Voiko FWB oikeasti toimia?

Melkein yhtä kiistelty aihe kuin se, että kannattaako exän kanssa ikinä palata yhteen, on se, että voiko koskaan friends with benefits -tyyppinen ratkaisu jatkua ja kestää pitkäkestoisesti ilman, että se tuottaisi osapuolilleen ongelmia. Tohon ex-asiaan en tässä nyt paneudu, koska siitä mulla ei itselläni varsinaisesti ole kokemusta, mutta jos oon mitään omista on-off säädöistäni tai tapailusuhteistani oppinut, niin heittäisin oman mutuvastaukseni että yleensä ei kannata. Mutta mä ajattelin nyt keskittyä tähän fwb-asiaan.

Mulla on elämäni aikana ollut muutamia tälläisiä tapauksia ja tilanteita. Jotkut ehkä vähemmän vielä tuota frendipuolta, että putoaa ehkä enemmän sinne fuckbuddy-kategoriaan, jos ne haluaa selkeästi erotella. Ne ovat ehkä enemmän olleet kyllä sellaisia, joiden kanssa on aikaisemmin ollut jonkinlaista muutakin vipinää, yleensä tunnepitoista sellaista mutta se on syystä tai toisesta loppunut, mutta ollaan haluttu vielä pitää kiinni siitä fyysisestä suhteesta. Niistä yksikään ei ole myöskään ollut mitenkään pitkäaikainen ratkaisu, vaan jompikumpi on yleensä ennemmin tai myöhemmin todennut ettei tunteidensa takia kannata, joko siitä syystä että lämpimiä tunteita on liikaa, tai sitten että silmät aukeavat vähän enemmän toisen erilaisille puolille, ja pystyy toteamaan että hei, toi tyyppi on ihan tyhmä. 

Mun pisin fwb-suhde kesti vajaat kolme vuotta, ja se loppui siihen, että mä tapasin ihmisen, jonka kanssa aloin seurustella, eikä suinkaan siihen, että meidän välille olisi vielä silloinkaan tullut sen suurempia draamoja tai mutkia. Mutta. Kyllä mäkin niin alussa, kuin muutamassa muussakin kohtaa itse mietin paljonkin, että onko tämä nyt pelkkää ystävyyttä ja seksiä meidän välillä, vai oisko tässä jotain muutakin. Varsinkin alussa mun oli hyvin vaikeaa käsittää, että jonkun kanssa voi fyysinen kemia oikeasti toimia niin hyvin, ilman että välillä on oikeasti mitään romanttisia tunteita. Oli hyvin erikoista, kun esimerkiksi tyypin kuviin törmätessä sosiaalisen median feedissä se herätti hyvinkin kuumia ajatuksia ja tuntemuksia, mutta kuitenkaan niihin ei liittynyt mitään sellaista, että olisipa kiva viettää paljon aikaa yhdessä ja jakaa elämää. Ei, se oli nimenomaan sellaista, että heitä mut just nyt tohon sängylle ja ota mut. Sen jälkeen voidaan sitten vaihdella kuulumisia ja nauraa yhdessä.

Mun oma näkemykseni tähän on myös se, että ei kannata olla liian hyviä ystäviä ja hengailla liikaa. Me asuttiin eri paikkakunnilla, joten näkemisiä ei ollut mahdollista järjestää edes viikoittain. Toisekseen ei ikinä varsinaisesti tehty mitään muuta yhdessä, kun hengailtiin jomman kumman luona, suuri osa siitä sängyssä. Silti koen, että tutustuimme tuon kolmen vuoden aikana sen verran hyvin, ja opin pitämään hänestä paljon ihmisenä, että hän oli nimenomaan ystävä. Ystävä, jonka kanssa jaettiin myös muunlaisia hetkiä, mutta ystävä, jonka kanssa pidin myös etäisyyteni. Luulen, että ainakin omalla kohdallani se oli homman toimimisessa oleellista, koska tiedän kyllä itse, että jatkuvalla yhteydenpidolla kiinnyn helposti, varsinkin jos fyysinen kemia on kohdallaan.

Toinen oleellinen ja selkeä tekijä oli se, että tiesin alusta loppuun selkeästi sen, ettei hän olisi ollut sellainen ihminen, jonka kanssa olisin halunnut olla parisuhteessa. Joo seksi toimi, pidin hänestä ihmisenä, mutta kommunikointimme oli aina vähän… erilaista. En sanoisi että ontuvaa, mutta jollain tapaa tiesin selkäytimessäni aina sen, että jos vastaan tulisi yhtään haastavampia juttuja, niin kommunikointimme asettuisi suureksi ongelmaksi väillemme. Toisekseen hänellä oli joitain sellaisia arvoja ja tapoja, joista en pitänyt. Ja toki yksi olennainen: hän asui minun nähden väärällä paikkakunnalla, sillä kaukosuhteiluun minulla ei olltu mitään intressejä.

Omalta osaltani sanoisin siis, että fwb-suhdetta on mahdollista ylläpitää hyvinkin pitkään, mutta se vaatii tilanteeseen oikeanlaisen ihmisen, olosuhteet ja kemiat. Ei ollut kerran eikä kaksi kun mietin, että olenko ihastunut, mutta en kyllä kertaakaan ollut. Olipahan hauskaa niin kauan kun sitä kesti. 

Kommentit (1)
  1. Fwb Suhde | Turkki Uutiset
    15.4.2020, 14:18

    […] Voiko FWB oikeasti toimia? – Rakkaudennälkä | Lily – Mun pisin fwb-suhde kesti vajaat kolme vuotta, ja se loppui siihen, että mä tapasin ihmisen, jonka kanssa aloin seurustella, eikä suinkaan siihen, että meidän välille olisi vielä silloinkaan tullut sen suurempia draamoja tai mutkia. Mutta. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *