Samaa sukua eri maata

huntu.jpg

Apua, olen ahdasmielinen rasisti! Tämä häkellyttävä ajatus mykisti minut istuutuessani tuttuun kampaamotuoliin. Olen käynyt saman, mukavan, vaaleahiuksisen, täysin suomalaissyntyisen kampaajan luona pari vuotta ja olemme matkan varrella höpötelleet monista asioista lapsista lomiin. Nyt, hakiessaan minut ”käsiteltäväksi” ulkonäkö oli muuttunut; hän oli raskaana ja HUNNUTETTU. Tämä uusi ulkomuoto häkelsi minut täysin ja kävellessäni kampaamotuoliin päässäni vilisi ajatuksia hämmennyksestä sääliin. Siinä sitten istuessani ja keskustellessamme rupesin analysoimaan omaa ajatuksenjuoksuani ja minua hävetti! Miksi automaattisesti ajattelen, että hänellä ei olisi hyvä elämä? Vaikkemme ystäviä olekkaan, olen tavannut hänet säännöllisen epäsäännöllisesti ja hän on erittäin elämänmyönteinen ja onnellisen oloinen ihminen. Todennäköisesti hän on huomattavasti tyytyväisempi perhe-elämäänsä ja parisuhteeseensa kun minä olin suurimman osan aikaa omaani.

En pidä itseäni feministinä, mutta olen aina vakaasti puolustanut naisten oikeutta tasa-arvoiseen elämään asuinpaikasta, uskonnosta tai etnisestä taustastaan riippumatta. Omia tyttäriäni olen pienestä asti pyrkinyt kasvattamaan itsenäisiksi, ajatteleviksi ja vahvoiksi naisiksi. Puolileikilläni olen aikanaan todennut heille, että kotoa ei saa muuttaa pois, ellei ole lukenut kahta kirjaa: Mian tarina ja Kunniamurha. Olen myös sanonut, ettei minulla ole mitään sitä vastaan, että heillä olisi eri uskonnosta tai kulttuurista oleva kumppani, mutta mikäli kulttuurierot ovat kovin isot,  toivoisin heidän huolellisesti miettivän esimerkiksi sitä, kannattaako muuttaa pysyvästi kumppanin kotimaahan.

En väitä etteikö parisuhde kahden hyvin eri kulttuurista tai eri uskonnosta olevan välillä voisi onnistua, mutta uskon, että se vaatii normaalia enemmän työtä kun samantaustaisten välinen suhde. Totta on myös se, että mielikuvaani vaikuttaa julkisuuteen tulleet tarinat ja ne ovat lähes pääsääntöisesti negatiivisia. Onnellisista lopuista kerrotaan harvoin jos koskaan.

 Kampaajalleni ja kaikille muille monikulttuurisille pariskunnille toivon sydämestäni onnellista yhteiseloa ja minä puolestani lupaan työstää ahdasmielisyyttäni!

Ellu

Kommentit (2)
 1. Nata - White Trash Disease
  26.1.2016, 21:50

  Kiitos rehellisestä postauksesta! Voisin kuvitella että moni ajattelee samalla tavalla, muttei uskalla myöntää tai ei välttämättä edes tiedosta sitä itse. Vaatii pokkaa kyseenalaistaa omaa ajattelutapaa, se on juuri sitä todellista  henkistä kypsyyttä.

  1. Kiitos!

   Uskon myös, että en ole ainoa tämänkaltaisten ajatusten kanssa. 🙂

   Ellu

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *