5kk

Frida täytti eilen 5 kuukautta. On ihmeellistä seurata uusien taitojen oppimista ja oman tahdon kasvamista. Tuttujen kasvojen näkeminen ilostuttaa ja parasta on, kun isä tulee kotiin. Pitkät päiväunet onnistuu taas vaunukopassa. Onneksi. Keskustassa Fridan päiväunet keskeytyy kauppojen kuumuudessa, vaikka kodin eteisessä uni maistuu vaatteet päällä vielä tunnin lenkin jälkeenkin. Parhaimmat unet tulevat siis vaunulenkillä. Pieniä päiväunia on harjoiteltu nyt myös omassa sängyssä. Yöheräämisiä aiheuttaa jo kutisevat ikenet. Tai liikkuminen. Ehdinkin jo vähän tottua pitkiin, 7-8 tunnin yöuniin. 

Frida on oppinut tavoittelemaan esineitä ja tarttuu tiukasti kiinni haluamaansa. Kääntyminen kiinnostaa taas ja sitä voisikin tehdä koko ajan. Vatsallaan Frida nostaa polvet ja vatsan irti lattiasta tai koukistaa polvet vatsan alle. Selinmakuulla nousee pää ja jalat, tai pylly ylös siltaan. Suloinen pömppömaha on jumppaajalla kutistunut, mutta onneksi posket ja reidet ovat vielä tallella. Katsotaan sitten, mitä neuvolassa sanotaan. 

Draaman alkeet on hallussa. Itku muuttuu herkästi teatraaliseksi yskäksi ja tutin saa sormella lennätettyä kauas. Juttelu on kovaäänistä äätä ja öötä. Välillä jopa kirkumista, joka toivottavasti on ohimenevää. Parhaimmat naurut saadaan edelleen peilin edessä kyykätessä tai aamuisin äidin mahan päällä jutustellessa. Taikasanat ”tinttan tuntta” naurattaa lähes aina. 

Paha mieli rauhoittuu vain liikkeessä tai paikallaan seisten. Ei ikinä sylissä istuen. Pukeutuminen on säilyttänyt asemansa ykkösinhokkina. Muuten Frida on tyytyväinen ja iloinen vauva. 

 

Frida 5kk.png

 

Frida 5kk 2.png

 

Frida 5kk 3.png

Paita: Zippy / Leggingsit: Lindex / Viltti: H&M Home

 

Merkkipäivänsä kunniaksi Frida maisteli varpaitaan ensimmäistä kertaa. Ja kääntyi hoitoalustalla vatsalleen. Aika, jolloin meikkasin ja pesin hampaat tytön makoillessa hoitoalustalla, on ohi. 

Frida hoitoalustalla.png

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *