Vanhoja lehtiä purukuution kerroksien kätköistä.

Asuntonamme toimii vuonna 1956 valmistunut ‘purukuutio’, jonka kätköistä löysimme vanhoja lehtiä ja mainoksia. Paperit oli upotettu lattialautojen alla olevaan kutteripuru eristeeseen, joka iloiseksi yllätykseksi oli hyväkuntoista ja kuivaa. Remontti on nyt tauolla lisärahoituksen puutteesta johtuvan yleisen kärsimyksen johdosta :).

Ensimmäisenä eteemme leihahtaa pölyinen Helsingin Sanomat vuodelta 1959. Järkytykseni on valtava, kun luen leivän hintaan tulevasta kahden markan korotuksesta, joka syöksee pienituloisen velkaperheemme pikavippikierteeseen ja loppu-elämän kestävään synkkään häpeään.

Lehdessä on paljon mainoksia, mutta ne eivät erotu edukseen lehden värittömyydestä johtuen.

Lattian antamista menneisyyden aarteista ajattelin säilyttää alla olevan Majesteetti margariinin leivänteko-ohjeen lisäksi Shell kirjasen ja Eläintarhanajot lehtisen. Muut päätyvät kierrätykseen ja saavat uuden elämän Toisaalla.

Viidennettoista Eläintarhanajot vuodelta 1953 lupaa vauhtia, jos valuuttaa löytyy taskusta. Keskihintainen lippu maksoi 600 markkaa, joka inflaatiokorjattuna on 19.09 euroa.

Autokirja edustaa mainoskirjallisuutta parhaimmillaan. Siinä esitellään Shell konsernin tuotteita ja kerrotaan autoista pintaa syvemmältä.

koti kirjat diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *