Kuka rakastaa toimitusjohtajaa?

Bloomberg Business on julkaissut mielenkiintoisen datavisualisoinnin, josta voi tarkistaa, kenen kanssa lääkärit, opettajat tai toimitusjohtajat avioituvat. Kyseessä on USA:n vuoden 2014 väestölaskennan yhteydessä kerätystä datasta, jonka perusteella on selvitetty, millaisia pareja eri ammattien harrastajat Yhdysvalloissa muodostavat. Mahtava datanörtin unelma!

Erityisiitos täytyy antaa siitä, että visualisoinnissa on eroteltu myös puolisoiden sukupuolet sekä myös samaa sukupuolta olevien avioliitot! Siispä voidaan havainnoida esimerkiksi että miesten kanssa avioituvat naispuoliset baarimikot avioituvat useimmiten rekkakuskien kanssa kun taas naisten kanssa avioituneet miesbaarimikot ovat useimmin avioituneet tarjoilijoiden kanssa. Markkinointijohtajista puolestaan miesten kanssa avioituneet naiset ovat naimisissa muiden johtajien kanssa, naisten kanssa avioituneet miehet puolestaan peruskoulun opettajien, hoitajien ja sihteerien kanssa. Miesten kanssa avioituneet miesmarkkinointijohtajat puolestaan ovat avioituneet muiden businessasiantuntijoiden kansssa, naisten kanssa avioituneet naismarkkinointijohtajat taas vakuutusvirkailijoiden kanssa.

Tämä datan perusteella, jos asuisin Yhdysvalloissa ja olisin naimisissa, olisin todennäköisimmin naimisissa korkeakouluopettajan kanssa. Kenen kanssa sinä olisit naimisissa?

Kommentit (17)
  1. Mä olen lääkäri ja mun mies sairaanhoitaja. Ei muuten ole kovin yleinen kombo, tavallaan hieman rajoja rikkovakin ehkä, kun mä naisena olen korkeammin koulutettu. Kaiken lisäksi mä oon miestäni 4v vanhempi, mikä ei myöskään ole ihan niin tavallista kuin olisi toisinpäin. Yhdessä olemme olleet 7v josta naimisissa 4v. Ei muuten ole haitannut, nuo ovat vaan sivuseikkoja, vaikka joku voisi ajatella toisin.:)

  2. No mä sain just sen johtajan ja rekkakuskin! Toinen löytyykin jo kotoa, et jotain perää tässä on siis oltava 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *