Mysig måndag

 

IMG_20160912_142318.jpg

Sudenkorentojen kokoontumispaikka.

 

Tänään sattui iloinen yllätys. Olin jo vaihtanut vaatteet, meikannut ja juuri aloittelemassa aamupalaa, kun rupesin miettimään koulupäivän aikataulua. En oikeastaan tiennyt missä piti olla ja monelta ja sitähän piti ruveta selvittämään. Hyvissä ajoin as usual… Vanhat sähköpostit auki ja muutama viesti kurssikavereille ja siinä se oli! Olin ymmärtänyt viikon aikataulut väärin ja yhtäkkiä minulla onkin kolmen päivän miniloma! 

 

IMG_20160912_133948.jpg

Tämän lähteen ääressä oli ihana vähän levähtää.

 

Viime viikko meni aika pitkälti sairastaessa ja nyt toipilasvaiheessa on oikein mukava ottaa vähän rennommin… No mitäs sitten tekisi? Loma tuli aika puskista, joten suunnitelmia ei ollut. Tämän päivän päätin ottaa rennosti, nenäliinoja kun kuluu vielä aikamoinen määrä. Aamupäivä menikin ihan vain Netflixin ja siivoilun parissa. Ja nyt täytyy sanoa, että kyllä vaan on ihana olla siistissä kodissa!

 

Seuraavaksi suuntasin tähän mennessä sympaattisimmaksi osoittautuneeseen osakuntaan, Västgöta-nationiin. Siellä on arkisin aivan ihana kasviskeittolounas, joka maksaa ihan kaikelle kansalle ~4€. Suosittelen lämpöisesti! Ja iloisten sattumusten kautta törmäsin siellä myös muutamaan suomalaiseen osakunta-aktiiviin, joiden innoittamana menenkin VG:n reccegasqueen eli tulokassitseille ensi perjantaina! Näistä kemuista sitten myöhemmin lisää. 

 

IMG_20160912_122945.jpg

Super maukasta linssisoppaa ja täydellisen ihanaa öljyistä ja suolaista foccaciaa, nam!

 

img_20160912_132005.jpg

Metsälehmuskujia ja muita kauniita jalopuita täällä etelässä riittää.

 

Ulkona oli mitä upein sää, päällä rennot urheiluvaatteet ja mukana Ilo eli minun ikioma hopeanhohtoinen hurmuripyörä, joten päätin lähteä pienelle pyöräretkelle. Olin aika yllättynyt, kun ehkä reilun kilometrin päässä keskusta löysin itseni peltojen ja metsien keskeltä lehmien ja kanadanhanhien kanssa.. Ja tämä on Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki?!

 

IMG_20160912_141645.jpg

Maalaismaisemaa ja ydinkeskustaan matkaa noin kuusi kilometria!

 

Oli ihana pyöräillä maalaismaisemissa ja pysähtyä kaikissa mielenkiintoisen näköisissä paikoissa ilman sen suurempaa kiirettä. Löysin ihanan salaisen lähteen. Eräillä pitkospuilla oli kymmenittäin sudenkorentoja. Lintutornista näkyi huikeat parvet varmaankin pikkuhiljaa etelämpään suuntaavia hanhia ja sorsia. Välillä hiekkatie pöllysi. Välillä hikoilin pikkupolkuja ylös keskellä jalopuumetsää. Tuntui hyvältä.

 

IMG_20160912_142534.jpg

Taukoa pukkaa, kun on niin sievää…

 

Täällä on ollut aivan ihanat syyssäät, aurinkoista ja yli kahtakymmentä päivisin. Iltaisinkin lämpötila on tippunut ihan vain piirun verran kahdenkymmenen alapuolelle, joten täällä on saanut nauttia tunnelmallisista pimenevistä illoista varsin kevyesti pukeutuneen! Olikin ihanaa vielä retken jälkeen nähdä rauhassa yhtä vaihtakaveria ja hengailla joen rannalla, syödä piknikeväitä ja vain nauttia auringon lempeästä lämmöstä. Juuri tämmöinen raukea lomapäivä oli se, mitä kaipasin kaiken alkusähellyksen jälkeen!

 

Sitten vielä muutaman vaatekaupan kautta (tyhjin käsin) kotiin suunnittelemaan huomista. Heti aamusta on tarkoitus lähteä ensimmäistä kertaa Tukholmaan niin, että itsekin muistan siitä jotain! Kauniita paikkoja, tyylikästä tunnelmaa, hyviä ruokapaikkoja, täydellistä säätä… Ihana yllätysloma, ihana välivuosi!

 

IMG_20160912_152919.jpg

Ilo, kunnon silverfox.

 

IMG_20160912_150104.jpg

 

suhteet oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *