Ei vielä..

Puolivahingossa

Pikku blogipaussista huolimatta kotona ollaan edelleen aamutakki päällä (tai no, mahaa se ei peitä), eikä baby ole syntymästään suuremmin vihjaillut . Öykkäri ei ole laskeutunut vieläkään ja laskettuaika ''kummittelee'' jo alle viikon sisällä. Jännitystä ilmassa on lievästi, intoa sitäkin enemmän. Tulis jo!

Yritän saada edes pieniä hommia kotona tehtyä, vaikka mielelläni viettäisin jokaisen tunnin peiton alla maaten. Päivät on pelkkää odottamista tällä hetkellä.

Ajattelin tähän viikkoon asti pakkaavani sairaalakassin vasta h-hetkellä, mutta onneksi tulin toisiin ajatuksiin. Äkkilähdön, pelon ja/tai kovan kivun iskiessä olisin varmasti unohtanut 75% tarvikkeista, jotka odottelee kassissa tällä hetkellä. Niiden pakkaamiseen meni valehtelematta ainakin tunti - tosin myönnän, että joukosta löytyy niitä turhaakin turhempia turhakkeita.
Tämän lisäksi neuvolakorttiin on kirjattu ylös muutama toive liittyen synnytykseen, sen mukana tulleeseen taskuun on jemmattu listoja muistettavista asioista (mm. laskut ja niiden eräpäivät), koska en luota pääni täydelliseen toimintaan babylandiaan saavuttuani ja se listojen kirjottelu nappaa tällä hetkellä enemmän, ku tiskaaminen.  

Joka tapauksessa sairaalaan lähtee mukaan:

- Omat vaatteet eli extra väljät collegehousut, pari paitaa ja alusvaatteita
- Liivinsuojat äitiyspakkauksesta
- Vauvalle body, sukkahousut, ohut myssy, sukat, käsiin laitettavat ''sukat'', suht. paksu ulkopuku ja suht. paksu myssy
- Särky- ja närästyslääkkeitä kaiken varalta, vaikka sairaalastakin niitä saa
- Huulirasva, korvatulpat ja rintakumit
- Vauvan syntymä ja saamme vauvan -oppaat
- Deodorantti, perusrasva, kertakäyttöisiä hammasharjoja, ponnari ja käsirasva
- Shampoopusseja + hoitoaine (säästetty hiusväripakkauksista, vie vähemmän tilaa)

Kuvasta puuttuu:
- Imetysliivit
- Kamera, puhelin
- Rahapussi ja neuvolakortti
- Avaimet autoon, kotiin ja äitille koiran viemistä varten
- Eväät, mitkä odottelee jääkaapissa 
- Aamutakki
- Mies ja turvakaukalo, jonka mies tuo kotiutumisvaiheessa

Unohtuikohan nyt mainita jotain.. Niistä puuttuvista tavaroista saa antaa vinkkiä, jos jotain ihan ehdottomuuksia on jäänyt pois laskuista :)
Tässä vielä kuvaa uudestaan ja uudestaan viikatuista 0-1 kk:n ikäisen vaatteista, jotka odottelee kirjahyllyssä omistajaansa;

Anteeks näiden kuvien laatu (jos sitä voi sellaseks nyt kutsua edes), luonnonvalo ei imartele tähän aikaan vuorokaudesta, salamaa en halua käyttää, enkä saanu revittyä itteeni sängystä ylös aiemmin.. 

Kommentit

Sinuna jättäisin särkylääkkeet kotiin ja samoin närästyslääke, ellet ole tarvinnut närästyslääkettä jo ennen raskautumista?
Perusvoidetta kannattaa sairaalan henkilökunnalta kysyä, heiltä sitä yleensä on ja tuovat potilaalle tarvittaessa. Näin ainakin ''tavallisissa'' sairaaloissa, niin eiköhän perustarvikkeet löydy myös synnytyssairaalasta.

Silmätipat ja nenäsumutteet ovat sellaisia mitä pitäisi olla mukana kun sairaalaan saapuu, niitä ei yleensä löydy. Koska varastot ja lääkekaapit ovat kattavat, mutteivät kata kaikkea.

Luin jossain vanhassa vauva-lehdessä että kannattaa ottaa mukaan jotain pientä makeaa synnytyksen jälkeen, myslipatukka tai suklaapatukka. Ainakin mun mies luuli että suklaapatukka oli miehelle tarkoitettu, piti sitten hieman selventää että ei, äidille ;)

Muista puhelimen laturi myös! Ei sillä pelkällä puhelimella mitään tee. Ja aivan varmasti tulee puhelin käymään kuumana joten akkuakin kuluu.

