1v 9kk

”Kohta 2-vuotias.”

”Siis vuosi ja 9 kuukautta.”

Näin olemme vastanneet Allun kanssa, kun joku kysyy Fridan ikää. Allu sanoo suurinpiirtein ja minä tarkennan. Onhan se nyt täysin eri asia, olla melkein 2-vuotias, kuin vuosi ja 9 kuukautta. 

Varttia vaille 2-vuotias on jo sellainen tömyli, että meno ansaitsee oman kirjoituksensa. Frida on vilkas touhuaja, mutta malttaa myös keskittyä lempipuuhiensa pariin. Joskus jopa loikoilee sängyn päällä ja lukee totisena kirjaa. Välillä myös tuntuu, että tyttö uppoutuu täysin omaan leikkimaailmaansa, johon ei mahdu ketään muuta. Yleensä hieman arka tarkkailija piileksii uusia ihmisiä (ja välillä myös tuttuja) omien tai vanhempien käsien, tai lähellä olevien esineiden takana. Eilen Frida piiloutui hiekkamuotin taakse leikkipuistossa, ja jähmettyi niin, että minun piti nostaa hänet tilanteesta pois. Välillä plikka taas morottaa kaikki naapurit ja kadun tyypit. Sanoja on tullut ihan hurjalla vauhdilla, ja vaikka niitä ei aina löytyisikään, selostusta ja tarinaa tulee kyllä. Frida pitää sydämensulattavaa naksutusääntä juttelun lomassa aina innostuessaan. Tirehtööriksikin kutsuttu typy on muutenkin melkoinen pelleilijä, jonka kanssa on ihana nauraa. 

Unihommat ovat parantuneet huomattavasti ja tutitkin heitettiin viime viikolla pois. Näistä kerron vielä erikseen, mutta parhaimmat unet tulevat edelleen omassa pinnasängyssä ja nyt jo onneksi itse nukahtaen. Uhma tuntuu nostavan reippaasti jo päätään, ja pieni draamailija osoittaa tahtoaan useita kertoja päivässä. Lapsi kasvattaa myös vanhempaa, ja olenkin huomannut tarvetta työstää omia keinojani kohdata tilanteet oikein. Näistä on myös jo luonnostelut työn alla, eli palataan asiaan myöhemmin. 

 

1v9kk.png

 

Frida tykkää:

musiikista ja tanssimisesta

kirjoista, piirtämisestä ja duploista

peiton alla piileskelystä

silmät kiinni syömisestä

Muumeista ja Lidlistä (voi varmaan laskea fanitukseksi, jos yksikään näihin viittaava asia ei jää huomiotta)

uimisesta, kiipeilystä ja pomppimisesta

numeroista

vetää äidin ja isän päät väkisin suutelu-etäisyydelle

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *