Ladataan...
Purple Puff

Blogipostaus toteutettu yhteistyössä Instrumentariumin kanssa.

Aloin kiinnittää huomiota aurinkolaseihin kunnolla vasta viime vuoden aikana. Aiemmin olen aina ostanut tavallisten kauppojen (H&M) aurinkolasit ja yleensä halpa hinta ja kuta kuinkin sopiva ulkonäkö ratkaisivat. Vuosi sitten kiinnostuin merkkiaurinkolaseista ja Lontoon lentokentältä ostinkin ensimmäiset Ralph Laurenit. Huomasin heti vähän tasokkaimpien aurinkolasien plussat, mm. sen, että ne oikeasti näyttävät kalliilta luxustuotteelta ja suojaavat silmiä paremmin. 

Huhtikuun Indiedays Inspiration Blog Awards -tapahtumassa pääsin tutustumaan Instrumentariumin uutuusvalikoimaan, jossa esitettiin tämän kevään lasitrendit ja kokeilin erilaisia silmä- ja aurinkolaseja päälle. Minun kasvoillenihan on hirmuvaikeaa löytää sopivan kokoiset ja malliset aurinkolasit. Kasvoni ovat aika kapeat ja kaikki lasit ovat yleensä liian isoja. Havaitsin jo jonkin aikaa sitten, että itselle sopivimmat ovat cat eye -kehykset. Väreistä suosin tummanruskeita, mustia ja nude/beigejä. Kerran olen kokeillut viininpunaisilla kehyksillä varustettuja aurinkolaseja ja täytyy myöntää, että olivathan nekin makeita. 

Tämän kevään lasien muotiskaala on oikeastaan todella laajaa, trendejä löytyy laidasta laitaan jokaiseen makuun. Eri vuosikymmenet, mm. 70-luku ja 90-luku ovat vahvoilla ja niiden kontrastina myös urbaani futuristinen muotoilu on pinnalla. Värien ja sävyjen puolesta mm. metallipinnat, läpikuultavuus ja pastellisävyt ovat kauden trendikkäät. Itse ehkä kallistun niiden klassisten kehysten puoleen, futuristiset eivät oikein imartele omia kasvoja.

Blog Awardseissa Instrumentariumin pisteellä huomiotani kiinnittivät nuo kasvokuvissa näkyvät ruskeat aurinkolasit. Rakastuin niihin saman tien ja nyt harkitsen noiden ja perus mustien välillä, kummat lähtisivät mukana ostoskassissa. Mustat toisaalla olisivat enemmän tarpeen, joten saa nähdä mennäänkö klassisen mustalla linjalla.

Jos harkitset silmä - tai aurinkolasien ostoa kannattaa, tosiaan käydä tutustumassa Instrumentariumin valikoimaan, sieltä varmasti löytyy sopivat! Ja itse asiassa tällä hetkellä Instrumentariumilla on -50 % tarjous kaikkiin kehyksiin ja - 20 % aurinkolaseista, so don't miss your chance ;)

Kuvat: Jere Viinikainen

Ladataan...
Purple Puff

Kulunut kevät on ollut täynnä rientoja. Juhlia ja tapahtumia on riittänyt ja tilanne rauhoittui vasta lähiaikoina. Enkä todellakaan valita yhtään, olen juhlaihmisiä, pidän kaikista maailman tapahtumista ja menoista ja haluankin, että elämäni olisi täynnä niitä. Mitäs kaikkea kevääseen on mahtunut?

No, jostain syystä keväällä syntyy paljon ihmisiä (ainakin omassa tuttavapiirissäni), myös omat syntymäpäiväni olivat maaliskuussa, joten synttäreitä on juhlittu parin viikon välein. Näiden ohessa kahtena isoimpana tapahtumana ovat olleet Indiedays Inspiration Blog Awards ja YSL Party. Molempiin oli koottu joukko somettajia, bloggaajia ja muita vaikuttajia. Ajattelin jakaa tänne vähän fiiliksiä kuvien muodossa ja teen niistä erillisiä postauksia.

