Kesän Seksiopas #2 Deittailu – Ota riski, lähde treffeille!

Kesädeittailun sesonki alkaa olla mehevimmillään – tässä kymmenen ajatusta deittailun iloksi ja kannustukseksi!  

1. Tunnista, mitä haluat. Kerro se muille, itseäsi arvostavin sanoin.
Jos toivot rakkautta, etsi ihmiset, joilla on samoja toiveita. Moni kertoo mielellään, mitä toivoo yhteydeltä. Älä häpeä rakastumisen toivettta, vaan hyväkysy omat tarpeesi tulla aidosti kohdatuksi. Harjoittele kertomalla ystävillesi, että olet avoin rakastumiselle. Kokeile, miltä tuntuu sanoa se ääneen. Toisaalta, jos haluat sitoutumatonta rakastelua, kerro sekin ylpeänä itsestäsi. 

2. Huomioi kirjoittamattomat säännöt nettideiteillä.
Jos lähdet deittiappeihin, ota huomioon, että monet niistä ovat ensisijaisesti tapa etsiä seksikumppaneita. Toki, jokainen on kuullut jostakusta, joka on löytänyt deittiapin kautta itselleen seurustelukumppanin – mutta ne ovat enemmänkin iloisia yllätyksiä ja vaativat kärsivällisyyttä. 

3. Pidä kiinni omista rajoistasi, myös virtuaalimaailmassa.
Mieti, mitä kertoisit itsestäsi tavatessasi jonkun henkilön kasvotusten. Tuskin puhuisit ensimmäisellä tapaamisella seksifantasioista tai seksiasennoista, joista pidät. Jos lähdet puhumaan ronskisti seksistä deittiapissa, suhde etenee turhan nopeasti ja kasvokkain kohtaamisen kynnys kasvaa. Jos virtuaaliseksi on se, mitä haet, toki deittiappi on siihen loistava väline, mutta kerro se vastapuolelle. Kysy, kiinnostaako pelkkä virtuaaliseksi. Mieti, millainen olo sinulla on chattailun jälkeen – avoin ja luottavainen, innostunut, vai sulkeutunut, ahdistunut. Jos ahdistut enemmän kuin nautit, jätä appien käyttö pois.

4. Lähde kotoa!
Kulje, tee, näe ja koe elämää. Ensisijainen tapa löytää treffikumppani on lähteä rohkeasti tapahtumiin, juhliin tai harrastuksiin. Rohkaistu pyytämään ihmisiä kahville tai johonkin tapahtumaan kanssasi. Harjoittele sosiaalisissa tilanteissa ihmisille puhumista muuten vaan, kerro vaikka, miten kaunis vaate jollakulla on tai pysähdy ihastelemaan jonkun koiraa. Jokainen neutraali sosiaalinen kontakti tuntemattoman kanssa auttaa sinua rikkomaan jään myös sen ihanan kanssa. 

5. Pyydä rohkeasti ihmisiä treffeille.
Jos ihminen, josta olet kiinnostunut on niin kiva ja rento, kuin mitä kumppanilta toivot, hän aivan varmasti arvostaa ja ilahtuu suorasta treffipyynnöstä. Kaikki aikuiset tietävät, että tällainen konsepti on olemassa, älä koeta pukea treffipyyntöä “työjutuksi” tai kaverina tapaamiseksi. Ota riski, lähde treffeille. Jos osoittautuu, että pyytämäsi ihminen suhtautuu alentuvasti tai torjuvasti, voit iloisesti jatkaa matkaa tietäen, että hän ei ollutkaan niin huipputyyppi, kuin mitä toivoit. Mitään vahinkoa ei tapahtunut, ja voit hyvillä mielin jatkaa eteenpäin ylpeänä itsestäsi, että olet tehnyt jotain tosi rohkeaa. 

6. Tee spontaaneja ratkaisuja.
Riko kaavoja, älä tee samoja juttuja joka päivä. Kokeile uusia ajatuksia, vaatteita, harrastuksia. Näin pidät energiasi liikkeellä ja itsesi tietoisena siitä, miten paljon mahdollisuuksia elämässä on.

7. Pidä päämäärä avoimena, vaikka tiedätkin, mitä haluat.
Kun tapailet ihmisiä, harjoittele kokemaan elämää mindfulnessin tapaan vain hetki kerrallaan, älä lukitse romanssin käsikirjoitusta etukäteen. Toisaalta, kuulostele myös toisen elämän unelmia: jos ne eivät kohtaa miltään osalta omiesi kanssa, on hyvä miettiä, onko kompromissi osaltasi liian suuri.

8. Arvosta muiden parisuhteita ja itseäsi – ansaitset ihmisen, joka voi avautua juuri sinulle.
Jos toiveidesi kumppani on varattu – anna hänen nauttia omasta suhteestaan rauhassa ja siirry iloisesti eteenpäin. Ihmissuhteet ovat jo sellaisenaan vaativia, ja menemällä suhteessa olevan ihmisen kanssa suhteeseen asetat itsesi hyvin haastavaan tilanteeseen, jossa valintasi vaikuttavat potentiaalisesti useaan ihmiseen. Pidä itseäsi arvossa ja valitse kumppani vapaiden sinkkujen joukosta.

9. Älä tyydy vähempään henkisesti, mutta jousta pinnallisista toiveista.
Katso rakkauden näkökulmasta mieti, onko tämän ihmisen lähellä hyvä ja ihana olla. Saako hän sinut nauramaan? Onko teillä loputtomasti juteltavaa? Mutta…hän ei näytä yhtään “unelmiesi kumppanilta”? Anna itsesi mennä pintakerrosta syvemmälle, näe ihmisen laatu ja huomaa, millainen teidän yhteys on. Tule tietoiseksi siitä, mitä rakkauteen vaaditaan – että perusteet ovat kunnossa, tulet kohdatuksi ja kuulluksi, sinua tuetaan ja arvostetaan. 

10. Pidä silmät auki, missä tahansa liikut!
Kyllä, voit pyytää ihmisiä treffeille kirjastossa, kaupassa, kadulla, puistossa, konsertissa, baarissa, missä vaan. Liity mukaan muuttamaan treffikulttuuriamme avoimemmaksi! Usein ihmiset kysyvät, missä niitä sopivia kumppaneita tapaa? Vastaus on: kaikkialla, missä ihmisiä on. Ole toki hienotunteinen, mutta älä jätä myöskään tilaisuutta käyttämättä. Ihmiset pääsääntöisesti ilahtuvat ja ovat imarreltuja saamastaan ihailusta.

Mene, tee, elä rohkeasti!

Vietin kerran hauskan päivän Amsterdamissa rennon ranskalaissurffarin kanssa. Sattumalta meillä molemmilla oli iltalento omaan määränpäähämme ja koko päivä odotteluaikaa. Tuo odottelu kääntyikin monen tunnin treffeiksi kanaalin varrella olevassa puistokahvilassa, elämäntarinoitamme rupatellen – vain, koska uskalsin käydä juna-aseman laiturilla avaamassa keskustelun. Emme koskaan kohdanneet uudelleen, mutta mahtava muisto ja uskalluksen ilo tuntuu edelleen.

Ainoatakaan kertaa en kadu, jolloin olen uskaltanut jutella ventovieraalle, olipa hän sitten junassa koiran kanssa matkaava mummo, hurmaava potentiaalinen treffikumppani tai tuleva ystäväni.

Juttelemalla ja avautumalla maailmalle avaat itsesi rakkaudelle.

Onnea matkaan!

Ilolla, Maria <3

 

suhteet rakkaus seksi mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *