Hiivaleivän leipominen ilman aivotoimintaa

Unisen sunnuntain hiivaleipä

Mikromiehen yö oli täynnä jännitystä ja hirvittäviä painajaisia. Hänen hetkittäin keskeytyvä unensa etsi turvaa läheisistä jättiläisistä. Yömme koostui lyhyistä pätkistä unta jota mikromies tauotti kitinällä. Mikromiehellä on välillä päiviä jolloin uni ei maistu ja välillä on päiviä joiden aikana hän nukahtaa jokaiselle pinnalle oli se sitten ihminen tai sitteri. Tämä aivotoimintaa vailla oleva sunnuntai koostui yhdestä osasta vitutusta, palasta unettomuutta, hyppysellisestä  toivoa ja roskalavallisesta rakkautta. Jostain kumman syystä kun  katson Mikromisetä hän hymyilee minulle ja vaikkei hän antanut minun nukkua kunnolla ei tuon pienen naaman katselu ärsytä minua vieläkään.

 

Nautin suunnattomista ja monimutkaisista leivistä, joiden päälle voi laittaa erilaisia makuelämyksiä aina hillosta paistettuihin munakoisoihin. Leipäni pohjautuvat usein rukiisiin makuihin, jotka päälystetään joko avokadolla tai omalla hillolla. Aamupalan jälkeen huomasin ruisleivän loppuneen ja ilman leipää ei voi elää. Jääkaapissa oli onnekas hiivasuunnikas odottamassa oikeaa hetkeä ollakseen hyödyllinen ja itse etsin tehtävää, joka ei vaatinut uneliailta aivoilta liikoja. Apuun tuli hiivaleipäjauhopaketin kylkeen kirjoitettu ohje, jota modasin ainoastaan laittamalla pikkuriikkisen vähemmän jauhoja kuin ohjeessa.

Elämänpelastaja

5 dl vettä
50 g hiivaa
1.5 tl suolaa
2 rkl siirappia
½ dl öljyä
11.75 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Seuraavaan taikinaan laitan porkkanaraastetta ja sitä seuraavaan valkosipulia. Tästä lähtee erilaisten ja makoisien leipäreseptien etsintä.

Jauhoja vähentämällä taikinasta tuli lötkömpi, kun olen tottunut. Ennen uuniin laittoa sivelin leipien pintaan vettä ja uunista saapuneet leivät  olivat rapeita päältä ja makoisan pehmeitä sisältä. Tämä oli  paras leipä, jota olen elämäni aikana leiponut.

Ensimmäinen pala leipää luovutetaan maisteltavaksi Ankulle, joka antoi leivälle arvosanaksi 8 ½. Kaiken unen vihollinen Mikromies on joutunut kansainvälisen rikosliigan jäseneksi ja suojellaksemme hänen henkilöllisyyttään olen pikselöinyt hänen pienoisen olemuksensa. Hiivaleipä jäi häneltä kokematta.

koti ruoka-ja-juoma vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *