Maailman paras muromysli

Tässä aamiaisherkku, jota voi helposti popsia pellillisen ihan pelkiltään. Maistuu mainiolta erityisesti Kosken kotijogurtin ja itse tehdyn luomumansikkahillon kanssa.

270320111082.jpg

Maailman paras muromysli

  • 5-6 dl kaura- tai ruishiutaleita
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1-2 dl pähkinöitä (esim. saksanpähkinä, hasselpähkinä, cashew, manteli)
  • 0,5 dl palmu- tai intiaanisokeria
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl vettä

Myslissä olennaista on, että siinä on tarpeeksi  kaura- tai ruishiutaleita, sillä ne tuntuvat katoavan johonkin valmistuksen aikana. Siemeniä ja pähkinöitä voi varioida maun ja kuiva-ainekaapin sisällön mukaan.

Valmistus

  1. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään kulhossa
  2. Lisää öljy ja vesi ja rutistele massaa niin, että kosteus leviää tasaisesti
  3. Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle
  4. Paahda 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mysli on kauniin paahtunutta ja täysin kuivaa. Mysli kärähtää uunissa helposti, joten sekoittele sitä paahtamisen aikana muutaman minuutin välein.

Nauti!

Koti Ruoka ja juoma