Jos otat kissan, olet vastuussa siitä aina.

kesäkissa.jpg

Kuvissa esiintyvä lippalakki saatu yhteistyössä Riva clothingilta

Kissavauva-arki on ihanaa! Jaloissa pyörii nyt kaksi ihanaa karvalasta, ja molemmat hakeutuvat vuoron perään kylkeen kiinni nukkumaan. Pusuja jaellaan puolin ja toisin, ja pienempi oppi kehräämään! Voi tätä purinan määrää. Väistämättä mieleen pyrkii se surullinen ajatus, että joku on tosissaan hylännyt jotain näin rakasta.

Olen tutkinut paljon eri kissakotien ja eläinsuojeluyhdistysten sivuja, kun meille on kissoja etsitty. Ollaan myös käyty paikan päällä useasti katsomassa pieniä. Sydän murtuu joka kerta. Ne tarinat, mitä pienen viattoman eläimen takana on. Minkälaisista oloista ovat pelastettu. Niiden tarinoiden jälkeen haluaisin vain kotiuttaa kaikki meille. Antaa kodin ja paljon rakkautta. Moni ilta on mennyt sen jälkeen itkien, kun en vain voi pelastaa kaikkia. Onneksi olen saanut pelastaa meille jo kaksi niin ihanaa hellyyspakkausta, ettei toisia! <3

IMG_8763.jpg

Kun kuulin RIVAn kesäkissamallistosta, lämmin puuska kulki sydämessä. Malliston ajatuksena on kampanjoida sitä vastaan, etteivät ihmiset ottaisi kesäkissoja, vaan antaisivat kissoille loppuelämän kodin. Jos otat kissan, olet vastuussa siitä sen jälkeen aina. Et voi vain hylätä pientä ja luulla, että se pärjää omillaan. Eivät ne pärjää. Mallistosta saaduista tuotoista lahjoitetaan osa kodittomien kissojen auttamiseen.

Syksyisin eläisuojeluyhdistyksillä on ruuhkaa. Kesän jälkeen hylätyt alkavat löytyä, ja niitä loukutetaan turvaan. Näin on luultavimmin käynyt kaikille meidän kissoille, niin Tiuhtille, pikku-Miisalle kuin Mymmelille. Tiuhti ja Mymmeli ovat paikoista, joissa kissat ovat olleet huonolla hoidolla, ja lisääntyneet holtittomasti. Pikku-Miisan koko perhe oli hylätty ja jätetty selviytymään omin avuin. Emo oli synnyttänyt pennut luontoon ja koko perhe loukutettiin turvaan. Emo oli jouduttu lopettamaan, ja kaikki neljä pentua lähtivät yksitellen ikiuneen. Viimeisenä meidän pikku-Miisa.

kesäkissa2.jpg

Tiuhtin ja Mymmelin tarinat päätyivät onnellisesti, ja me olemme onnellisia kissojen omistajia. Onneksi löytyy paljon hyviä ihmisiä, jotka auttavat hylättyjä kissoja. Miten sinä voisit auttaa?

Voit tukea ja auttaa monella tapaa. Voit esimerkiksi lahjoittaa suoraan eri yhditsyksille, jotka pelastavat kissoja. Voit lahjoittaa rahaa, tai voit viedä ruokaa ja muita tarvikkeita suoraan paikan päälle. Voit antaa kodin löytökissalle, tai voit alkaa sijaiskodiksi. Tai sitten voit ostaa RIVAlta jotain niin päheetä, kuin tämä lippalakki, ja osallistua sitä kautta pienten auttamiseen. Tai jos lippis ei nappaa, mallistosta on jäljellä vielä esimerkiksi t-paitoja! RIVAlta löytyy myös useita muita kampanjoita, joita kannattaa seurata!

Pidetään huolta karvaisista ystävistämme.

Kommentit (12)
  1. Just luin uutisen, jossa amerikkalainen mies oli pitänyt koiraansa vuosia niin lyhyessä, korkealle kiinnitetyssä vaijerissa, että koira ei pystynyt ollenkaan lepuuttaa päätään, kun se yritti mennä makuulle. Koira oli pelastettu, ja se oli ollut niin heikossa kunnossa, että se ei pystynyt kävelemään, ja pelastajien mukaan jos pelastaminen olisi viivästynyt viikollakin, koira olisi ollut kuollut. Musta tuntuu, että tyypit, jotka ottaa kesäkissoja, on empatiakykynsä kanssa samalla viivalla noiden koirien kiduttajien kanssa. Lemmikki on perheenjäsen, eikä lemmikin ottamista kannata tehdä hetken mielijohteesta.

    1. En vain voi käsittää, ihan hirvittävä teko tuokin…

  2. Kesäkissojen kohtalo on järkyttävä enkä ymmärrä moista ollenkaan. Meillä on kaksi koiraa hankittu rescuena, toinen joskus kauan sitten Espanjasta ja toinen Turusta. Espanjalainen on jo nukkunut ikiuneen mutta turkutar porskuttaa tyytyväisenä vielä 🙂 Meiltä lähtee peitot ja pyyhkeet eläintaloille, jos ei niitä itse hyödynnetä enää mihinkään.

    1. Hei tää totta, että vanhoja tekstiilejä voi myös lahjoittaa! Rapsut sinne <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *