#citypie – uusi kahvila Helsingissä!
Postaus on toteutettu yhteistyössä #citypie:n kanssa
Mitkä asiat kuvailevat hyvän kahvilapaikan, johon tekee mieli tulla uudestaan? Minulle näitä asioita ovat: laaja ja itselle mieluinen ruoka-ja juomavalikoima, miellyttävä sisutus ja kotoisa tunnelma sekä kohtuullinen hintataso. Ajattelinkin nyt esittää teille sellaisen kahvilapaikan, joka täyttää nämä kaikki kriteerit ja lisää vielä vähän ekstraa. Kävimme blogikolleegojeni kanssa viime viikolla pitämässä workshopia uudessa #citypie-nimisessa kahvilassa, jossa saatiin tutustua paremmin kahvilan tarjontaan, arvoihin, työntekijöihin sekä toimintatapoihin. Paitsi, että esittelen uuden Helsingin kahvilan, ajattelin mennä vähän pintaa syvemmälle postauksessani ja kertoa teille taustatietoa tästä paikasta. Pääsin ilokseni haastattelemaan #Citypien omistajaa Ekaterinaa Mariinskyä ja hän ystävällisesti kertoi minulle kaikkea mielenkiintoista kahvilastaan.
Mikä ja missä?
#citypie on uusi urbaani kahvila Helsingissä osoitteessa Vuorikatu 6 aivan Kaisaniemen metron ja Kluuvin kulmilla. Tyylikäs ja rauhallinen sisustus luo viihtyisän tunnelman ja kannustaa jäämään pidempään etätyöskelyn merkeissä tai ihan vain oleskelmaan. #citypien key konsepti on fast slow food, mikä tarkoittaa todella korkealaatuista ruokaa, joka on valmistettu samana päivänä paikan päällä tuoreista kotimaisista raaka-aineksista huolella ja ajatuksella, mutta on kuitenkin tarjottu asiakkaalle nopeasti. Ja laatuun #citypiellä panostetaankin.
#citypien valikoima on virkistävän erilainen ja monipuolinen. Täältä ei haeta perus pakastekroissantteja ja kanelipullia, vaan tänne kannattaa tulla nautiimaan mehevistä suolaisista piirakoista, maukkaista salaateista ja piristävistä tuoremehuista. #citypiestä saa sekä täyttävää aamiaista ja lounasta että pikkupurtavaa myslien, kakkujen ja smoothieiden muodossa. Nimensä mukaisesti täällä panostetaan piirakoihin ja yhtä raikkaita ja täyttäviä suolapiirakoita et muualta välttämättä löydäkään.
Nyt, kun tiedätte perusasiat, haluaisin tosiaan mielelläni avata vähän lisää verhoa ja kurkistaa kulissien taakse.
Mistä paikka sai alkunsa?
Ekaterinalla on pitkä tausta ja vankka kokemus ravintola-alalla toimimisesta. Hän on opiskellut restonomiksi Sveitsissä ja Suomessa ja työskennellyt lukuisissa eritasoisissa ravintoloissa. Oman yrityksen perustaminen oli Ekaterinalle aina selkeä tavoite ja unelma, jota kohti hän on pyrkinyt lapsuudesta asti. Koulutuksen saatuaan hänelle oli selvää se, että hän haluaa avata oman ruokailu paikan mahdollisimman pian. Yritystoiminnan hän aloittikin varsin nuorena perustettuaan ensimmäisen kahvilansa 22-vuotiaana.
#citypie avattiin elokuussa 2016 pitkän analysoinnin jälkeen ja erilaisten kokeilujen summana. Idea lähti siitä, että ihmisille piti saada paikka, josta ne saisivat herkullista ja hyvänlaatuista ruokaa nopeasti ja halvalla. Nykyihmiset haluavat käydä ulkona syömässä ja kokeilla uusia ruokia, niimpä ulkona syömisen kulttuuri kukoistaa Suomessakin. Ravintola ei kuitenkaan ollut vaihtoehto Ekaterinalle, eikä myöskään pelkkä kahvila. Asiaa pähkäiltyä syntyi päätös molempien elementtien yhdistämisestä ja näin #citypie:stä muodostui fast casual bistro.
#citypie:n arvot ja perusvaatimukset
#citypie edustaa trendikästä eteenpäin katsovaa konseptia, joka pyrkii vuorovaikuttamaan asiakkaiden kanssa mahdollisimman tiiviisti ja kehitellä sekä muokata oman toimintansa ympäristöön.
