Kokkailua ja pakkailua

Lauantain päätavoite oli jatkaa omaisuutemme sijoittamista. Rahallista omaisuuttamme sijoitimme Hakaniemen hallin herkkuihin ja irtaimistoamme olohuoneen seinustalla kasvavaan pahvilaatikkopinoon.

lahna.jpg

 

Suunnitelmamme kalakeitosta muuttui Reitin kalan tiskillä, kun tarjolla olikin lahnaa, josta tulee erittäin maukasta uunikalaa. Lauantain illallinen olisi siis

  • Kyyttövasikan lihapullat kahdella kastikkeella (tomaatti, ja sitruunajogurtti)
  • Uunilahna täytettynä sipulilla, kesäkurpitsalla ja varsisellerillä
  • Paahdetut punajuuret yrteillä ja fetajuustolla
  • Raparperipiirakka.

Pakkaamisen kanssa näytti käyvän huonommin, sillä Clas Ohlson oli myynyt loppuun tarvitsemani muuttolaatikot sekä Mannerheimintiellä että Kampin keskuksessa. Kampissa kerrottiin, että laatikoita tulisi lisää vajaan kahden viikon päästä. Auts. Soitto asiakaspalveluun pelasti tilanteen, sillä bokseja löytyi vielä Itäkeskuksesta.piirakka.jpg

Lihapullista tuli erittäin maukkaat, ja lahna yhdistettynä punajuureen oli mainio yhdistelmä. Itse asiassa punajuuri on loistavaa missä muodossa tahansa, kunhan vaan juureksen käyttää tuoreena eikä etikkaan säilöttynä. Lahna on puolestaan maukas ja hyvin edullinen (8 €/kg, vrt. siika 30 €/kg), joten kannattaa päästä yli sen ruotoisuudesta ja hidastaa syömätahtia hieman.

Kokkaaminen vei tänään enemmän aikaa kuin pakkaaminen, jos laatikoiden hakua ei lasketa mukaan. Huomenna toisin päin.

koti ruoka-ja-juoma sisustus