Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Kesälomalta paluu käynnisti ihan uudenlaisen syksyn raskaustestin näyttäessä plussaa. Meille tulee toinen lapsi! 

Raskaus on tuntunut yllättävän konkreettiselta alusta lähtien, eikä pelkästään kovan pahoinvoinnin vuoksi. Jotenkin yhden lapsen kokemuksella ymmärtää heti, että siellä on oikeasti oma, huikea persoonansa, eikä pelkkä vauvan pötkylä. Se tunne on ihana. 

 

 

Keho on muistanut raskauden todella hyvin, ja sen aiheuttamia muutoksia onkin ollut melko työlästä yrittää peitellä ensimmäiseen ultraan asti. Toinen raskaus todellakin näkyy nopeammin kuin ensimmäinen. Työpaikalla uutinen tuskin tulee yllätyksenä, mutta olen tyytyväinen, ettei kukaan sentään ole udellut vatsan pyöristymisen syytä, vaikka toki katseet olenkin huomannut. Ultrassa saatiin nähdä vilkkaasti liikkuva ja peukaloaan imeskelevä, ihan jo vauvalta muistuttava tyyppi. 

Talvesta voi siis odottaa pitkää ja pyöreää. Laskettu aika on huhtikuun puolessa välissä, viikkoa ennen pääsiäistä.

Onko muita kevätvauvoja tulossa?

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare, tarjoaa tänäkin vuonna oman alueen lapsille. Habi Kids on tänä vuonna muuntautunut toukan valtakunnaksi, jossa leikitään mittasuhteilla ja tutustutaan luontoon. Osaston huomiota herättävä vetonaula on 40 metriä pitkä jättimäinen toukka, jonka päällä voi kävellä, hyppiä ja köllötellä. Toukan valtakunta on kuvittaja Janine Rewellin suunnittelema, ja sen tarkoitus on viedä paitsi mielikuvitusmatkalla, myös ottaa kantaa lasten leikkitiloihin. 

 

 

Tutustuimme Habi Kids alueeseen alkuviikosta, kun muut messuosastot olivat vielä rakenteilla. Habi Kids on joka vuosi yllättänyt muuntautumiskyvyllään ja yksityiskohdillaan, ja joka vuosi se on myös ollut Fridan mieleen. Riippumatta siitä, minkä ikäinen lapsi on ollut. Tänäkin vuonna Habi Kids tarjoaa levähdys- ja leikkipaikan lisäksi toiminnallista ohjelmaa, ohjattuja työpajoja, ötökkämuskareita ja hyönteispistokirjontaa. Pääyhteistyökumppani, Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa ohjelmaan Minne toukka tallusti? -designsuunnistusta, Mikä ötökkä olet? -testin, Eläinten arkkitehtuuri-työpajoja sekä tuoteideoita ötökkämaailman supersankareilta. Ohjaajina ovat Haltian luontokasvatuksen asiantuntijat. 

Ajatukseni oli mennä Habitareen tänä vuonna yksin, sillä Frida sai kokea Habi Kidsin jo etukäteen. Typy on kuitenkin sitä mieltä, että jättimäisen toukan luo on päästävä uudestaan, joten ehkä messuilemaan lähtee koko perhe. Meininki toukan päällä voi olla viikonlopun ruuhkaisimpina aikoina nimittäin aikamoista. 

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

 

Festarikesän päätöstä ja samalla Fridan synttärietkoja vietettiin Skidit Festareilla. Sörnäisten Kaikupiha muotoitui elokuiseksi lauantaiksi musiikin, työpajojen ja teatterin elämysalueeksi. Todellinen koko perheen kaupunkifestivaali, jossa kaikille oli varmasti jotain ja vielä vähän enemmän. Bailaamisen ja temmellyksen lisäksi erittäin tärkeä osa festaripäivää oli mietitty hienosti. Nimittäin ruokailu ja kaikenmoinen napostelu. Terveellistä ja houkuttelevaa, sekä myös oikein sopivan hintaista sapuskaa oli helppo löytää, joten eväitä ei tarvinnut varailla mukaan. 

 

 

Carrot Revolution on uusi Startup-yritys, joka tarjoaa uuden sukupolven ruokakasvatusta. Festareille pystytetyssä Sateenkaaribaarissa sai tehdä oman värikkään hedelmä-vihannesvartaansa. Yrityksen palveluihin kuuluu kokkikouluja, lasten ruokamediaa ja reseptiikkaa, sekä lapsille suunnattujen ruokakonseptien ja tapahtumien suunnittelu toteutuksineen. Eli kaikkea mikä tukee perheen yhteistä ruokailua ja lapsen viihtymistä keittiössä. Koska itsellänikin on samoista arvoista paljon sanottavaa, löytyi juteltavaa pitkäksi aikaa. Yhtä Carrot Revolutionin mukaan antamaa reseptiä kokeiltiin jo heti kotona. Yhdessä leivotut Krokon banaanipallerot olivat menestys sekä sunnuntai synttäreillä, että päiväkodilla maanantaina. 

 

 

Ensi kesän Skidit Festareita odotellessa voi osallistua onneksi vaikka Skidit Discoihin tai Risteilyihin. Tällä hetkellä Festareideista tuttu ydintiimi rakentaa myös uutta, Stadin kivointa kahvilaa Skidilää. Joukkorahoitusta hakeva yritys aikoo perustaa lastenkulttuurille omistautuneeseen Annantaloon kahvilan lapsiperheille. Yhteiselle ajalle ja kiireettömälle hengailulle pyhitetty kotoisa keidas tarjoaisi tulevaisuudessa kaikkea aivoaamiaisista beibijoogaan ja synttäreihin, sekä tietysti kasvisruokaa ja makoisia kahviherkkuja. Kuulostaa super hyvältä, vai mitä!

Joukkorahoitusta on jäljellä vajaa kaksi viikkoa. 

 

Tältä näytti viime vuonna:

Skidilän Joulu

Skidit Festarit 2017

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Mádaran suosittu 24h ale alkaa ensi yönä! Kyseessä on siis huima -40% alennus Mádaran verkkokaupan valikoimasta tiistaina 28.8. klo 00.01-23.59. Yli 50€ ostokset toimitetaan ilman postikuluja ja vähintään 80€ tilauksiin lisätään lahjana SMART ANTIOXIDANTS Anti-Fatigue silmänympärysvoide. Latasin jo toivelistalle omat ostokseni, joten voin napata ostokset näppärästi ostoskoriin ja saada nopean toimituksen. Tuon usein Mádaran tuotteita Latvian työmatkoilta ja suosin hyviä perustuotteita sekä itselleni, että Fridalle. Tässä muutamia testattuja suosikkejani alkavaan syksyyn.

 

Suojaa syysiholle.

Pihlaja Drops Glow Booster tehotipat antavat kuulautta ja suojaavat ihoa ympäristön haittatekijöiltä. Kesän hehkun saa varastettua tällä pidemmälle syksyyn.

Nokkonen Moisturising Mist, tehokosteuttava kasvovesi. Minusta on tullut ihan mahdoton kasvovedellä läträäjä. Parhaat suihkeet (ja nimenomaan suihkeet) kosteuttavat ja rauhoittavat, sekä käyvät koko vartalolle ja myös meikin päälle. Nokkossuihke sopii rauhoittamaan myös lapsen ihoärsytystä. Tätä pitää hamstrata ehkä kaksi purkkia.

Infusion Vert Intense Antioxidant vartalovoide on ihanan täyteläinen ja tehokkaasti kosteuttava ihon hemmottelija. Se imeytyy nopeasti ja tuoksuu ihanan raikkaalta.

Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil antaa vähän lisää tehoja voiteeseen. Käytän vartaloöljyjä työmatkoilla niiden riittoisuuden vuoksi, voiteita on paljon vaikeampi pakata mukaan riittävä määrä.

SOS syväkosteuttava naamio auttaa välittömästi kuivaa ja kireää ihoa. Hullaannuin tähän jo parista testikerrasta, kun ihoni palautui ihanan pehmeäksi ja tasaiseksi. Vajaa parikymppiä tästä pika-avusta maksaa itsensä takaisin tulevan syksyn viimoissa.

Plant Stem Cell Age-Defying aurinkovoide kasvoille oli koko kesän suosikki, kuten myös sarjan aurinkosuoja vartalolle. Mineraalipohjainen, ihon sävyyn sulautuva voide suojaa ilmansaasteilta ja ehkäisee aurinkovaurioita. Tarvitaan siis ehdottomasti myös syksyllä ja valoisina talvipäivinä.

Infusion Blanc Moisture käsi- ja vartalosaippua. Näitähän tarvitsee aina, etenkin jos kauniin ja ison pakkauksen hyvää tuotetta saa kuudella eurolla.

 

Perheen herkälle ja pienimmälle iholle (ja miksei isoillekin).

Cocoa and Plum Creamy Oil on yksi parhaista avuista Fridan talvikuivalle iholle. Se on tarvittaessa nopea levittää, kun vilkas typy on liian väsynyt iltatoimiin, mutta myös oiva apu hemmottelevaan satuhierontaa suihkun jälkeen. Pihistän tätä usein itsellenikin.

Cloudberry & Oat Hydrating Lotion on kevyt ja raikas perusvoide arkeen.

Oat & Camomille Gentle Wash puhdistaa hellästi ihanalla vaahdolla. Pumppupullosta on helppo annostella ja kamomilla rauhoittaa iltapesuja.

Oat & Linden Flower Shampoo on mieto hiuspohjalle ja silmille. Kosteuttavan lehmuksenkukkauutteen ansiosta hiukset on helpompi kammata pesun jälkeen.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Rohkeus, joka kumpuaa itsensä kuuntelemisesta sen sijaan, että toimisi kaavojen mukaan tai valitsisi aina varmimman vaihtoehdon. Sellainen rohkeus inspiroi valtavasti. Etenkin minunlaistani, joka on vasta muutaman vuoden opetellut heittäytymistä ihan arkisissa asioissa. Oikealta tuntuva päätös on kokemuksenikin mukaan silti aina se oikea päätös. Aina se on myös johtanut johonkin parempaan. Yhteiskunnan ja työn muutos näkyy myös uskalluksessa irroittautua oravanpyörästä ja tehdä arjesta ja työstä tasapainoisempaa. 

Tätä rohkeutta oli esillä myös Herttoniemi Block Partyssä lauantaina. RajuMe -kollektiivinen taidenäyttely rakentui päiväksi herttoniemeläiseen alikulkutunneliin. Näyttely esitteli naiseutta katukulttuurissa ja toi esille yhdenvertaisuutta ja ennakkoluulottomuutta usein miehisenä näyttäytyvässä skeitti- ja katutaidekulttuurissa. Esillä oli myös ystäväni ja kollegani, Natalie Ahosen, tekstiiliveistokset. Upea esimerkki hänen rohkeudestaan ottaa aikaa omalle luovuudelle ja etsiä omaa tarinaa. 

 

Teos 2.

Towards unadulterated me."Kun löydät sisäisen vahvuuden.

Sinun rauhan ja ilon.

Sinä löydät sinut.

Sisimpäsi.

Ja kaikki ne värit.""When you find inner strength.

Your peace and joy.

You find you.

Your soul.

And all them colors."


 

 

 

Rohkeutta uuteen viikkoon!

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Ladataan...
Rakkautta & Mamarkiaa

Loman jälkeinen elokuu onkin ollut yllättävän kiireinen ja olen nukahtanut lähes joka ilta olohuoneen lattialle jo ennen kuin olen päässyt makuuhuoneeseen asti. Toisinaan olen saanut läppärin avattua viereeni, mutta luonnoksissa odottaneet jutut eivät juuri ole edistyneet silmäluomien läpi. Palataanpa kuitenkin loman viimeiseen viikonloppuun, Lasten Taidefestivaali Hippaloille

 

 

Tänä vuonna Mörkö-teemainen Hippalot väritti Hämeenlinnan Verkatehtaan minimonstereilla ja isoilla örkeillä. Kaksi festaripäivää pompittiin, tanssittiin, tutkittiin ja taiteiltiin. Nukketeatteriesitys Siiran Sirkusmatka oli lumoava, myös meidän aikuisten mielestä. Yllätyn joka kerta, kuinka hienoa ja laadukasta lastenteatteri voikaan olla. Esitys pohjautui Reetta Niemelän ja Saila Savolaisen samannimiseen kirjaan, joka lainattiin kirjastosta heti Hippaloiden jälkeen. Tarinaan ja esitykseen on ollut hauska palata yhteisissä lukuhetkissä.

Työpajatorilla taiteiltiin Flip Bookia sekä askarreltiin ja dubattiin dinosauruksia, Mörkö-seinälle sai tehdä oman mörkönsä, Metsänpeitto-näyttelyssä pääsi seikkailemaan kuin luonnossa ja valtavassa pomppuveistoksessa sai pomppia. Osallistuttiin Fridan kanssa myös Mörkö-tanssipajaan, jossa harjoiteltuja liikkeitä piti esitellä heti isälle, joka oli jäänyt parkkeeraamaan autoa. On ihana seurata, kuinka lapsi, joka nauttii tanssimisesta ja temppuilusta, mutta kuitenkin arastelee porukassa, pääsi ylittämään itsensä. 

 

 

Sunnuntaina fiilisteltiin kesäpäivää Samae Koskisen keikalla. Biisit oli muokattu pienille korville sopiviksi ja ne sekä nauratti että liikutti, kuten aina. Frida seurasi keikkaa aluksi lavan edessä tosi fanin elkein, mutta väsymyksen saavutettua tuli välillä meidän kanssa viltille tai päätyi juoksentelemaan lavan edustalla. 

Erityishuomio ja -kiitos kuuluu myös festareiden ruokailumahdollisuuksiin. Kahvila Mokkamonsterissa oli nimittäin erityisruokavaliot huomioitu hienosti, oli gluteenitonta sekä kasvisruokaa kauramaidosta lähtien. Kahvilatarjoilujen lisäksi Mokkamonsterin lounasvaihtoehtona oli todella hyvää intialaista ruokaa, jonka mausteet oli mietitty pienimpiinkin suihin sopivaksi. 

 

 

Ensi vuoden Hippalot laitetaan taas kalenteriin, festarit järjestetään 1.-4.8.2019 teemalla kirjat. 

 

(Liput teatteriin ja tanssipajaan saatu.)

 

 

 

Lue lisää:

Kesän menovinkki: Lasten Taidefestivaali HIPPALOT

Hippalot-lauantai kuvina

Hippalot-perjantai kuvina

Viikonloppuna Hippaloille

Lasten Taidefestivaali Hippalot 2016

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Pages