Tomaattinen kikhernepata

Kylmää talvipäivää lämmittää mukavasti muheva kasvispata, johon voi näppärästi käyttää kaikki jääkaappiin kertyneet ylimääräiset kasvikset ja juurekset sekä pöydälle kuivuneet yrtit.

20022011692.jpg

Tällä kertaa käytimme pelkkää porkkanaa ja höystimme pataa kikherneillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla seuraavasti:

  • 3 sipulia
  • 6 porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • 1 tölkki säilöttyjä tai 3 dl liotettuja ja esikeitettyjä kuivattuja kikherneitä
  • 1 tölkki luomutomaattimurskaa
  • n. 2 dl vettä
  • kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kuivattuja yrttejä (oregano, basilika, salvia)
  • suolaa
  • pippuria

Valmistaminen

  1. Kuori sipulit ja pese ja kuori porkkanat
  2. Paloittele sipulit ja porkkanat
  3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä isossa kattilassa ja lisää porkkanat
  4. Lisää tomaattimurska, vesi, aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit
  5. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes porkkanat ovat vielä sopivan al dente
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pataa kannattaa tehdä suuri annos, sillä se vain paranee maustuessaan jääkaapissa. Se on myös hyvä suoja töistä palaavan puolison nälkäkiukkua vastaan.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.