"Äiti, älä itke. Ota tosta plussa."

Rakkautta & Mamarkiaa

Olen herkkä. Liikutun ja pahoitan mieleni helposti, jos koen itseni tai muiden kokeneen vääryyttä. Liikutuksen kyyneliä lukuunottamatta en itke enää kovin usein. Tarkoitan sellaista lohdutonta, henkeä salpaavaa itkua. Emme ole edes ikinä riidelleet Allun kanssa, joten riitaitkutkaan (joissa olen tosi hyvä) eivät kirvoita kyyneliä silmistäni. Ensimmäisiä kertoja, kun en saanut vastasyntynyttä Fridaa rauhoittumaan itkin itsekin mukana. Sen jälkeen en juurikaan ole itkenyt.

Miten äitinä sitä paitsi edes itketään?

Pitääkö paeta vessaan itkemään? Tukahduttaa kyyneleet, kunnes lapsi nukkuu? Vai antaa vuolaasti itkuhuudon, hyperventilaation ja rään myrskytä?

Yhtenä päivänä yritin tukahduttaa pettymyksen itkua. Purin hammasta kadulla, mutta kotona en enää pystynyt hallitsemaan sitä. Itkin vuolaasti sohvan takana muiden ihmisten ajattelmattomuudesta koko perheelle aiheutuvaa ahdinkoa. Pikku Kakkonen pyöri taustalla ja Frida leikki. Romahduksen huipun päältä soitin ja pyysin Allua kotiin. Frida käveli luokseni ja toi keltaisen plus -palikan ja halasi.

Huutoitku loppui ja silmiin tirahti vielä pari liikutuksen kyyneltä.

 

"Äiti, kyllä kaikki järjestyy."

 

Miten teillä itketään?

Kommentit

Taru Mari
Stuff About

Hahah ihana<3 Toistaiseksi yritän pidätellä kyyneleitä lapsen lähellä, koska raukka on joskus pelästynyt ja alkanut itsekin itkemään. :D :/ Ehkä sitten kun hän vähän kasvaa voi selittää että äidilläkin on joskus paha mieli. :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Joo niinpä! En vaan pystynyt ollenkaan pidättämään itkua. Onneksi Frida ei tullut mukaan itkukerhoon...

 

Pienemmät liikutuksen kyyneleet tirautan vauvan edessä mutta isommat itkut pyrin itkemään muulloin juuri tuon pelästyttämisriskin takia. Tosiaan vähän isommalle yritän opettaa että saa itkeä jos itkettää.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Siitä tulee vielä hirveempi olo, jos lapsikin alkaa itkeä mukana! Oon joskus tekoitkeny, kun oon yrittänyt opettaa Fridalle ettei saa purra, ja tyttö on alkanut heti itkemään mukana! :D

mirvaannamaria
mirvaannamarian

Mä itken harva se päivä, oon niin tunteellinen herkkis et mua alkaa itkettää milloin mikäkin..

Mä vaan sanon, että äidillä on nyt paha mieli tai äiti on tosi onnellinen ja itkee sen takia tai äitiä itkettää nyt ihan muuten vaan. Ja korostan aina sitä, että Micaelkin saa itkeä aina kun siltä tuntuu, se helpottaa <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.