Sahramirisottoa ja paistettua siikaa

Kun asuu toisessa kaupunginosassa ja toisen kotona, tuntuu vähän kuin olisi matkalla ja yöpyisi hotellissa. Omista tavaroista on mukana lähinnä vaatteet, pyyhkeet, lakanat ja tietokoneet. Siksi olikin tärkeää saada mukaan omat kokkiveitset, mausteet ja muutama ruokailuväline – sekä pihdit kalanruotojen poistamiseen. Tunnelma muuttui kotoisammaksi heti, kun valmistimme illallisen normaaliin lauantaityyliin. Tänään teimme sahramirisottoa ja paistettua siikaa.

19022011682.jpg

Sahramirisotto

Risotto on loistava lisä vaikkapa kalalle ja siitä saa tehtyä lukemattomia variaatioita sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Omia suosikkejamme ovat luomusitruunan kuorella ja mehulla maustettu sitruunarisotto, mustatorvisienirisotto ja Rouva T:n kehittämä punajuuririsotto. Keittiön kaappeja tyhjentäessäni löysin pussin sahramia, joten tänään päätimme tehdä sahramirisottoa.

Ainekset

  • 2 sipulia
  • varsisellerin varsi
  • oliiviöljyä
  • 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1,5 l kasvislientä
  • 2 tl sahramia
  • (1 dl valkoviiniä)
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa

Valmistaminen

  1. Pilko sipuli ja varsiselleri
  2. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
  3. Kuullota sipuli ja varsiselleri öljyssä ja lisää riisit
  4. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
  5. Lisää sahrami
  6. Lisää kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää
  7. Voit lisätä risottoon myös valkoviiniä, mielellään italialaista, mutta tällä kertaa onnistuimme hyvin ilmankin
  8. Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaani ja mausta suolalla. Hyvä risotto on valuvaa, ei missään tapauksessa kuivaa. Lisää siis nestettä rohkeasti ja uskalla jättää risotto kosteaksi.

Tarjoile voissa ja öljyssä paistettujen siikafileiden kanssa, jotka on maustettu sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Muista poistaa ruodot ennen paistamista.

Juomana maistui erinomaisesti Tarlant Zero Brut Naturel -samppanja, mutta kannattaa kokeilla esimerkiksi Alkon valikoimasta löytyvää Pieropan Soave Classico -valkoviiniä.

koti ruoka-ja-juoma sisustus
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.