Kylläpä olette hässäkän saaneet aikaiseksi

Kylpyhuoneemme kattoon ja seiniin on nyt vedetty käsittääkseni kutakuinkin kaikki ne letkut, putket ja johdot, jotka sinne tarvitaan ennen kuin pintatyöt voidaan aloittaa ja madallettu katto rakentaa. Yey sille! Aikamoinen hässäkkä katon sisään kyllä jää.

260520111990.jpg

Surullisen kuuluisat nousulinjat ovat kuvassa keskellä, ja niiden ympärille rakennetaan kevyt kotelo, joka tasoitetaan muun seinän kanssa samaan linjaan.

Kuvasta voi löytää (ainakin) seuraavat putket ja upotukset:

  • kylpyhuoneen kylmä ja kuuma vesi seinään upotettuna
  • WC:n kylmä ja kuuma vesi (WC sijaitsee seinän takana oikealla)
  • uuden keittiön kylmä ja kuuma vesi, jotka viedään nousulinjan vierellä WC:n lattian kautta eteenpäin
  • WC-istuimen kylmä vesi
  • kuivauspatterin kuuman veden tulo ja lähtö
  • keittiöön johtava kaasuputki, joka viedään WC:n katon kautta eteenpäin
  • kylpyhuoneen pistorasian sähköjohto
  • kylpyhuoneen peilivalaisimen sähköjohto
  • kylpyhuoneen kattovalaisimen varauksen sähköjohto
  • valokatkaisijan sähköjohto
  • uuden keittiön sähköjohtojen putket, jotka tulevat katon kautta nousulinjojen vierelle ja sieltä WC:n lattian kautta eteenpäin
  • WC:n pistorasian sähköjohto
  • WC:n ja kylpyhuoneen ilmastointi.

Yritäpä arvata, mikä on mikä. Myönnän, etten ottanut siitä itsekään selvää enää tästä kuvasta. Lisäksi kuvassa näkyy joitain putkia ja johtoja, joiden merkityksiä en yksinkertaisesti keksi tarkistamatta niitä paikan päällä.

 

Koti Sisustus

Vaalea parsarisotto

Neljäs risottoni on pohjimmiltaan aiempien ohjeideni kaltainen, mutta tällä kertaa sekaan laitetaan myös mascarponejuustoa.

160420111206.jpg

Vaalea parsarisotto

Ainekset

  • 5 kpl valkoista parsaa
  • 2 salottisipulia
  • oliiviöljyä
  • 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • 1,5 l kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1/2 prk (125 g) mascarponejuustoa
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa

Valmistaminen

  1. Pese valkoiset parsat. Leikkaa puumainen tyvi pois. Leikkaa rohkeasti niin pitkälle, että veitsi uppoaa helposti parsaan, vaikka se tuntuisikin tuhlaukselta. Puumainen osa saattaa muuten tehdä risotosta tikkuisen.
  2. Hienonna parsat. Riisinjyvä on hyvä mitta.
  3. Hienonna salottisipuli
  4. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
  5. Kuullota sipuli ja parsa öljyssä ja lisää riisit
  6. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
  7. Lisää kuuma kasvisliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää.
  8. Lisää valkoviini
  9. Jos risotto tarvitsee vielä nestettä, lisää siihen vettä
  10. Kun riisi on vielä al dente, lisää mascarponejuusto ja raastettu parmesaanijuusto ja mausta suolalla. Muista jättää risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.

Kuvan annos on koristeltu rucolanlehdillä.

***

Muista myös nämä:

Koti Ruoka ja juoma