Ja jos jotakin  unohtaisikin niin aina mies voi kotoa käydä hakemassa ja tuoda seuraavalla kerralla. 

Millaisen synnytyssuunnitelman olet tehnyt? 

Ixy (Ei varmistettu)

Omaa aamutakkia ei kannata turhaan raahata, ellet haluu heti pyykätä kun pääset kotiin. Sairaalan aamutakki on ihan ok sen ajan kun siel joutuu olemaan, tosin hyvin vähän siel osastolla kukaan näytti käyttävän ylipäätään aamutakkia. :) Sama noi lääkkeet voi jättää kotiin, nekin saat sairaalasta ja ne mielellään kirjaa muutenkin ylös mitä oot millonki saanu/ottanu. Meinaatko tosiaan pestä hampaat noil "juuriharjoilla"?? Mä oksensin kun laitoin sellasen suuhuni. :D ps. niitäkin saa osastolta jos pyytää. :)

MirvaK

Mä pakkasin kassin 2 viikkoa sitten, tänään 38+0. Lääkäri kun sanoi, että pieni voi tulla koska vain, kun kaikki valmiina paikkojen osalta, niin pakko oli pakata. Nyt sitten odotetaan ja odotetaan. Eilen oli pitkästä aikaa päivä, etten odottanut, tänään myös (ja viikonlopun kun mies on reissussa). Sain aivan ihanan kurkkukivun ja näköjään räkiksenkin. Eli eka haluan itseni kuntoon ennen kuin tarvii lähteä puhisemaan.

Kynää ja paperia. Mä halusin kirjoittaa synnytyksen kulun itse ylös heti tuoreeltaan.  Mä ajattelin omista vaatteista sairaalassa käyttää vain imetysliivejä ja sukkia, muuten mennään sairaalan kuteilla. Ja tosiaan se kännykän laturi! Muuten listasi näyttää hyvin tutulta.

Mulla ohjeissa on että käytössä olevat lääkkeet eli magnesiuimia ja refluksilääkkeet lähtee mukaan sekä allergialääkkeet. Ihan tyhmää kun ei noita sieltä saa (ehkä).

phocahispida

Ne sairaalan sukat on HIRVEITÄ, samoin kengät, otin yhdet omat kangasballerinat sen takia mukaan.

Imetysliiveistä mukaan mahdollisimman joustavat, ei kaarituelliset. Jos on sellaiset napakat, ne ei välttämättä anna riittävästi myöten alun maitoräjähdykselle. Omat hinkit oli alussa ainakin sellaista animematskua ja tosi kipeät. Kotona voi sitten jo hyvin pitää ns. normaalirintsikkamaisempia, kunhan tissit toteavat, ettet ole saanut nelosia eikä maitoa tarvitse ammuskella paineella pitkin ikkunoita.

Ja ihan parasta mun kokemuksen perusteella oli se, että kun lapsivedet meni ja odottelin ensin 12 h himassa, että seuraksi tulleet tyttökaverit tekivät mulle tosi tiukat letit. Kun synnytyshomma kesti yli kaksi vuorokautta ja mentiin leikkaukseen ja sängystä sai nousta vasta ööh... kolmantena vai neljäntenä vuorokautena ja siinä kierittiin ja hikoiltiin tuskissaan niin mun tukasta ei olisi kyllä mitään jäljellä ilman niitä lettejä. Hutaisin ne vielä pinneillä takaraivoille yhteen. 

Eli suosittelen laittamaan tukan supertiukasti kiinni, niin että voit kuitenkin oleilla mukavasti selällään. Muuten se voi kotiin palatessa näyttää tältä. Ja lopulta tältä.

Ja jollei matka ole erityisen pitkä, älä lähde sinne sairaalaan ennen kuin on ihan pakko. Monilla synnytys pysähtyy joidenkin alkukantaisten hormonien takia, kun menee vieraaseen paikkaan. Kotona voi koettaa vaikka katsoa leffaa ja himmailla suihkussa, soittaa vaikka itselleen kavereita. Minäkin siivoilin vielä ensimmäisen päivän ja kävin Mäkkärissä kavereiden kanssa, vaikka lapsivettä tihkui. :D

Mulla oli mukana myös sheiveri, sillä olin varautunut pitkään reissuun enkä halua miettiä, miltä mun kainalot tai muut...alueet olisi näyttäneet 5vrk sheivaamattomuuden jälkeen. Ja meikit. Heti kun sain nousta sängystä, kävin sutimassa ripsaria ja värillistä huulirasvaa. Sairaalasta väkisin otettuja kuvia katsoessa ei kaduta yhtään. (Mun kuvankäsittelytaidoilla ei luoda silmäripsiä.)

