5 x ainekset arjen helpoimpiin kasvisruokiin

Kulutusvalinnat ovat viime vuosina muuttuneet yhä enemmän kasvispainotteisiksi. Myös meillä kotona. Itseasiassa en halua käsitellä ruuanlaitossa lihaa juuri lainkaan, ja poikkeuksena ruokapöydässämme onkin satunnaisesti vain kalaa ja Fridan suosikkia makkaraa. Ravintolassa valitsen yleensä kasvisruuan, mutta saatan harvakseltaan syödä myös anopin valmistamaa riistaa tai muuta taidolla valmistettua lihaa. Välillä on päiviä, jolloin syömme pelkästään vegaanisia vaihtoehtoja, useimmiten kuitenkin termi ”pääpaino kasvipohjaisissa tuotteissa” kuvaa ruokiamme parhaiten. Kyse on tasapainosta ja paremmista valinnoista.

Parasta kulutusvalintojen muuttumisessa on ollut tarjonnan monipuolistuminen ja valintojen helpottuminen. Yksi suosikeistani ovat pavuista ja linsseistä valmistetut pastat, joilla olemme korvanneet gluteenittoman pastan. Papupastalla saa helposti ravinteikasta ja simppeliä arkiruokaa, ja etenkin linssipasta on miedon makuista. Fridan vauva- ja varhaisen taaperoajan maitoallergian vuoksi, sekä ruuanvalmistukseen käyttämämme, että välipaloihin valitsemamme tuotteet vaihtuivat kasvipohjaisiin. Se oikeastaan käynnisti isoimman muutoksen perheemme ruokavalinnoissa ja allergian myötä kyseenalaistinkin monta tottumusta. Fridan päiväkodissa tarjoillaan kasvispainotteista ruokaa, joka käytännössä tarkoittaa mahdollista liharuokaa vain kerran viikossa. Ruokajuomana ja välipaloilla Frida saa kasvipohjaisia valmisteita.

Kokosin arkipäivien ruokapöytämme helpoimpien ja suosituimpien kasvisruokien ainekset. 

 

kasvista1.png

Kukkakaalicurry: kukkakaalia, perunaa, kikherneitä, kookoskermaa, sipulia, currya, jeeraa ja sahramia.

 

kasvista2.png

Kaalipata: kaalia, porkkanaa, sipulia, härkistä, riisiä ja mausteita. Lisukkeeksi äitini tekemää puolukkasurvosta.

 

kasvista3.png

Vegeburgerit: pihvit Reformin pihviaineksista, tuoreita kasviksia ja sämpylöitä. (Lisukkeiksi vähän ketchuppia ja majoneesia, tai grillijuustoa.)

 

kasvista4.png

Papumakaronilaatikko: kikhernemakaronia, härkäpapurouhetta, sipulia ja kaurakerma-maitoa.

 

kasvista5.png

”Tiikeripyörykkäspagetti”: Soijapapuspagettia, nyhtökaurapyöryköitä, sieniä, tomaattia, sipulia. Lisukkeena tuoretta avokadoa.

 

 

 

Eikä tietysti pidä unohtaa tätä:

Karjalanpaisti ilman karjalaa

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

suhteet oma-elama hyva-olo ruoka-ja-juoma