Kysyessäni Ekaterinalta arvoista, joita #citypie edustaa, tuli vastaus nopeasti ja selkeästi. Tärkeintä ovat luonnolliset raaka-aineet, ilman lisiä ja konsentraatteja ja mahdollisimman tuoreina. Citypiessä käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia, paikallisia ja läheltä tuotuja raaka-aineita, parhaimman laadun saavuttamiseksi. Kaikki tavarantoimittajat tunnetaan ja täten tiedetään, mistä ja miten ainesosat saadaan. ”When you eat, you actually feel flavors and recognize them.” Jokaisessa Citypien annoksessa voi maistaa ja tunnistaa kunkin ainesosan, jokainen maku erottuu, mutta yhdessä ne saavat täydellisen harmonian ja varsinaisen makuelämyksen.
Toinen perusvaatimuksista, jota #citypie:ssä erityisesti korostetaan on asiakaspalvelu. Tärkeintä on luoda sellainen tunnelma, jossa asiakas tuntee, että hänet otetaan huomioon, hänestä pidetään huolta ja hänen toivomuksia pyritään täyttämään parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä toteutuu loistavasti tässä kahvilassa, sillä kaikki asiakkaiden pyynnöt ja erikoisvaatimukset yritetään soveltaa, niin että asiakkaalle jäisi päällimmäisenä hyvä mieli ja tervetullut olo. Halutessaan vaihtaa valmiin annoksen sisältöä, voi asiakas rohkeasti ilmoittaa toiveensa, jolloin hänelle loihditaan oma henkilökohtainen annos, jossa on korvaavia tuotteita. Myös kasvis- ja vegaaniruokavaliot ovat otettu hyvin huomioon #citypie:ssä ja mainitessaan dietiestään/ruokavaliostaan saa asiakas siihen sopivan vaihtoehdon.
Mistä inspiraatiota?
Kysyin Ekaterinalta, miten hän saa kaikkia mahtavia ideoitaan kahvilan suhteen ja mistä hän ammentaa inspiraatiota?
”Idea ei synny heti ja nopeasti. Täytyy pitää koko ajan silmät auki parhaiden ideoiden saavuttamiseksi”.
Ekaterina saa ideoitaan täysin yllättäen ja odottamattomistakin paikoista. Esimerkiksi #citypien menun seuraava idea on syntynyt museoreissusta täysin odottamatta. Museon kahvilassa tarjottu kahvi maistui niin erityisen hyvältä, että se antoi hänelle idean lisätä oman kahvilan valikoimaan täysin uuden makukahvivaihtoehdon uusilla mausteilla.
Piirakkaidea puolestaan on tullut Venäjältä asti ja onkin #citypie:n kulmaidea. Suomen kahviloiden valikoimissa suolaiset piirakat ovat harvinaisempi erikoisuus. Itse olen jonkin verran jo kyllästynyt täytetyihin voileipiin, kaikenlaisiin patonkeihin ja focaccioihin, joita kahviloissa on aina tarjolla ja kaipaan tuoreimman ja raikkaamman vaihtoehdon kuiville pakasteleiville. #citypien piirakat ajaa nimenomaan tätä asiaa ja ovat ainutlaatuisia koostumuksellaan. Ne ovat tehty salaisella reseptillä, joka kulkee Mariinskyn perheessä! Ja kaiken lisäksi ne ovat valmistettu samana päivänä tuoreesta taikinasta. Suolaisissa piirakoissa on myös se hyvä puoli, että ne sopivat myös hyvin isompaa nälkää tyydyttämään. Olen usein kaupungilla niin, että minulla on tauko menojen välillä ja haluan syödä jotakin nopeasti, mutta en halua mennä ravintolaan tai buffettiin nauttimaan koko ateriaa, enkä myöskään jaksa patonkeja enää. Piirakat ovat tähän ongelmaani oivallinen ratkaisu.
Omasta mielestäni paras Ekaterinan kertoma idea oli kuitenkin se, miten he päätyivät soveltamaan Zero waste porkkanakakun reseptiä. Mehujen puristetuista aineksista jäi jäljelle paljon hedelmälihaa, jolle ei ollut muuta käyttötarkoitusta, jolloin ne täysin syöntikelpoiset maukkaat hedelmien ja vihannesten osat päätyivät roskiin. #citypie:llä ruvettiinkin pohtimaan, miten jätteiden määrää pystyttäisiin vähentämään ja olisiko näille osille mitään käyttöä mahdollisesti. Näin syntyin Zero waste -porkkanakakku, jossa on nimensä mukaan käytetty maksimaalisesti raaka-aineita ja joka on ihan taivaallisen makuinen.
No onko tämä terveellinen ja laadukas urbaanikahvila sitten minkä hintainen?
Yksi asia, mistä on pakko mainita ruokailupaikkaa esitellessä on mielestäni hintataso. Koska let’s admit it, onhan se usein yksi ratkaisevimmista tekijöistä siinä vaiheessa, kun haahuilee kaupungilla etsiessään paikkaa, jossa syödä tai juoda kahvit kaverin kanssa. #citypie:llä on mielestäni todella onnistunut hintastrategia. Edellytyksenä on se, että asiakkaalle tarjotaan mahdollisimman oikea ja kohtuullinen hintaa sille laadulle, mitä #citypie:ltä saa. Miten tässä onnistutaan? Kaikki mahdolliset kulut ja välietapit pyritään vähentämään, jotta hinnaksi tulisi mahdollisimman mieluinen asiakkaan näkökulmasta. Monissa paikoissa korkeanlaatuisesta ja hyvänmakuisesta terveellisestä ruoasta saa maksaa aikamoisia hintoja, sillä laadukkaat raaka-aineet kustantavat itsessään enemmän ja hintaan sisältyy paljon muitakin huomioon otettavia kuluja, joista lopullinen hinta muodostuu. #citypie:n painoarvo on siinä, ettei hintoihin lisätä mitään turhaa, jolloin ne ovat todella kilpailuetuiset.
Tässä esimerkkejä hinnoista:
• lounas: vapaavalintaisen piirakkapala, quinoasalaatti tai päivän keitto, kotitehty hummus (joka on btw ihan uskomaton) sekä tietysti kahvi tai tee – 9,80 €
• suolainen piirakkapala – 4,50 €
• porkkanakakkupala 3,90 €
• cafe latte 3,80 €
Ja nyt kaikki aamiaisihmiset, brunssirakastajat ja vain ruoasta nautiskelijat kuulolle!
Citypien uskomattoman herkullinen, terveellinen, ravintorikas ja kattava aamiais/brunssiateria kustantaa alle 12 €!! Siihen sisältyy:
• valitsemasi piirakkapala/omeletti
• quinoa salaatti
• bircher muesli tuoreiden hedelmien kanssa
• brownie kakkupala
• valitsemasi kahvi/teejuoma.
Se vielä mainitkoon, että aamiainen on tarjolla koko päivän ajan. Sanon tämän ihan vain siltä varalta, jos olette kuin minä, ettekä ikinä ehdi siihen klo 11 asti olevaan aamiastarjoiluun, mikä monessa paikassa on, mutta rakastatte kuitenkin aamiasia.
Miksi #citypie?
Jos vielä epäilet sitä, miksi juuri sinun pitäisi mennä tutustumisretkelle #citypie:hin, niin tässä ole hyvä, toivottavasti tämä muutama lisäseikka saa sinut vakuuttumaan.
• erikoinen ja ainutlaatuinen valikoima
• tarjottavien annosten hauskat nimet kuten Supermodel fresh juice, Green Hulk (smoothie) ja Zero waste carrot cake
• no ne pistorasiat tekniikoiden lataamista varten
• aurinkoinen henkilökunta
• hinta-laatusuhde
• perheyritys, joka on erinomainen vastapaino ketjukahviloille
Mitä minä suosittelisin maistamaan #citypiessä
Lapsuudesta saakka olen elänyt siinä uskossa, että kaikki vihannesmehut ovat syvältä, eivätkä voi maistua hyvälle missään muodossa (paitsi tomaattimehu). Onpahan tullut muokattua hieman stereotyyppisiä ennakkoluuloani vihannesmehuja kohtaan maistettuaan #citypien mehuja. Ai että porkkanan ja inkiväärin yhdistelmä voi maistua hyvältä (ja tottakai muut vihannekset siinä seassa)! Toinen asia, josta muutin mielipiteeni on matcha latte. Maistoin matcha-jauhetta joskus pelkkään kuumaan veteen sekoitettuna ja ei mikään ihme, ettei oikein innostanut sen jälkeen matcha sen enempää. Kunnes sain eteeni #citypie:n matcha laten. Maistakaa se, tiedätte mistä puhun. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisempänä tulee lehtikaali & quinoa -salaatti, joka on kerta kaikkiaan vaan ihan sairaan herkullinen.
Yhteistyössä mukana olleet blogikolleegani, käykää kurkkaamassa! :)
All photos by me