Iso irtokarkkipussi (elämäni ainut kerta, kun ostin huoletta irtokarkkeja 10€:lla) oli aika jees apu supistuksiin, jotka eivät avanneet mitään ja joita piti silti sietää 2vrk. ;)

Eväät sen sijaan piti syödä puoliväkisin, koska mahassa ei pysynyt muutenkaan mikään eikä ollut yhtään nälkä, vaikka normaalisti on aina. Kuulostaa ällöttävältä, mutta ehkä kroppa ei halua ylimääräistä puolisulanutta tavaraa... tielle. Pöydälle.

Mulla oli paljonkin omia vaatteita, mutta ihan vaan sen takia, etten halunnut käyttää sairaalan rytkyjä. Ja jaksoin kyllä pestä ne ihan mukisematta, vaikka käveleminen olikin sitä, että mentiin pitkin seiniä pari kotiutumisen jälkeistä päivää.

Ja tärkein. Jos voit, nuku, nuku ja nuku hyvin. Voi olla, ettet pysty nukkumaan pariin, kolmeen vuorokauteen supistuksilta. Eikä synnytyksen jälkeenkään kunnolla pariin viikkoon. Sen jälkeen rytmisimmät vauvat alkavat tajuta, että "Aaaa, asia nimeltä yö." (Ja toisilla menee vuosi siihen.)

iity-
Puolivahingossa

Kiitoksia kaikille kommenteista. Hyviä vinkkejä tuli. :)

Mustaa pitsiä Mitään varsinaista suunnitelmaa en ole tehnyt, äitiyskorttiin kirjotin muutaman ajatuksen vaan mm. että amme kiinnostais avautumisvaiheessa. :)  

Ixy Hah,  näin mä vähän ajattelin :D Ei tarvis niin hirveesti venyttää laukun saumoja, kun saa noita kertakäyttösiä juttuja pakattua mitkä on minikoossa. :) Eihän noi harjat mitään herkkua ole, mut uskon pärjääväni sen muutaman päivän.

MirvaK Niinpä, olis voinu tosiaan tullakin jo, tää mun pakkaaminen vaan taas 'venähti'..  Mietin muuten vauvakirjaa kans, että olis sinne voinu niitä kokemuksia ja syntymämittoja raapustella, tiedä sitten kuinka paljon baby haluaa 15 kesäsenä lueskella äipän ponnisteluista.. :D Päädyin kuitenkin jättään kirjan kotiin ja jos laitoksella kovin tylsät päivät on, niin voihan mieheltä pyytää tuomaan sen tai läppärin.  

phocahispida Näin oon kuullu joo ja siitä, että ne sukat olis hirveen löysät ja kätilö kuitenkin komentaa ponnistusvaiheessa ottaan ''tukea'' niistä roikkuvista varsista :D Onkohan siellä muuten pakko käyttää niitä kenkiä ja sukkia? Oon enemmänkin näitä 'paljain jaloin' tyyppejä, mut jos vaikka villasukat ottais mukaan, ettei ne lattiapöpöt kulkeudu sänkyyn. 
Voi hitsi, mulla ei oo sellasia ilman kaaritukee olevia.. Mut mulle on oikeestaan ihan sama painelenko tissit paljaina kaavun alla vai en. Ja jos se maidontuotanto olis kotiutumisvaiheessa eri luokkaa, ku noi sun kuvailemat animetissit (HAHHAH :'D) 

Tosta sairaalaanmenosta muuten oon vääntäny neuvolan ja lääkärin kanssa kättä, kun mielelläni olisin ainakin muutaman tunnin kotona suihkun alla, mut lääkäri viime sisätutkimuksen jälkeen sano, että kannattaa lähtee vaan samantien. Noh, jatkan tän pohtimista sitten kun sen aika tulee. Ei stressiä :) 

Sheiveri ja irtokarkit lisätty listaan. 
Kiitos näistä :)
 

Dimmi (Ei varmistettu)

Aika samoilla viikoilla mennään, kiva lukea jonkun muunkin tuskailuja sairaalakassin kanssa :D

Omat "vakituiset" lääkkeet kannattaa tosiaan kuulemma ottaa mukaan, mutta särkylääkkeitä saa varmasti sairaalastakin eli ne jättäisin listalta pois.

