Sitruunarisottoa ja paistettua kuhaa
Jos sahramirisotto (ks. Sahramirisottoa ja paistettua siikaa) oli mielestäsi hyvä lisuke kalalle, sitruunarisotto on täydellinen. Risotto valmistetaan samoin kuin sahramirisotto, mutta mausteena käytetään raastettua sitruunankuorta ja sitruunamehua.
Sitruunarisotto
Ainekset
- 2 sipulia
- oliiviöljyä
- 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
- 1,5 l kasvislientä
- 1 luomusitruuna
- (1 dl valkoviiniä)
- pala parmesaanijuustoa raastettuna
- suolaa
- (aurinkokuivattua tomaattia koristeluun)
Valmistaminen
- Pilko sipuli
- Pese sitruuna
- Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
- Kuullota sipuli öljyssä ja lisää riisit
- Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
- Lisää kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää
- Raasta sitruunan kuori kattilaan ja jatka kasvisliemen lisäämistä
- Purista sitruunasta mehu ja lisää se kattilaan. Voit säästää mehusta osan kalan maustamiseen.
- Voit lisätä risottoon myös valkoviiniä, mutta se ei ole pakollista, sillä sitruuna antaa risottoon tarpeeksi happamuutta
- Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaani ja mausta suolalla. Muista jättää risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.
Tarjoile voissa ja öljyssä paistettujen kuhafileiden kanssa, jotka on maustettu sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Koristelin kuvan annoksen silputuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.