Keskisuomalainen karitsaburger
Niin mukavaa kuin hyvän ruoan laittaminen onkin, on myös mukavaa syödä hyvää ruokaa muiden laittamana. Tänään kummipoikamme vanhemmat tarjosivat niin maukkaat karitsaburgerit, että pyysin lupaa jakaa ohjeen kanssanne.
Karitsaburger
Sämpylöitä (esim. Elosen Tosihyvä rouhesämpylä)
Jauhelihapihvit:
- 400 g luomukaritsan jauhelihaa + 400 g luomunaudan paistijauhelihaa (tai 800 g pelkkää karitsan jauhelihaa)
- 1 dl lihaliemessä turvotettua couscousia
- 1/2 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- 100 g raastettua fetajuustoa
- 1/2 dl sipulirouhetta (esim. Ruoveden herkku Oy:n)
- 2 tl paprikarouhetta (esim. Ruoveden herkku Oy:n)
- 1 tl valkosipulirouhetta (esim. Ruoveden herkku Oy:n)
- rouhittua mustapippuria
- vuorisuolaa
- 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
Täytteiksi (esim.)
- luomuketsuppi
- tuore tomaatti
- salaatti
- aurajuusto
- cheddarjuusto
- Heintz-hampurilaiskastike
- aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto
- valkosipulituorejuusto
Valmistaminen:
- Sekoita jauhelihapihvitaikina ja anna sen seistä jääkaapissa 1 – 2 tuntia
- Paista pihvit esimerkiksi kaasugrillissä
- Paahda sämpylät! Tämä on tärkeää, sillä monesti sämpylät vain lämmitetään, jolloin ne imevät liikaa nesteitä ja majoneesia, jolloin sämpylöistä tulee vetisiä. Pienemmät sämpylät sopivat kätevästi leivänpaahtimeen.
- Anna vieraiden täyttää hampurilaiset haluamillaan täytteillä.
Kuvan hampurilaisessa on täytteinä (kannesta alkaen)
- ketsuppi
- tuore tomaatti
- cheddarjuusto
- pihvi
- salaatti
- majoneesi
- siivu aurajuustoa.
Seuraksi Montes Reserva Malbec 2009 (Alko 405367, 9,69€).