Kun tukkakin jo lähtee päästä

Puolivahingossa

Hiukset on mulle kaikki kaikessa, ollu aina.
Oon hoitanu tukkaa ihan väärin keinoin, jättäny viimeset pari (no okei neljä) vuotta harjaamatta, käyttäny vääriä hoitotuotteita ja polttanu erilaisilla raudoilla, mut silti.

Väitän kuitenkin, että hiusten värjääminen pelkällä värinpoistolla kerta toisensa jälkeen ei oo tehny tukalle yhtä suurta tuhoa, kuin mutsiutuminen. 

Positiivisen testin jälkeen mun aina hyvin totellu karvakasa alko elää täysin omaa elämää ja sillä tiellä ollaan edelleen. 
Tukka oli tosi rasvanen, mutta edelleen paksu ne pitkät yhdeksän kuukautta. Rasvasuus jäi synnärille, mutta niin jäi se paksuuskin. 

Hiukset katkeilee ja ne tuntuu kuolleilta. Niinä harvoina harjauskertoina harjasta ei näy irtohiusten alta piikkejä ollenkaan.
Syli on täynnä vaaleeta kiharaa, saan tupoittain karvoja päästä sitä haroessa ja suortuvia löytyy vauvan suusta ja sormista. Todellisuudessa joka paikasta. 

Urbaanilegendoja kaljuuntumisesta imetysaikana liikkuu, mutta kun en mä edes imetä. Hei paljon mutsina täytyy oikein kestää, kun jo tukkakin lähtee päästä?

Päivittäisten hätäponnareiden ja -nutturoiden jälkeen omaa elämäänsä elävä tukka näyttää tältä tänään:

Oliskohan kellään tietoa jatkaako tukka harventumistaan siihen asti, kun vauva huutelee ovelta heipat ja hyppää muuttoauton kyytiin vai loppuisko se jo ennemmin?

Kommentit

leaflet (Ei varmistettu)

Se on (käsittääkseni) niin, että raskausaikana ei hiuksia irtoa, joten synnytyksen jälkeen tuntuu sen takia että hiuksia lähtisi normaalia enemmän. 

iity-
Puolivahingossa

Ai, kyllä mulla lähti sen normaalin verran :o

MirvaK

Esikoisen jälkeen lähti hiuksia tosi paljon. Okei, silloin oli pitkät hiukset ja ne näkyivät joka paikassa eikä vähiten kakkavaipoissa kun olivat käyneet pienen suoliston läpi. Toisen kohdalla en huomannut hiusten lähtöä ihan yhtä voimakkaana ja nyt kolmannen kohdalla lähtöä on ehkä vähiten. Ikävä kyllä, kuuluu asiaan. :(

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mulla putosi ihana, paksu raskaustukka tukoittain kun vauva oli n.4kk, jäljelle jäi jopa raskautta edeltänyttä tukkaa ohuempi liuhuke. Sen jälkeen se alkoi onneksi kasvaa takaisin, mutta koska se alkoi kasvaa kerralla, on mulla nyt pitkän hiuksen seassa 5cm sänki, joka täytyy joka päivä hiuslakan avulla taltuttaa otsalta, jakauksen kohdalta ja jos on ponnari, myös niskasta. Ärsyttävää!

19-and-pregnant

Mulla kävi ihan päin vastoin. Siis raskausaikana oli hirmu huonossa kunnossa hiukset ja katkeili tosi paljon..:/ just pitkään kestäneen hiustenkasvatusajan jälkeen katkeili melkeen 10cm hiustenn pituudesta. No ostin sit kunnon hoitoaineet, shampoot ja maskit kotiin mutta eipä niistä ollu apua :0. nyt on pikkuhiljaa synnytyksen jälkee alkanu tulee parempaan kuntoon hiukset ja pituuttakin tulee. 

Lindadaa (Ei varmistettu)

Tuli mieleen, että voisko toi hiusten oheneminen/lähtö/katkeilu johtua esim. ihan vaan stressistä? Ei itellä oo kokemuksia hiustenlähdöstä, mutta oon kuullut että stressi vaikuttaa aika paljon hiusten kuntoon. :/

muumimor

hiustenlähtö raskauden jälkeen kuuluu asiaan ja uutta kasvua tulee kyllä sitte myöhemmin tilalle! :)  Hiusten katkeamiseen sen taas ei pitäis liittyä mitenkään. Jos hiuksia katkeilee niin kannattaa tarkistella onko poishuuhdeltava hoitoaine tarpeeksi hoitava tai tarttisko sen kaveriksi jätettävää hoitoainetta... Sitä voi kans miettiä, että kannattaako joka kerta vetää se väri tai värinpoisto latvaan saakka vai voisko värjätä vaan pelkän tyven... Märkiä hiuksia ei kannata paljon harjailla. Selvitellä vasta sitte kuivana. Tuossa muutama neuvo kampaajalta :) voi olla, että tiesitkin nämä jo, mutta tulipa kuitenki sanottua... :D

