Kylpyammeen pinnoitus

Valurautaisen tassuammeen hävittäminen on suuri häpeä. Varsinkin jos se kärrätään palasina kaatopaikalle siksi, että vanha emali on paikoin kulunut. Kun vanha pinnoite hiotaan pois ja tilalle laitetaan uusi, amme on muutaman tunnin työn ja parin päivän kovettumisen jälkeen kuin uusi.

179-7930_img.jpg

Kunnostimme oman ammeemme edellisessä remontissa kuusi vuotta sitten. On siihen jo tullut joitain naarmuja, ja erityisesti koiran peseminen päivittäin kuluttaa pohjaa aika lailla, joten jossain vaiheessa käsittely on uusittava. Kulutukseen nähden amme on kuitenkin hyvässä kunnossa.

Edullisin ratkaisu on hommata tee-se-itse-paketti, joka maksanee noin 150 – 200 €. Otimme kuitenkin varman päälle ja annoimme ammatti-ihmisen tehdä koko homman. Hintaa siitä tuli muutama satanen lisää, mutta jälkikin on kyllä hyvää. Löysimme firman netistä, ja ellen aivan väärin muista, kyseessä oli tämä saitti: http://www.kylpyamme.net/. Kuulisin kyllä ihan mielelläni, minkälaista jälkeä tee-se-itse-pakkauksilla saa aikaiseksi.

On ammeen heittäminen kaatopaikalle toki kaikkein häpeällisintä silloin, jos se on hyvässä kunnossa. Vaikka ammeeseen kiipeäminen tuntuisi itsestä vaivalloiselta, sille voi aina antaa mahdollisuuden uuteen elämään jonkun toisen kotona.

Koti Sisustus DIY

Punainen linssikeitto

Punainen linssikeitto on yksi niitä perusruokiamme, johon löytyy aina tarvikkeet kaapista ja jonka pyöräyttää käden käänteessä. Linsseissä on runsaasti proteiinia, joten ruoka on kasvisruoaksi hyvin täyttävä ja ravitseva.

06032011775.jpg

Punainen linssikeitto

  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 1 kuivattu chilipalko
  • 1 tölkki luomutomaattimurskaa
  • n. 7 dl vettä
  • n. 3 dl punaisia linssejä
  • pieni purkki kapriksia
  • tuoreita yrttejä (esim. oreganoa)
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa

Valmistaminen:

  1. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynsi
  2. Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää valkosipuli
  3. Murskaa kuivattu chili ja lisää se kattilaan
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi
  5. Lisää linssit
  6. Keitä linssejä noin puoli tuntia, kunnes ne ovat täysin kypsiä
  7. Lisää kaprikset
  8. Mausta keitto yrteillä, suolalla ja lusikallisella viinietikkaa. 

Tällä kertaa käytin yrttinä korianteria, mutta yleensä keittoon laitetaan oreganoa, basilikaa tai salviaa. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne keittoon yhdessä linssien kanssa.

Tarjoa smetanan kanssa. (Huijasin hieman kuvassa ja laitoin itse Kosken Kotijuuston taivaallista kotijogurttia, joka itse asiassa toimi keiton kanssa loistavasti!)

 

Koti Ruoka ja juoma