Punajuuririsotto

Risottosarjani kolmannessa osassa esittelen ehdottoman suosikkini, punajuuririsoton. Tämä risotto on saanut kehuja myös punajuurta kaihtavilta vierailtamme.

240420111325b.jpg

Punajuuririsotto

Ainekset

  • 0,5 kg punajuuria
  • 2 sipulia
  • 2 varsisellerin vartta
  • oliiviöljyä
  • 3-4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
  • punajuurten keitinliemi
  • 1 dl punaviiniä (vaihtoehtoisesti tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa)
  • pala parmesaanijuustoa raastettuna
  • suolaa

Valmistaminen

  1. Kuori ja keitä punajuuret. Punajuuria ei kannata keittää risottoa varten kuorineen, sillä keitinliemi käytetään risottoon ja kuorista saattaa irrota hiekkaa.
  2. Nosta punajuuret jäähtymään ja säästä keitinliemi
  3. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi
  4. Pilko sipuli ja varsiselleri
  5. Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa
  6. Kuullota sipuli ja varsiselleri öljyssä ja lisää riisit
  7. Kuullota riisit varovasti läpikuultaviksi. Varo palamista, ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä
  8. Lisää punajuurten keitinliemi kattilaan muutama desilitra kerrallaan. Sekoita riisiä ja anna liemen imeytyä siihen ennen kuin kaadat lientä lisää.
  9. Lisää punaviini. Voit korvata viinin myös sitruunamehulla tai viinietikalla, jotka antavat risottoon hapokkuutta.
  10. Jos risotto tarvitsee vielä nestettä, lisää siihen vettä
  11. Lisää raastetut punajuuret kattilaan
  12. Kun riisi on vielä al dente, lisää raastettu parmesaanijuusto ja mausta suolalla. Muista jättää risotto kosteaksi ja lisää nestettä, jos se ei ole tarpeeksi valuvaa.

Kuvan annos on koristeltu parmesaanilastuilla.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.