Maailman paras muromysli
Tässä aamiaisherkku, jota voi helposti popsia pellillisen ihan pelkiltään. Maistuu mainiolta erityisesti Kosken kotijogurtin ja itse tehdyn luomumansikkahillon kanssa.
Maailman paras muromysli
- 5-6 dl kaura- tai ruishiutaleita
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1-2 dl pähkinöitä (esim. saksanpähkinä, hasselpähkinä, cashew, manteli)
- 0,5 dl palmu- tai intiaanisokeria
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 1,5 dl vettä
Myslissä olennaista on, että siinä on tarpeeksi kaura- tai ruishiutaleita, sillä ne tuntuvat katoavan johonkin valmistuksen aikana. Siemeniä ja pähkinöitä voi varioida maun ja kuiva-ainekaapin sisällön mukaan.
Valmistus
- Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään kulhossa
- Lisää öljy ja vesi ja rutistele massaa niin, että kosteus leviää tasaisesti
- Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle
- Paahda 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes mysli on kauniin paahtunutta ja täysin kuivaa. Mysli kärähtää uunissa helposti, joten sekoittele sitä paahtamisen aikana muutaman minuutin välein.
Nauti!