Kuudes

POKS!

Niin siirryttiin kuudennelle viikolle, tänään 5+0.

Väsymys on lisääntymään päin, ei yhtään tee mieli jäädä sohvalle neulomaan tai räpeltämään tietokonetta enää iltakymmenen jälkeen. Aamuisin olen ollut yllättävän virkeä. Vatsan vihlonta on loppunut lähes täysin, mutta aterioiden välillä on tuntunut enemmän heikotusta ja päänsärkyä. Onneksi koko ajan on nälkä, että kun muilta hommilta malttanut, olen kyllä syönyt 🙂 Olen syönyt välipalakeksejä ja hedelmiä, etten sortuisi herkkuihin liikaa. Niitä kun pitäisi vähentää muutenkin…

133128953_480x480_f.jpg

Täytin eilen papereita neuvolaa varten, naureskelin koko tilanteelle, koska sana ”äitiysneuvola” tuntui jotenkin väärältä 😀 Tai siis, tuntui, ettei minun pitäisi sellaisia papereita täyttää. Miestä hämmästelyni huvitti suuresti, totesi lakonisesti ”jos nyt silti täyttäisit sen”. Käyn tänään palauttamassa paperit, jotta hoitaja ehtii ne katsoa läpi ennen tiistain tapaamista. Mies edelleen arpoo lähtisikö mukaan. Pääsisi kai töistä irtoamaan sen verran, mutta ei oikein kumpikaan tiedetä, saisiko mies käynnistä mitään irti. Kuulisi ainakin suoraan hoitajalta asioita, olisi ehkä helpompi uskoa kuin minun suustani 🙂

Mies tuntuu olevan vielä epäuskoisempi kuin minä, eikä asiaa helpota se, että ensimmäiseen ultraan on vielä monta viikkoa aikaa. Siihen asti olisi vain luotettava positiiviseen testiin. Pohdittiinkin eilen varhaisultraa. Olisi ihana nähdä jo parin-kolmen viikon kuluttua, mitä tuolla kohdussa oikein onkaan, jos mitään. En vain tiedä missä varhaisultria meillä päin tehdään, joten sitä on kysyttävä neuvolassa. Katsotaan sitten mikä päätös tehdään. Ehkä neuvolahoitaja voisi ultrata, kun ollaan viikoista eri mieltä…

Olen selaillut kuvia, jotta jotenkin ymmärtäisi missä mennään. Koska alkion koko 1-2mm, on sitä todella vaikea kuvitella. Jotain tällaista siellä kuitenkin pitäisi tällä hetkellä olla:

week4-embryo-and-info.jpg

 

Olen hitusen selaillut vaunujen ja muiden isompien tarvikkeiden hintoja ja myynti-ilmoituksia, melkein tilannut vauvanvaatteita (niitähän on jo ennestäänkin jemmassa) ja miettinyt pinnasängyn paikkaa, vaikkei sellaista heti varmaan meille tulekaan. Yhdessä miehen kanssa pohtinut työnimeä. Tällä hetkellä se on Mugelo 🙂 Kuulostaa hauskalta, mutta näyttää äärettömän tyhmältä kirjoitettuna 😀 Voisi olla vaikka espanjaa! Katsotaan muuttuuko se vielä, mutta sillä mennään toistaiseksi 🙂

 

Minulle on tiedossa mukava päivä ja aurinkoakin Pekka Pouta lupaili, toivottavasti SINUNKIN päivästä tulee hyvä 🙂

Hyvinvointi Hyvä olo

Falling to pieces

Pulled pork. Nyhtöpossu. Se tuntuu olevan kaikkien huulilla. Kirjaimellisesti 🙂

Myönnän, että kuulin nyhtöpossusta vasta Tommi K:lta, vaikka mukamas ruokablogeja luenkin. En ilmeisesti hirveän paljon kuitenkaan, koska tämä ilmiö oli jäänyt huomaamatta aiemmin. Melkein pari kuukautta hommaa suunnittelin vielä tuonkin jälkeen, ennen kuin edistyin kokeilemaan itse. Viime viikolla meillä syötiin siis pulled porkkia, kuumiltaan sellaisenaan sekä kylmänä leivällä.

Käytin nyhtöpossuun 1,2kg porsaan lapaa, ensi kerralla vaikka sitä kassleria. Ohjeen nappasin Puolialaston kokki- blogista, maustekastike kuulosti omaan makuuni sopivan mausteiselta ja makealta. En ole kovin tulisen ruoan ystävä, vatsani vielä vähemmän, mutta tykkään kovasti makeasta, sopivan mausteisesta kastikkeesta hyvän lihan kanssa. Tein maustekastiketta n. puolet alkuperäisestä, koska se oli mitoitettu riittäväksi myös hampurilaisten väliin. Tuunasin ohjetta myös hiukan mätsäämään oman kaapin valikoimaa.

Pulled pork

reilu 1kg possun lapaa

1dl vaahterasiirappia
1dl fariinisokeria
½dl omenaviinietikkaa
½dl soijakastiketta
½rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
kuivattua chiliä (1-2 pientä palkoa)
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään.

Hiero suolaa ja pippuria possun pintaan ja aseta se uunikestävään pataan tai vuokaan. Kaada kastike possun päälle ja levitä sitä joka puolelle lihaa. Peitä foliolla tai kannella ja paista murikkaa 150 asteessa 4 tuntia. Poista folio/kansi ja jatka paistamista vielä tunnin ajan, kunnes liha on niin mureaa, että se hajoaa palasiksi haarukalla repien.

Kaada neste vuoasta pannulle ja keitä kokoon, kunnes kastike on lähes siirappista. Sekoita kastike revityn lihan joukkoon. Yam!!

029 (640x480).jpg

 

Kuvan mukaisia leipiä söin varmaankin neljä kertaa. Vaikka liha ei kovin tulisesti maustettua ollutkaan, makeus ja mieto mausteisuus sopi hyvin yhteen kurkun, tuorejuuston ja creme fraichen kanssa, juuri minun makuuni sopivaa. Kuva on todella ankea, melkein olisi joutanut jättää pois :/ JOs sitä joskus muistaisi ottaa vaihekuviakin…

Seuraavalla kerralla aion tehdä possusta salaattia ja niitä burgereita.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY