Oikeus syntyä
Olen totta, olenhan?
Kun tämä tyttö syntyi, yli 23.000 hänen ikätoveriaan eivät saaneet koskaan nähdä päivän valoa. Kun tämä tyttö kasvoi hän alkoi pohtia asiaa. Hän mietti, missä he kaikki nyt ovat. Entä sinä, onko sinusta oikein että tyttö sai elää – synnynnäisestä epämuodostumasta huolimatta? Kuka meistä tietää oikeat vastaukset, kuka päättää ihmisarvosta ja onnellisesta elämästä? Kuka kantaa viimeisen vastuun näistä päätöksistä?
23 000 nuorta henkeä. Kun tyttö kasvoi, hän huomasi, että ikätovereita oli aika vähän. Erityisesti hän mietti sitä joskus kun tuleva puoliso antoi odottaa itseään. Hän laski mustaa huumoria, kun joku kysyi poikaystävistä: ”Minun aviomieheni abortoitiin jo syntymässään. Hyvien miesten valmistus on lopetettu”.
Viime aikoina on puhuttu äänekkäästi oikeudesta kuolla. Milloin kaikilla olisi ensin edes lupa syntymiseen, ajattelee tyttö. Kukaan ei ole jäänyt tälle planeetalle pysyvästi, joten ensin pitäisi tarttua todellisiin ongelmiin niin kuin jokaisen oikeuteen syntyä. Nykyisin aborttien lukumäärä on laskenut huippuvuosista ja nyt luku vastaa noin yhtä koululuokallista lapsia päivittäin.
Vuonna 2006 abortoituja oli noin 10866. Todettuja syntymävaurioisia lapsia – tytön kohtalotovereita – abortoitiin silloin 178 . Luvussa on 9293 sosiaalisista syistä tehtyä aborttia hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi. Terveitä, ei-toivottuja lapsia, ihmisiä, aikuisia? Raiskaus, insesti tms. eettinen syy abortille toteutui 4 lapsen kohdalla.
”Nykyisin aborttien lukumäärä on laskenut huippuvuosista ja nyt luku vastaa noin yhtä koululuokallista lapsia päivittäin”
Millä peitetään tämä hiljaisten kansakunnan katoaminen keskuudestamme ja minne he täältä menevät? Lupa syntyä, aikanaan kuolla. Ja lupa elää siinä välissä. Sitä kuvan pieni tyttö toivoisi kaikille vauvoille.
Tänään tytöllä on toivoa. Hänellä on rinnallaan puoliso, joka elää samana syntymävuotena alkanutta elämää. Tytöllä on terveitä lapsia, joista kumpaakaan ei olisi ilman näitä kahta. Jokainen elämä on lahja, helmi pitkässä nauhassa. Otammeko nämä lahjat vastaan? Onko meillä varaa kieltäytyä? Voimmeko auttaa niitä, joilla ei ole tähän varaa?