Pienet kasvit tahtoo suuren ruukun

Kasvi tahtoo uuden ruukun!

Pihavaraston perältä löytyy ruukkuja tuhannen vuoden tarpeisiin ja niin on hyvä. Monet saviset ystävämme saavat sisuksiinsa kesäkukkien siemeniä kaunistamaan valtaisaa lääniämme. Valitettavasti kevät on kuin Loch Nessin hirviö. Tiedät sen olevan edessä, mutta sitä ei voi nähdä kunnes on liian myöhäistä.

Käytiin koko perheen voimin kukkakaupassa ja valittiin kaikista pienimmät ja halvimmat kasvit joita sieltä löytyi. Ne kasvaa siitä kumminkin isoiksi :). Valinnan syyttävä sormi otti uhrikseen kaksi lehtikasvia, joiden lehtien värivirheiden johdosta säälimme niitä ja halusimme antaa niille kodin. Kodissamme niiden virheitä katsotaan kriittisellä silmällä ja niille kerrotaan miten paljon kauniimpia ne voisivat olla, jos niiden suloisen pehmeät lehdet olisivat yhden sävyn peitossa.

Varastosta valitsin nämä ruukut, koska niiden koollinen olemus oli sopivasti suurempi kasvien edellisiin koteihin verrattuna. Olin tietenkin istuttamassa kasveja kaikista ruukuista suurimpaan, mutta luettuani vara-aivoihini kirjoitetun artikkelin miksi niin ei kannata tehdä päädyin näihin. Luulen ihanan Ankun maalaavan ruukut jossakin vaiheessa vielä tuiki tuntemattomalla ja uudella värillä.

Ensimmäinen kasvi, jonka ruukun vaihdoin on nimeltään Talvi kaktus. Sen vanha kuutiokoti kävi sille liian pieneksi ja sen lonkerot olivat valloittaneet jo kaikki kolot joihin se yltti. Puuruukkuun meni monta kourallista multaa ja kaktus kasvi on taas elämäänsä tyytyväinen.

Kaktus oli ainoa kasvi jonka näistä kolmesta tunsin, eikä kukkakaupan hyllyssäkään lukenut kuin ”kasvi lajitelma ruukku 8cm ”. Joten tämän nimi on värivirheellinen Eino ja sen kaveri on Kevin. Värivirheellisen Einon ruukkuun laitoin pohjalle kiven, jotta multa ei tipu reiästä läpi.

Sen kimmeltävät lehdet on kuivat, vaikka niiden olettaisi olevan kosteat. Wax on wax off…

Kaikki kolme ruukutettuina ja valmiina puhdistamaan kaiken pahuuden ilmasta.

Talvi kaktus pääsi takaisin keittiöön, jossa sen kauneutta osataan arvostaa. Aamuisen auringon valossa voimme katsella sen vahaisia lehtiä ja repiä niitä irti. Näin saamme luotua klooni kaktuksia täyttämään maa ja syömään universumin ravinteet.

Värivirheellinen Eino ja Kevin suljettiin makuhuoneen alkovin ikkunalle odottamaan syyttävän sormen tuomaa tuomiota.

koti sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *