Oikea Aasia

Ho Chi Minh, eli Saigon, oli varsin miellyttävä uusi tuttavuus. Jo lentokentällä taksikuski korjasi kaupungin nimen Saigoniksi, joten käytetään sitten sitä.

Saigon Lippu1.jpg

saigon_tunnelma.jpg

Singaporessa voi ajatella asuvansa Aasiassa. Aasialaisia ihmisiä, aasialaista ruokaa ja hawker centereissä jopa hitunen aasialaista tunnelmaa. Mutta sillä hetkellä kun taksi ajoi lentokentältä liikenteen sekaan, muistin taas miten erilainen Singapore onkaan. Olin Aasiassa.

saigon_tunnelma_2.jpg

Miten olinkaan huomaamattani kaivannut sitä hauskaa kuhinaa, jota myös liikennekaaokseksi kutsutaan. Miten liikenne täyttyy autoista ja mitä monipuolisemmista moottorivirityksistä. Ja näennäisestä kaaoksesta huolimatta jokainen ajaa omalla linjalla, väistelee ja ennakoi tarvittaessa. Kun kadun ylittäminenkin on oma taiteenlajinsa, joka voi kestää useita minuutteja, yrittäessä väistää edestä, takaa ja sivuilta tulevia mopoja ja skoottereita. Mutta miten liikenteestä puuttuu täysin Suomessa niin yleinen raivo ja aggressiivisuus. Jokainen ottaa muut huominen ja väistelee tarvittaessa. Tööttäys ei ole keskisormi, vaan huomiomerkki.

Saigon motocollage2.jpg

Kommentit (2)
  1. Niinpä! Tai multikansallinen epädemokraattinen utopia, joka alkaa pikkuhiljaa venyä ja paukkua reunoistaan…

  2. Singapore on enemmänkin Mini-Eurooppa joka sijaitsee Aasiassa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *