Onnellisuusprojektin oppimiskuukausi

Onnellisuusprojektin toinen kuukausi => oppiminen

Ihanan projektin toinen kuukausi on saanut aiheekseen oppimisen ja yhtenä tehtävänä on ollut oppia joka päivä uusi sana, jonka olen valinnut summamutikassa aamujunassa. Joka päivä edellisistä ja uudesta sanasta pitää tehdä uusi erilainen tarina ja alla ensimmäisen kahdeksan päivän tuotokset.

Tarinat

Gabardiini => jäykkä kangas jota käytetään päälysvaatteissa
”Takkisi gabardiini on hyvää ja lujaa tekoa”

Kaakertaa => kulkea puolelta toiselle vaappuen
”Gabardiinini oli liian jäykkä, estäen hapen kulun aivoihin. Kävelin kaakertaen kotiin.”

Taajassa => lähellä toisiaan, tiheässä.
”Ostin tukusta kaksi kilometriä gabardiinia. Korianteri kaverin moottori yskiskeli sen kaakertaessa kohti kotia. Hyvä että bensiksiä oli taajassa, jotta sain rentouttaa väsynyttä mieltäni.”

Obduktio => ruumiinavaus
”Tehtaalla oli vilskettä uuden gabardiinistä tehdyn pöydän ympärillä. Osa johtajistosta kaakersi kohti maissilastukulhoa silmät himosta kiiluen, mutta yläkerran tukipylväät olivat taajassa, joten liikkuminen mielettömänä massana oli hankalaa. Yläkerran kirurgi hoiteli päivän ensimmäistä obduktiota kuunnellen alakerrasta kantautuvaa älämölöä kiinnostumatta siitä lainkaan.”

Lajitin => lajittelukone
”Aamulla katselin auringon nousua ja nautin suunnattomasti gabardiinisista ikkunaverhoistani, jotka ihanasti estivät valon pääsyn sisälle. Huoneen pimeydessä kaakersin kohti keittiötä kompastuen matkalla lattialla taajassa lojuviin eilisillan obduktio juhlien jäänteisiin. Toivoin hartaasti marmorikuulien lajittimen olevan kunnossa, sillä kuka sietää keltaisia marmorikuulia sinisten seassa. Jotain tolkkua tähän maailmaan”

Ejektiofraktio => sydämen pumppauskyvyn mitta
”Perkele, sanoin tai oikeastaan huusin, huomattuani uusimman gabardiini lähetyksen olevan sävyltään vihertävää. Kaakersin ärtyneenä toimistoon väistäen taajassa seisoskelevia sisäänostajia, jotka vannoivat syyttömyyttään. 200 tonnia vääränväristä kangasta sai vereni kiehumaan, mutta eilinen edellisen ruumiini obduktio sai mieleni rauhoittumaan. Säilytin elinlajittimen hylkäämän sydämen, jonka ejektiofraktion puutteellisuudesta olin kärsinyt jo kaksi vuosisataa, vain jotta muistaisin ettei vihaa kannata yllyttää. Söin kurkkuvoileivän ja rauhoituin.”

Kaksilo => kaksi toisistaan irrottamatonta postimerkkiä.
”Nyt se vihdoinkin saapui. Uusi gabardiinikankainen postimerkkikirjani, jonka hohtavat kannet huomaan vaikka pienessä sievässä, kun kaakerran postimerkki huoneen poikki kohti muinaisnorjan harjoitushuonetta. Tosin hyllyt on aseteltu taajaan, enkä tunnu mahtuvan niiden välistä ilman kunnon painiottelua masuni kanssa. Ehkä voisin myydä ranskalaiset obduktio-postimerkit ja maksaa saamillani voitoilla postimerkki-lajittimen, jotta minulle jäisi enemmän aikaa harrastaa liikuntaa. Ejektiofraktioini on puutteellinen, enkä jaksa taivaltaa edes läheiseen puistoon, jossa nuorempana kaikki naiset ihailivat kokoelmieni helmeä vuoden 1624 kaksiloa.”

Janitsaari => vakinaisen jalkaväen sotilas Turkissa.
”Sain käteeni kiväärin, lippaan, vyön ja harmaan takin, jonka gabardiini oli edellisen käyttäjän jäljiltä kova ja punertava. Kaakersin kohti uusia tovereitani hermostuneena ja väistelin taajaassa lojuvia joukkueeni entisiä jäseniä. Puoskari näytti nauttivan obduktioista, enkä toivonut kenellekkään sitä kohtaloa, en edes pahimmalle viholliselleni. Toverini olivat menneet jo lajittimesta ja heidät oli ohjattu eri joukkueisiin, toivottavasti tiemme kohtaisi vielä tässä elämässä. En ikinä uskonut sydämeni kestävän näin voimakasta ejektiofraktiota ehkä isäni minulle antama kaksilo olisi tuonut minulle rauhaa, mutta sekin vietiin pois kun saavuin joukkojen keräys paikalle. Eihän janitsaarilla tule olla mitään hänen entisestä olemuksestaan. Hän kuluu nyt valtiolle”

hyvinvointi ajattelin-tanaan mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *