Falling to pieces

Pulled pork. Nyhtöpossu. Se tuntuu olevan kaikkien huulilla. Kirjaimellisesti 🙂

Myönnän, että kuulin nyhtöpossusta vasta Tommi K:lta, vaikka mukamas ruokablogeja luenkin. En ilmeisesti hirveän paljon kuitenkaan, koska tämä ilmiö oli jäänyt huomaamatta aiemmin. Melkein pari kuukautta hommaa suunnittelin vielä tuonkin jälkeen, ennen kuin edistyin kokeilemaan itse. Viime viikolla meillä syötiin siis pulled porkkia, kuumiltaan sellaisenaan sekä kylmänä leivällä.

Käytin nyhtöpossuun 1,2kg porsaan lapaa, ensi kerralla vaikka sitä kassleria. Ohjeen nappasin Puolialaston kokki- blogista, maustekastike kuulosti omaan makuuni sopivan mausteiselta ja makealta. En ole kovin tulisen ruoan ystävä, vatsani vielä vähemmän, mutta tykkään kovasti makeasta, sopivan mausteisesta kastikkeesta hyvän lihan kanssa. Tein maustekastiketta n. puolet alkuperäisestä, koska se oli mitoitettu riittäväksi myös hampurilaisten väliin. Tuunasin ohjetta myös hiukan mätsäämään oman kaapin valikoimaa.

Pulled pork

reilu 1kg possun lapaa

1dl vaahterasiirappia
1dl fariinisokeria
½dl omenaviinietikkaa
½dl soijakastiketta
½rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
kuivattua chiliä (1-2 pientä palkoa)
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään.

Hiero suolaa ja pippuria possun pintaan ja aseta se uunikestävään pataan tai vuokaan. Kaada kastike possun päälle ja levitä sitä joka puolelle lihaa. Peitä foliolla tai kannella ja paista murikkaa 150 asteessa 4 tuntia. Poista folio/kansi ja jatka paistamista vielä tunnin ajan, kunnes liha on niin mureaa, että se hajoaa palasiksi haarukalla repien.

Kaada neste vuoasta pannulle ja keitä kokoon, kunnes kastike on lähes siirappista. Sekoita kastike revityn lihan joukkoon. Yam!!

029 (640x480).jpg

 

Kuvan mukaisia leipiä söin varmaankin neljä kertaa. Vaikka liha ei kovin tulisesti maustettua ollutkaan, makeus ja mieto mausteisuus sopi hyvin yhteen kurkun, tuorejuuston ja creme fraichen kanssa, juuri minun makuuni sopivaa. Kuva on todella ankea, melkein olisi joutanut jättää pois :/ JOs sitä joskus muistaisi ottaa vaihekuviakin…

Seuraavalla kerralla aion tehdä possusta salaattia ja niitä burgereita.

 

koti ruoka-ja-juoma diy