Indiedays Inspiration Weekendhan on Suomen suosituin mielipidevaikuttajille suunnattu tapahtuma, jossa on tarkoituksena inspiroitua, verkostoitua, tutustua mahdollisiin yhteistyökumppaneihin ja vain olla yhdessä. ltagaalassa palkitaan aina Suomen inspiroivimmat somettajat/vaikuttajat, jotka valitaan yleisöäänestyksen ja raadin mielipiteen perusteella. Itselleni nämä olivat toiset Blog Awardsit, ensimmäisen kerran pääsin osallistumaan viime vuonna. Pidän tapahtumasta ja osallistun erittäin mielelläni, sillä paikan päällä pääsee näkemään ihmisiä, keitä on seurannut somessa/blogeissa ja ehkä jopa juttelemaan heidän kanssa. Ja hei, onhan se aina kivaa päästä laittautumaan ja käyttämään tavallista arkea hienompia asuja=) Tapahtumassa on myös eri tapahtumajärjestäjien brändien ständejä, joissa voi tutustua mm. uusiin tuotteisiin ja mielenkiintoisiin brändeihin. Tänä vuonna oli esillä oli mm näitä tapahtumakumppaneita: Instrumentarium, Bronx Colors, Freixenet, Batiste, Järvenpään kukkatalo, olympus, Ifolor, Offerilla, Novelle, Yellow Tail ja Olvi. 

 

Ladataan...

Ladataan...
Purple Puff

Huomasin äskön avattuani blogin muokkausnäkymän, että viimeisestä päivityksestä on kulunut kohta vuosi. Uskokaa tai älkää, päätin kirjoittaa tänne ihan sattumalta juuri tänään, en suunnitellut tätä melkeinvuoden mittaista taukoa, se vain tapahtui. Mielenkiintoni blogeja kohti oli laskenut jo pari vuotta sitten kirjoitettuani opinnäytetyön blogiaiheesta. Silloin taisin uupua niin paljon, että sain tarpeekseni koko blogiaiheesta ja lopetin mm. blogien seuraamisen.

Vuosi sitten toukokuun 22 päivä lähdin asumaan Ranskaan. Ajatuksenani oli päivittää kulumisia tänne tasaisin väliajoin suhteellisen usein ja dokumentoida jopa itseni varten, jos ei ketään muuta varten elämäni vieraassa maassa. Toisin kävi, elämä tuli edelle ja sitä teki mieli vain elää. Ranskasta on palattu ja muutaman kuukauden mietintöjen jälkeen tulin siihen päätökseen, että koitan elävöittää blogini. Katsotaan miten käy ;)

 

Ladataan...

Ladataan...
Purple Puff

 

Täällä ollaan taas matkakertomuksien kanssa. Voin luvata, ettei ne lopu vähän aikaan. Blogini taisi vaihtaa alaa ja muuttua matkailublogiksi ainakin toistaiseksi. Kalifornialla jatketaan siis vieläkin, nimittäin kuvia on vielä ihan kiitettävästi reissusta. 

Tällä kertaa esittelen teille toisen ihanan paikan, jossa vierailtiin San Diegossa ja joka jätti minuun suuren vaikutuksen. Olen jo jossakin aiemmassa postauksessa maininnut faniuteni kaikkia puistoja kohtaan, varsinkin jos niissä on jotain ekstraa, kuten kauniita rakennelmia, suihkulähteitä, patsaita, arkkeja jne. Saan ihan valtavasti iloa puistoissa kävelemisestä ja kaikesta ympäröivästä kauneudesta. Sen takia olin täysin onnen pauloissa siitä, että pääsin vierailemaan Balboa Parkissa. Lienee mainita, että sieltä löytyi tasan tarkkaan kaikki, mitä puistosta voi vaan odottaa löytyvän.

Suihkulähteiden ja hienojen rakennelmien lisäksi Balboa Park tarjoaa 17 museota, 17 erilaista puutarhaa, eläintarhan, teattereita, karusellin, suihkulähteitä, kasan ravintoloita ja vaikka mitä muuta. Puiston läpi kulkee suloinen minijuna ja bussi. Puistoa myös täydentää upea historiallinen arkkitehtuuri, jonka espanjalaishenkiset ylväät rakennukset miellyttävät silmää.

Balboa Parkissa löytyy myös todella söpö "maailmakylä"-alue, jossa esitetään eri maiden kulttuurit pienissä taloissa. Talot ovat sijoitettu vierekkäin ja voi kulkea yhdestä toiseen tutustumassa kuhunkin kulttuuriin. Jokaisessa talossa on edustettuna tietty maa, sen kultturiesineet, historia, ruokakulttuuri jne. Kussakin talossa tarjoillaan vierailijoille paikallista pikkupurtavaa ja juotavaa ilmaiseksi. Löydettiin sieltä Suomi-talo! Sen sisällä sai ihailla mm. Marimekon kuoseja, Iittalan astioita ja Muumiesineitä. Tarjoiluna oli myös näkkileipää kurkulla ja juustolevitteellä, pieniä pullia ja suomalaista kahvia. 

Sanoisin, että puiston tutkimiseen on hyvä varata parikin päivää, sillä alue on niin iso, ettei sitä kerkee millään nähdä kokonaisuudessaan päivässä. Me vietettiin Balboa Parkissa päivä ja käveltiin vain sen pieni osa läpi. Emme käyneet mm. eläintarhassa eikä museoissa, sillä siihen olisi tarvinut paljon enemmän aikaa. Museoihin haluan ylipäätäänkin varata omat aikataulut yleensä, sillä jos alueella on muutakin nähtävää ja ihailtavaa, jätän museot suosiolla ensi kertaan. Ja Balboa Parkissa nyt oli ihan loputtomasti nähtävää.

Sisäänkäynti puistoon on ilmainen ja siellä voi viettää päivän ilmaiseksikin kauniista puutarhoista ja rakkennuksien ulkomuodosta nauttien. Osa sen tarjoamista aktiviteeteistä on kuitenkin maksullista, kuten museot, eläintarha ja teatterit. Meiltä jäi tällä kertaa myös näkemättä Balboa Parkin japanilainen puutarha, joka oli maksullinen sekä kasvitieteellinen rakennus, joka meni kiinni ennen kuin ehdittiin sinne. Puistossa olisi kuulemma ollut myös kaunis ruusupuutarha satoine ruusulajineen, mutten tiennyt siitä sinä hetkenä kuin oltiin siellä. 

Palaisin varsin mielelläni joskus Balboa Parkiin, jos joskus elämässä satun taas olemaan San Diegossa, ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In English

My blog seems to be taking a different side now and becoming a travel blog, since all the posts lately have been mostly about travelling. It's going to continue like that for a while now, since I still have lots of photos to show from our trip :D

Today I'm going to introduce you to another San Diego attraction we visited: Balboa Park. As a huuuuuuge fan of parks, I can say that for me this was a big excitement. This Balboa Park has literally everything you would imagine a park to have. One needs at least few days to explore the enournous area of it. We unfortunately had only one day there and saw just a small part of it, but enjoyed every detail. 

Balboa Park is a home for 17 museums, 17 different gardens, theaters, a zoo, carousel, fountains, restaurants etc. There is truly everything for everyone. I enjoyed walking through it and just looking around on beautiful Spanish style architecture and gardens. The park has so much history and cultute to offer, as well as thousants of plant species in beautiful gardens. We didn't visit any museum, because that would have required more time and because we felt there was no need to go to museum, when there is so much to see aroung

We also visited a small cultural village inside the park (official name: House of Pacific Relations International Cottages). It consists of small cottages each representing a different country and culture. Inside the cottages you can find learn history of that country, see some items related to it, books, listen to music and taste some traditional food of that country. We even found Finland among them! Finnish cottage had some Marimekko and Iittala pieces, as well as Moomin ofc. They also served Finnish coffee and some pastry. 

I would really love to return to Balboa Park one day and explore more of it, that place is worth visiting! 

Ladataan...

Ladataan...
Purple Puff

Yhtenä matkakohteistamme Californiassa oli San Diego. Haluttiin nähdä matkan aikana mahdollisimman paljon Californiaa ja pienen pähkäilyn jälkeen päädyttiin valitsemaan San Diego. Toisena vaihtoehtona olisi ollut San Francisco, mutta siinä ongelmaksi koituisi liian pitkä matkustusaika, joka olisi vain syönyt meiltä ylimääräisiä päiviä. San Diego valikoitui lähinnä Pinterest- kuvien perusteella ja onneksi päästiin kokemaan se. 

Vegasin aavikkomaisen ympäristön jälkeen San Diego tuntui trooppiselta paratiisilta erittäin monimuotoisen ja tiheän kasvillisuutensa ansiosta. Luonto olikin ensimmäinen huomio kaupungista, kaikki mahdolliset palmulajit ja niin paljon erilaisia kukkivia kasveja, joita en ole ikinä nähnyt aiemmin, vaikka olenkin vieraillut monessa trooppisessa kohteessa. Vietettiin kokonaisuudessa kolme päivää San Diegossa, mikä on sinänsä tosi vähän uuden ison kaupungin tutkimiseen. Ehdimme kuitenkin vierailla kahdessa isossa turistinähtävyydessä: La Jolla Covessa ja Balboa Parkissa. 

La Jolla cove on se paikka, joka tulee Googlessa ensimmäisten joukossa syöttäessä hakukoneeseen San Diegon nähtävyyksiä. Sitä voi kuvailla ranta-alueena, joka on tunnettu erityisesti siellä oleskelevista merileijonista ja hylkeistä. En ole aikaisemmin nähnyt merileijonia tai hylkiä muualla kuin eläintarhassa, joten oli hauskaa seistä niinkin lähellä kuin parin metrin etäisyydellä heistä. Siellä ne lököili isoina ryhmittyminä mistään piittaamatta :D Myös itse ranta-alue oli näkemisen arvoinen. Kauniit rannat, upean näköinen vesi ja paljon kukkivaa kasvillisuutta teki paikasta melkein taionomaisen. Jos olisi ollut parempi sää, oltaisiin menty uimaan ja ottamaan aurinkoa. Valitettavasti sinä päivänä oli 18 astetta ja auringosta huolimatta oli sen verran kylmää, että t-paidassa pärjäsi just ja just. La Jolla Covessa olisi voinut viettää kokonaisen päivän, sillä paikalla oli myös monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta ja muita aktiviteettejä.  Suosittelen San Diegoa ja erityisesti La Jolla Covea lämpimästi kaikille. Uskon, että kaupungilla olisi vielä paljon enemmän tarjottavaa, meillä ei vaan ollut aikaa nähdä ja kokea kaikki. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

In English

One of the destinations on our California trip was San Diego, which we visited after Las Vegas. When choosing the places to visit we were considering San Francisco, but left it out then because it would take too long to travel there. San Diego was chosen mainly based on Pinterest photos and I'm happy we went there. 

After the desert drought of Vegas San Diego was really refreshing. The place is so green with all the varieties and species of plants, it felt like a tropical paradise. We spent there three days before going back to Los Angeles. 

La Jolla Cove is one of the first places Google introduces you to when typed "San Diego sightseengs" and there is the reason for that: it's absolutely gorgeous. It's an extremely beautiful coastline with unbelievably blue water. But what it's most known for are it's permanent inhabitants: seals and sea lions. They spend their time lying on the beach and on the rocks occupating big parts of this area. You can approach them as close as few meters and observe. I've seen them before only in a zoo and aquaparks, so it was really cool to watch them in nature doing their natural things from really close distance. We even got to see baby seal, who seemed to bew a new born! 

Also the area itself was stunning, the blue water, the green areas and flowers everywhere, the waves, the beaches and the cliffs. I'll just let the photos below speak for me. I highly recommend visiting La Jolla Cove, when in San Diego, you won't get disappointed! 

Photos by me

Ladataan...

Ladataan...
Purple Puff

 

Playsuit - H&M, Shoes - Zara, Bag - Michael Kors 

Mitä kuuluu Ranskaan?

Tuntuu ihan uskomattomalta ajatella, että olen asunut Lillessä nyt kolme viikkoa, juurihan minä tänne saavuin. Ensimmäinen viikko oli täynnä meininkiä ja tunteet olivat pinnalla (hyvässä mielessä). Tunsin kaiken erittäin voimakkaasti ja iloitsin kaikesta, mitä koin. Kaikki oli uutta, tuntematonta ja jännää. Yleensä ihmiselle aiheuttaa tunneskaalan heittoja jo jonkin yhden elämän aspektin muuttuminen, esimerkiksi uusi työpaikka. Minun tapauksessa melkein kaikki elämän osa-alueet uudistuivat. Uusi maa omine käytäntöineen, kulttuurineen ja kielineen, uusi työpaikka ja uudet ihmiset ympärillä. Ensimmäisellä viikolla tuntui, että nuo kaikki asiat vyöryivät todella kovaa vauhtia päälleni vuoriston lumivyöryn tapaan. Älkää ymmärtäkö minua väärin, en olisi voinut olla enemmän innoissani noista muutoksista, olin aivan haltioissani kaikesta minulle tapahtuvasta. Muuttoni Ranskaan sujui paljon paremmin kuin olisin ikinä odottanut. 

Ensimmäinen viikko sisälsi työhön perehtymistä (joka jatkuu vieläkin tietysti), paljon epätoivoisia yrityksiä ymmärtää miten kaikki toimii ja järjestää omat ajatukset, paljon asioiden selvittelyä ja lukuisia saatuja vinkkejä ihmisiltä. Täytyy myöntää, että vaikka intoilinkin kaikesta mahdollisesta, koin ensimmäisenä viikonloppuna tarvitsevani lepohetken kotona (hotellilla). Muistan ensimmäisen työpäiväni uudessa paikassa. Kolmikerroksinen konttoorirakennus tuntui labyrintiltä, jonka kulkureittejä ei tule ikinä oppimaan, uusi informaatio ei meinannut jäädä päähän ja kaikki kuulosti heprealta, kielet menivät sekaisin ja ihmisten nimien ja kasvojen yhdistäminen oli epätoivoinen yritys. Tiesin kuitenkin silloinkin, että se kaikki kuuluu tähän kokemukseen, näin se on aina uudessa paikassa, joten stressiä en siitä ottanut. Sen sijaan kaikista järjestelyasioista hermoilin jonkin verran ekan viikon aikana. Olin valmistunut henkisesti siihen, että uuteen maahan muuton mukaan kulkee kasa paperihommia, mutta kesti kuitenkin hetki ymmärtää, mitä kaikkea ylipäätään täytyy hoitaa ja missä järjestyksessä. 

Seuraavilla viikoilla asiat alkoivat lokeroitua päässäni. Tunnemyrskyt rauhoittuivat ja aloin pikkuhiljaa tottumaan uuteen elämääni. Tähän asti olen jo hoitanut itselleni ranskalaisen pankkitilin (joka on must Ranskassa), vaihtanut puhelinliittymän ja netin puhelimeen, hankkinut kuukausittaisen matkakortin ja saanut ensimmäisen palkan. Seuraava iso askel, joka on tällä hetkellä prosessissa on asunnon haku. Reilun viikon päästä olisi tarkoitus muuttaa pienestä kotoisasta hotellihuoneestani, johon olen jo tottunut mukavasti. Ensi viikolla menenkin katsomaan asuntovaihtoehtoja ja toivottavasti sieltä löytyy sopiva. 

Tässä vaiheessa voin sanoa tykkääväni uudesta työpaikasta, se tuntuu sopivan haasteelliselta ja semmoselta, johon ei välttämättä heti pääse tottumaan. Nautin myös uudesta maasta ja pyrin näkemään kaiken positiivisessä valossa. En puhu ranskaa melkein lainkaan, mikä välillä hankaloittaa asioita jonkin verran, mutta en koe sitä pahaksi esteeksi, enkä ole toistaiseksi joutunut ikäviin tilanteisiin sen takia. Vaikka ranskalaisten huhutaan olevan töykeitä ja itsekkäitä, en ole vielä kertaakaan joutunut kokemaan mitään vastaavaa omalla kohdallani. Päin vastoin, minua on autettu jopa silloin, kun en ole apua edes ehtinyt pyytää. Vaikken puhu ranskaa, kukaan ei siitä ole näyttänyt närkästyvän, ihmiset siinä tapauksessa yrittävät puhua hitaasti tai käyttää niitä muutamia fraaseja, mitä englannista osaavat. Olen kylläkin kuullut Pohjois-Ranskalaisten olevan mukavempaa sorttia kuin esimerkiksi Pariisilaisten, mutta miellän tälläiset asiat usein pelkiksi stereotypioiksi, mielestäni koko kansan tai kaupunkin yleistäminen yhteen muottiin ei aina ole tarpeellista. Itse olen tässä maassa törmännyt enemmän hymyyn ja ystävällisyyteen kuin negatiivisuuteen ihmisten puolelta. 

Nautin täällä olosta. Iloitsen sitä, että elän pitkäaiakaista unelmaani asua ulkomailla ja oppia uusi kulttuuri. Tykkään siitä, että voin haastaa itseäni uusissa työtehtävissä ja parantaa osaamistani ja siitä, että minulla on mahdollisuus oppia uusi kieli paikan päällä nopeammin. Olen onnellinen siitä, että saan mahdollisuuden tavata niin montaa uutta ihmistä ja kuulla heidän tarinoita, oppia heiltä, kuulua porukkaan jo tässä vaiheessa. Olen vakuuttunut siitä, että olen oikeassa paikassa tekemässä oikeaa asiaa.

-------------------------------------------------------------------

How is it going in France?

I can't believe I've been here for three weeks already, feels like i just arrived yesterday. My first week here was full of emotions, everything felt so strongly and I was excited about everything. So many new people, a lot of information and things to learn, new city, new job etc. It all came to me like an avalanche crashes from the mountains. Don't get me wrong, I couldn't be more excited about all of it, I've been waiting for this kind of change in my life for quite a bit and was totally ready for new challenges. 

I remember my first day at work. I was so excited and didn't know what to expect. Huge office building felt like a labyrinth, which paths are impossible to learn, so many new faces were intoducing themselves to me and I wanted to get to know everyone right away, tonns of new information couldn't stick in my head floating from my brain. It all felt ovewhelming, in a good way. I new this all is a part of new beginnings, that's how it's suppose to feel. I did have a little bit of panicking when trying to realize all the legal and official matters of coming to a new contry and a new working place. Even though I was mentally prepared to confront all the paper work and official stuff, I did feel a little bit lost in the beginning. 

During the second week it all started to clear out in my brain and I began to settle down. I managed to open myself a french bank account (a must in France) with help ofcourse, handled myself a new mobile connection and internet to my phone and made a monthly travel pass. I also began to understand my working tasks better as well as learnt little bit more about my new home city and getting around in it.

At this stage I can say that I like my job and find it challenging enough. I also enjoy living in France and Lille. I don't speak french, which of course sometimes complecates things, but I don't see it as an obstacle and so far haven't been yet in any unfortunate situation because of that. I want to learn french and am happy to be surrounded by the language. Despite all the rumours and stereotypes about french people being rude, I haven't been experiencing that at all, not now during three weeks nor when I was in Paris last time. When people here see I don't speak their language, they try to expain it to me slowly or with gestures and use the few phraises in English, they know. So far I have come across kindness and smiles more then negativity.

I enjoy being here, enjoy a possibility to experience so many new things, enjoy having an opportunity to learn and grow and to meet new people. I feel like I'm in a right place, doing right thing at this moment of my life. 

Photos by: my boyfriend

Ladataan...

Pages