänsisäistä kaaostani. Irtisanoutuminen vakituisesta työstä pakottaa pohtimaan mitä minä täällä teen. Nyt hypättiin todella tuntemattomaan.

singapore2_1.jpg

Tervetuloa mukaan katsomaan minkälaisille poluille tieni johtaakaan.

 

Postauksen kuvat Pinterestistä ja Googlesta.

Kommentit (6)
  1. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Et ole lainkaan myöhässä, vastahan sitä aloitettiin.

    Ja tammikuuhan on jo ihan kohta, onko samppanjabrunssi jo varattu? 🙂

  2. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Et ole lainkaan myöhässä, vastahan sitä aloitettiin.

    Ja tammikuuhan on jo ihan kohta, onko samppanjabrunssi jo varattu? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *