Mansikkainen suklaamoussekakku
Tässäpä teille ohje, jonka Rouva T kehitteli appiukon syntymäpäiville muutama viikko sitten. Sopii syötäväksi sekä iloon että suruun esimerkiksi vaalituloksen mukaisesti.
Mansikkainen suklaamoussekakku
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
noin 1 dl mansikkamehua (pakastemansikoiden sulatuksesta)
Täyte ja kuorrute
- 200 g tummaa suklaata
- 2 tl öljyä
- 2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 4 tl vaniljasokeria
- 4 dl kuohukermaa
Täytteeksi
-
n. 0,5 l pakastemansikoita
Koristeeksi
-
(Esimerkiksi rouhittua suklaata tai tomusokeria)
Valmistaminen
- Sulata ja valuta pakastemansikat lävikössä ja ota mehu talteen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilällä vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun, tasapohjaiseen vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimalla tasolla 30 – 35 minuuttia.
- Kumoa kakku leikkuulaudalle ja anna sen jäähtyä.
- Paloittele suklaa, laita se kulhoon ja lisää joukkoon öljy. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varovasti ja muista, että se kärähtää helposti. Sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi.
- Lisää sulanut suklaa tuorejuustomassan joukkoon.
- Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja levitä puolet mansikkamehusta sen pinnalle.
- Levitä runsas kerros täytettä pohjalle ja sen sen päälle valutetut mansikat. Kostuta toinen kakkulevy mansikkamehulla ja nosta täytteen päälle.
- Levitä kakun pinnalle runsas kerros kuorrutetta ja syö loput :)
- Voit koristella kakun esimerkiksi suklaalastuilla tai tomusokerilla.
- Anna maustua kuvun alla kylmässä vähintään muutama tunti.
Nauti!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.