Maailman parhaiden aamupalojen aika

Tämän jutun tarkoitus ei ole tuottaa huonoa omaatuntoa tai ahdistusta niille, jotka eivät hilloa, pakasta tai sienestä. Sen sijaan muistuttaisin, että sekin vaihtoehto on olemassa ja nyt on juuri se aika vuodesta. Mansikka-aika alkaa olla lopuillaan ja mustikkasato kypsimmillään. Sieniä kasvaa viime vuoteen verrattuna moninkertaisesti. On aika luksusta syödä aamiaiseksi tuoreita marjoja ja mökin vierestä poimituista herkkutateista pyöräytettyä munakasta.190720112964.jpg

Tatit ovat syötäviä sellaisenaan ilman ryöppäystä, mutta erityisen maukkaiksi ne saa paistamalla ne voissa. Pannuun lisätään pilkottu sipuli varsineen, suolaa, pippuria ja muutama kananamuna.

Aamupalan kruunaa Kosken Kotijuuston maustamaton jogurtti tuoreiden mansikoiden ja mustikoiden kanssa, Leipomo Limbun saksanpähkinäleipä ja Juustoportin vuohen gruyére, joka on Rouva T:n mukaan yksi Suomen parhaista juustoista.

190720112970.jpg

Kahvista emme tingi lomallakaan, vaan mökillämme on oma setti erikokoisia mutteripannuja, joilla keitämme aamuespressot aivan kuin kotonakin. Toimme kaupungista mukanamme erittäin pehmeää Arcaffè Rotonda -kahvia. Lusikkaleivät ovat mökkipaikkakunnan suoramyyntipisteestä, johon paikalliset rouvat leipovat erinomaisia kakkuja, keksejä ja leipiä.

190720112976.jpg

En edes yritä esittää ihmistä, joka viihtyisi kumisaappaat jalassa metsässä ja poimisi koriinsa kaiken syötäväksi kelpaavan. Mustikat poimin mökkipaikkakunnan suoramyyntipisteestä, mansikat suoraan luomumansikkatilalta ja sienet Hakaniemen torin thai-myyjiltä. Ja sitten ne suoraan mökin pihalla kasvavat kantarellit ja tatit sieltä, mihin voi kävellä flip flopeilla.

Tänä vuonna minua siis hemmotellaan. Kantarelleja on saatu aivan mökin pihalta jo pakastimeen asti, ja viime päivien pienet sateet ovat houkutelleet sadoittain näitä keltaisia kavereita pois piiloistaan. Luvassa on siis vielä monta kantarellimunakasta, ja herkkuja riittää myös talveksi.

110720112647.jpg

Vaikka itse poimiminen ja säilöminen ei kiinnostaisikaan, käy edes muutaman kerran ostamassa näitä vaikkapa torilta. Itse en malta odottaa, että pääsen Hakaniemen torille hakemaan mustia torvisieniä ja suppilovahveroita. Ihan pakastimeen asti laitettavaksi.

Koti Ruoka ja juoma Sisustus

Hirveät silikonit

Jos minun pitäisi nimetä yksi asia, jossa olen todella huono, sanoisin sen olevan kaikenlaisten liimamassojen annostelu ja käsittely. Sotkin aiemmin kylpyhuoneen seinät, hyllyt ja itseni Masa-liimamassalla, ja nyt oli vuorossa sama homma sanitettiisilikonin kanssa. Se on siis sitä töhnää, jolla saumataan ne kohdat, jossa hylly kohtaa seinän. Lykkäsin tehtävää mahdollisimman pitkään, mutta kun vietimme ensimmäisen yön kotona, silikonit oli pakko laittaa, jotta voisimme käyttää suihkua.

Silikonituubissa annetaan ohjeeksi suojata pinnat saumojen ympäriltä teipillä ja massan puristamisen jälkeen tasoittaa saumat saippuan kanssa. Ylimääräinen silikoni poistetaan pinnoilta heti tämän jälkeen mekaanisesti. Ostin myös silikonin tasoittamiseen tarkoitetun pyöristetyn lastan, jolla saumat voi tasoittaa ilman saippuaa pelkän veden avulla.

Ehkä Strömsössä. Minun käsittelyssäni silikonia tuli saumoihin aivan liikaa. Kun tasoitin saumoja, tahmasin silikonilla jälleen sekä seinät, hyllyt että itseni. Jouduin korjaamaan saumoja teippien poistamisen jälkeen saippuan avulla, minkä seurauksena jouduin tekemään rajat uudelleen sormin ja kynsin. Ostamaani lastaa en voinut käyttää oikeastaan lainkaan, sillä se teki saumasta liian leveän. Samalla kulutin rullallisen vessapaperia seinien ja hyllyjen putsaamiseen ”mekaanisesti”.

Saumat tuli tehtyä. Ne ovat ihan OK, mutta ensi kerralla joku toinen saa tehdä homman. Enkä laita niistä yhtään lähikuvaa tänne.

Kauneus Sisustus DIY