Seuraavat lisäisin:

- Hiusharja, pampuloita yms. (riippuen tietysti hiusmallista)
- Kameran laturi tai varapatterit (siitäkin varmasti ehtii akku/patterit loppua!)
- Aamutossut suositeltiin ainakin meidän synnytyssairaalassa ottamaan mukaan, jos sellaisia haluaa käyttää (esim. sairaalan kahvilaan voi olla kivempi käppäillä niillä kuin sukkasiltaan)
- Kantoliina, jos aikoo jatkossa sellaista käyttää. Kätilöiltä varmaan saa ohjeita oikeisiin asentoihin yms.
- Riippuen sairaalasta, isä ei välttämättä saa ruokaa synnytyksen aikana eli jotain evästä sillekin, ettei ihan pyörry :)
- Isällekin vaihtovaatetta ja hygieniatarvikkeet, jos vaikka synnytys venähtää tai on tarkoitus mennä perhehuoneeseen.
- Harso tai vaikka parikin vauvalle kotimatkalle, jos vaikka sattuu puklaamaan autoon

iity-
Puolivahingossa

Jes! :) 
Sen verran tunnustan tähän nyt, etten harjaa hiuksiani oikeestaan koskaan, mutta ponnari luettelosta jo löytyykin. :) Puhelimen ja kameran akut on sitä luokkaa, että kamera täytyy ladata korkeintaan kerran vuodessa, vaikka sitä tulee käytettyä säännöllisesti ja puhelimen kestää muutaman viikon, niin en niistä stressaile. Latailen nyt vaan valmiiksi kumpaakin :)
Kantoliina on vasta haaveena ostaa, enkä tiedä kerkeääkö se mukaan laitokselle - toivottavasti.
Eväitä on varattu jääkaappiin molemmille + kokis tulevalle isille automatkalle.
Harsoa mietinkin muuten, sen voisin lisätä :) Kiitos! 

Vierailija (Ei varmistettu)

mulla tuli synnytys niin yllätyksenä, poika kun syntyi jo viikoilla 33+2, ettei siinä ehtinyt mitään synnytyskasseja pakkaamaan. :D hyvin sitten pärjäsin myöhemminkin, ukko kun raahasi sairaalaan niitä alushousuja, imetysrintsikoita, perushygieniatuotteet ja kirjoja. aikalailla niillä mä pärjäilin eikä sen enempää tarvinut, kaiken muun sai sairaalasta :) ja isi oli kotona tietty joka ilta (poika oli 3 viikkoa sairaalassa, itse olin 1,5 vk ennen ja jälkeen yhteensä) niin siinä samalla ne kamat kulkeutui sairaalaan, jos jotain vielä puuttui. :D

iity-
Puolivahingossa

Niinpä, melko pitkälle pötkii niillä sairaalan kamoilla (ilmeisesti) ja täälläkin ollaan varauduttu miehen juoksuttamiseen, hah. :D 
Eniten ehkä jänskättää miten pystyn oleen ilman läppäriä, se kun taitaa olla vähän hölmö tarvike toivottavasti lyhyelle reissulle..
Vastasyntyny kuitenkin nukkuu sen suurimman osan päivästä ja vaikka varmasti tulen pientä ihmettäni tuijottelemaan paljonkin, saattaa se tylsä sairaalassa hengailu iskeä jossain vaiheessa. Riippuu toki omasta kunnostakin meneekö suurin osa ajasta valittamiseen ja nukkumiseen.

Ixy (Ei varmistettu)

Jep, ei sinne juurkaa mitään ihmeellistä tarvii, mulla on pakattuna vaan hygienia jutut ja puhtaat vaatteet (+vauvan vaatteet), kun sielt "meiän" sairaalasta saa oikeest melkeen kaiken tarvittavan. Sielt löytyy myös telkkarit ja lehtiä ja vaikka mitä + saa olla läppärikin mukana. :) Ei ne sukat/tossutkaan niin pahoja oo, siel on kylmät lattiat ni jotain ainaki hyvä lykätä jalkaan, edes ne villasukat. :)

nimim. osastolla maates oppii. ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun kirjotukset tuli esiin, kun selailin Lillyn juttuja, että mä nostan sulle isosti hattua!!!
Näiden juttujen perusteella, olet kyllä niin hieno nainen Isolla N:llä
Onnea tulevaan, sekä tietenkin myös loppuun.

iity-
Puolivahingossa

Kiva, että löysit :) Apua, kiitos ja kiitos. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.