Saanuska (Ei varmistettu)

Synnytyksen jälkeen jossain kohtaa alkaa tosiaan tippumaan ne kaikki hiukset, jotka normaalisti ois tippunut jo raskausaikana. Mulla on nyt alkanut vähän vähenemään tuo hiusten tippuminen, kun nuorin lapsi on vähän yli 7kk vanha. Mulla meneekin nyt kerroksittain nuo "uudet hiukset" :D Lyhin kerros on sentin pari pitkä, sitten on sellainen 20-30 senttiä pitkä kerros edellisen lapsen jäljiltä, loput on suhteellisen pitkää. :D Mies on aina tosi "innoissaan" noista joka paikassa olevista irtohiuksista, se ei voi meinaan sietää niitä. Varsinkaan märkiä irtohiuksia tai hiuksia ruuan joukossa/lautasella. :)

iity-
Puolivahingossa

MirvaK Näin vähän ajattelinkin :s

Iksu Joo, tota sänkeä tuntuu munkin päässä ja ärsyttävää, todellakin.

19-and-pregnant Hassua :D Mulla oli vaan oksettavan rasvaset, mut ei siihenkään auttanu mikään. Ja näköjään täytyy tää harveneminenkin vaan kestää.

Lindadaa Hmm, voishan se olla osasyy, varsinkin niinä alkuviikkoina. Nyt elän suht. stressitöntä elämää, niin en oikein osaa yhdistää :/ Oon lapsettomina vuosina ollu niinkin stressaantunu, että jäi kuukautiset kokonaan pois, mutta en oo hiuksissa huomannu mitään erikoista.

 Muumimor Jätettävä hoitoaine vois toki olla ostoslistalla :) Värin vedän aina vaan juureen ja sitä harjaamista en harrasta, eli joo tuttuja neuvoja, mut kiitos kuitenkin :)

Saanuska Oo, jes siinä olikin vastaus mun kysymykseen eli odottelen pari kuukautta, jos vaikka tapahtuis muutosta :)

minu (Ei varmistettu)

Vaikka sanoitkin ettet harjaamista harrasta niin jos kuitenkin joskus päätät harjata niin suosittelen Tangle Teezeriä :) Ihan parasta jos on tukka vähänkin takussa ja ihan muutenkin. :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

En voi sanoa että mulla on paksu tukka. Hius on ohutta mutta sitä on ihan julmetusti joka saa monet luulemaan että on paksu. Tytön synnyttyä (imetin 5vk) ja senkin jälkeen lähti hiuksia koko ajan vaikka oli tosi lyhyt tukka. Nyt en oo pojan kohdalla huomannut vielä tätä. Imetin sen n. 4vk ku en saanut /voinut enää imettää. Mutta ne sanoo että tytöt vie äidiltä kauneuden :) tyttöä odottaessa olin ku teini, naama kulki, oli rasvainen iho ja hiukset. Pojan kohdalla ei mitään sellasta XD

iity-
Puolivahingossa

Kuulostaa niin tutulta toiseks viimenen lause :-D

Kampaajani sanoi että synnytyksen jälkeen alkaa lähes aina sulkemisaika, se voi tulla puolen vuoden tai puolentoistakin vuoden päästä synnytyksestä. Tukka irtoaa, mutta kasvaa myös takaisin.

Jollain hiustenlähtö saattaa olla niin rajua että päänahkaan jää kaljujakin kohtia! Hiuslisäkkeitäkin ehdotti välttämään. Netistä kannattaa ostaa niitä clip-on pidennyksiä  jos pituutta ja tuuheutta tarvitsee :) Ne ovat halvempia eikä harmita niin jos tukasta lähtisi kalliit kampaajan tekemät lisäkkeet. 

Jos raskauden aikana irtoaa hiuksia, sattuu seittenvuotinen sykli juuri raskauden aikaan. Näin kävi minulla. Itkin kampaajalle kun tukkaa lähtee,joskus ihan isompiakin eriä. Hiusta tutkittiin, hiuspohjineen myötä ja ihme kyllä. Tukka jaksoi ja voi paremmin kun koskaan ennen.

Jopa niin hyvin ettei vaalea väri enään tarttunut omaan väriin (tyvikasvuun) vaan valahti sieltä. Eli kuuluu asiaan, ja ne pidennykset saa täältä (huom alennuksessa) :)

http://www.rapunzelofsweden.fi/clip-on-pidennykset

iity-
Puolivahingossa

Kiitoksia paljon, taas ollaan viisaampia! :)

sivustaseuraaja (Ei varmistettu)

Sinkki-lisä apteekista avuksi niin tukka kiiltää ja vahvistuu :)

iity-
Puolivahingossa

Oi, laitanpa muistiin! Kiitoksia :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.